معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی تبیین کرد؛

امام محله؛ نقطه اتصال تمام ظرفیت‌‌ها در سلوک اجتماعی+صوت

امام محله؛ نقطه اتصال تمام ظرفیت‌‌ها در سلوک اجتماعی+صوت
مجتبی عظیمی
0
۰۸ بهمن ۱۴۰۱

حجت‌الاسلام عزت زمانی در نشست ملی آرمان عزیز۲ گفت: در نظامات اجتماعی امام نقطه اتصال تمام ظرفیت و استعدادها است و تا امام نباشد ولایت و سلوک تشکیلاتی صورت نمی‌گیرد.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام رضا عزت زمانی معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در دومین روز از نشست ملی آرمان عزیز ۲ ضمن خیر مقدم به امامان و میدان داران سنگر مسجد و محله گفت: امامان آغاز کننده یک مسیر باعظمت و تمدن ساز و زمینه‌های وعده ظهور حضرت ولی عصر(عج) را فراهم می‌کنند.
وی ادامه داد: تحقق اهداف و تمدن عظیم به واسطه میدان‌داری و حضور افرادی است که مجاهدانه می‌ایستند و راهی را باز می‌کنند و خطی را ایجاد می‌کنند تا این هویت باعظمت در تمام نقاط کشور و حتی اقصی نقاط امت اسلامی شکل بگیرد.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی ضمن اشاره به اهداف بنیاد هدایت و شبکه امامت عنوان کرد: جمله پرتکرار و آشنا که در حوزه شبکه امامت بسیار به گوش می‌خورد این است که اساس شریعت بر پیوندهای اجتماعی است، این پیوندهای اجتماعی در شریعت اسلام به قدری محکم،مهم و استوار است که حتی فردی ترین عبادات و فردی ترین دستورات دین وقتی با پیوندها و نظامات اجتماعی گره زده می‌شود معنای متفاوت پیدا می‌کند.
وی در ادامه افزود: تشکیلاتی ترین عبادت را می‌توان در نماز تجربه کرد، این عبادت دارای نظامات و سلوک تشکیلاتی است که گاهی اصول و چهارچوب‌های نماز را نظامات جمعی به هم می‌ریزد.
حجت‌الاسلام عزت زمانی با بیان اهمیت هویت جمعی و اجتماعی عبادات مطرح کرد: خدای متعال احکام جماعت را بر احکام نماز مقدم می‌کند، باید دید چه سری در نماز جماعت و اجتماع وجود دارد که احکامش بر نماز مقدم می‌شود، این نسبت در نماز جمعه نیز دیده می‌شود که سلسله احکام پیرامونی در نماز و مسجد در رابطه با نماز جمعه احکام متفاوتی پیدا می‌کند و دو رکعت نماز جمعه جایگزین نماز ظهر می‌شود و در پیرامون آن نمازهای جماعت تعطیل می‌شوند.
وی یادآور شد: این اتفاقات را در رابطه با مسجد و قبله هم وجود دارد، علت تمرکز همه به یک سمت و سو و استحبابات قبله و احکام آن و دیگر موارد نشان از توجه و دقت خدای متعال به نظام جمعی و هویتی در جهان دارد.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر لزوم نظام جمعی و تشکیلاتی مبنای این نظام را پیوستگی برشمرد و بیان کرد: هویت پیوستگی در نظام اعتقادی شیعه برعهده ولایت است، همان طور که رهبر معظم انقلاب در بخش ولایت کتاب طرح کلی می‌فرمایند؛ اساسا ولایت یعنی پیوستگی، گره خوردن و پیوند یعنی اتصال برقرار کردن.
وی در ادامه اضافه کرد: کارکرد ولایت این است که جامعه برود تمام سرمایه ها، ظرفیت ها، انسان ها و از همه مهم‌تر قلوب و نظامات را به هم گره بزند و کار ولی این است و ولایت یعنی قلب و قطب و تحقق آن بر عهده امام است.
حجت‌الاسلام عزت زمانی با اشاره به عبارت مثل الامام مثل الکعبه مطرح کرد: امام نقطه ثقل و مرکزی همان عبادات که نسبت به کعبه است و همین سنت تشکیلاتی را در نظامات اجتماعی و در این پیوندها با امام داریم، امام نقطه اتصال تمام ظرفیت‌ و استعدادها و پیوندهای اجتماعی با هم است و تا امام نباشد ولایت و سلوک تشکیلاتی صورت نمی‌گیرد.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه حقیقت سلوک اجتماع با پیوند صورت می‌گیرد عنوان کرد: تشکیلات در نظام دینی اساسا عبادت و عرفان و سلوک الی الله است و اگر قرار باشد اسلام یک نقش در محیط پیرامون خودش ایفا کند عظیم ترین و جدی‌ترین نقش ایجاد نظامات تشکیلاتی است.
وی به نقش امام در جامعه اشاره و تصریح کرد: همان‌گونه که از اسم امام برمی آید امام باید پیش‌رو باشد لذا در عبادت هم پیش‌رو است و مردم از او تبعیت می‌کنند.

حجت‌الاسلام عزت زمانی تاکید کرد: آن‌چه در طراحی فکری ما در بنیاد هدایت و نظام فکری ما در شبکه تعالی امامت شکل می‌گیرد این است که امام بتواند نقش قلب را در جایگاه امام داشته باشد که این یک نسبت مهم است اگر با مبانی و نظامات حکمی،فقهی و حتی عرفانی آن را برقرار نکنیم نمی‌توان جامعه را حرکت داد.

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: هیچ وقت به امام عنوان مدیر تام به معنای خاص خطاب نمی‌شود و یا حتی عنوان رهبر کلمه دقیقی برای امام نیست، امام هویتی دارد و یک نظام پیوستگی دارد و در بین مردم برای حرکت اجتماعی و سلوک تشکیلاتی امام نقش کلیدی را ایفا می‌کند.

وی ضمن اشاره به ویژگی‌های موجودات در عالم هستی، حب ذات را اولین خصوصیت موجودات دانست و بیان کرد: انسان با استفاده از این ویژگی می‌تواند رشد و حرکت اجتماعی پیدا کند و انسان هرچه بیشتر به مردم خدمت کند ارزش خود را بالاتر برده است.

حجت‌الاسلام عزت زمانی اضافه کرد: تنها مسیر و طریقی که می‌تواند هویتی ایجاد کند پیوند اجتماعی است و تنها راه ایجاد پیوند اجتماعی این است که مردم را به این باور برسانیم که میزانی که به انسان‌ها خدمت می‌کنید به همان اندازه خود را توسعه می‌دهید.
وی با بیان اهمیت مسجد در شکل گیری پیوند اجتماعی عنوان کرد: پیوند و گره نظامات اتصال به واسطه عمیق ترین و اصیل ترین نقطه اجتماعی و مرکز خداساز عالم به نام مسجد در درون هویت اجتماعی باید شکل بگیرد.

false حجت الاسلام عزت زمانی

در دیگر رسانه‌ها ببینید:

خبرگزای صداوسیما

خبرگزاری فارس

خبرگزاری شبستان

خبرگزاری حوزه

خبرگزاری مهر

خبرگزاری رسا

خبرگزاری صدا و سیما

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!