در نشست ملی «آرمان عزیز۳» چه گذشت؛

از نقد و بررسی نمایشگاه مسجد جامعه پرداز تا برگزاری کارگاه‌های مهارت افزایی+صوت و فیلم

از نقد و بررسی نمایشگاه مسجد جامعه پرداز تا برگزاری کارگاه‌های مهارت افزایی+صوت و فیلم
مجتبی عظیمی
0
۱۱ بهمن ۱۴۰۱

۲۲۰ نفر از امامان شاخص کشور در سومین ملی «آرمان عزیز» ضمن بازدید از نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در گعده‌های حل مسئله و شبکه سازی مشارکت فعال داشتند. برگزاری کارگاه‌های مهارتی گوناگون و عهد جمعی از دیگر برنامه‌های مهم این نشست بود.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، نشست ملی «آرمان عزیز۳» از روز یکشنبه به مدت ۳ روز و با حضور ۲۲۰ نفر از امامان شاخص کشور در مجتمع فرهنگی نور قم برگزار شد و امامان در این دوره ضمن بازدید از نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در گعده های حل مسئله و شبکه سازی شرکت کردند. سخنرانی جمعی از اساتید و مدیران بنیاد هدایت و برگزاری کارگاه های مهارتی مختلف از دیگر برنامه های این نشست بود.

نخستین روز از نشست 

نخستین روز از نشست ملی آرمان۳ با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از امامان شاخص کشور در مجتمع فرهنگی نور در شهر مقدس قم آغاز شد و امامان در این دوره ضمن بازدید از نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در گعده های حل مسئله و شبکه سازی شرکت کردند.

مراسم افتتاحیه نشست با قرائت قرآن کریم و توسل به ساحت مقدس حضرات معصومین آغاز شد و حجت الاسلام مهرداد جعفری مسئول شبکه راهیاری بنیاد هدایت به خیر مقدم و تبیین برنامه های این نشست ۳ روزه پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی طائب رئیس شورای قرارگاه راهبردی عمار در مراسم افتتاحیه به مواجهه جبهه حق و باطل در طول تاریخ، اشاره کرد و گفت: اینکه می‌گویند «مبارزه حق و باطل» مسامحه در تعبیر است، باید بگوییم مبارزه باطل با حق؛ چراکه جبهه حق با کسی دعوا ندارد و همواره در موضع دفاع است.

وی برای رسیدن به تمدن اسلامی که زمینه سازی برای ظهور است، ابرقدرت شدن در سه محور نظامی، امنیتی و اقتصادی را ضروری خواند و گفت: ما امروز در عرصه نظامی ابرقدرت هستیم و هر کاری که اراده کنیم در منطقه می‌توانیم انجام دهیم. خروج آمریکا از منطقه که رهبر معظم انقلاب فرمودند انتقام سخت ما در برابر ترور شهید سلیمانی است، به ثمر نشست بدون اینکه مواجهه و رویاروی نظامی جدی‌ای داشته باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین دسمی سخنران دیگر نخستین روز این نشست بود که به علل موفقیت برخی از مساجد کشور به عنوان الگو، پرداخت و اظهار داشت: بنا به تجربه ۲۰ ساله‌ای که در عرصه مسجد داشته‌ام، حدود ۱۹ هزار مسجد را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادیم و در ابعاد مختلف، عبادی، فرهنگی، اجتماعی و… مورد ارزیابی قرار دادیم.

وی در خصوص نتایج این تحقیقات گفت: به ۲۹ عامل از جمله عوامل موفقیت رسیدم؛ برخی از این مساجد از صفر کار را شروع کرده بودند. در جایی که مسجد یک محور فکری قوی دارد، موفق است؛ یک مدل محور فکری معلوم و یک مدل نامعلوم و غیرعلنی داریم. در برخی از مساجد این محور فکری امام جماعت بود و در برخی هم شخص دیگری بود. ما جایی را پیدا نکردیم که بدون محور فکری به موفقیت دست یابد.

حجت الاسلام عارفی نسب نیز در پایان موضوع حل مسئله را مطرح کرد و در نوبت عصر نخستین روز نشست نیز  امامان محله نیز در کارگاه های حل مسئله شرکت کردند و سرگروه ها و راهیاران استانی دوره تمرین روایتگری نمایشگاه را گذراندند.

گزارش دومین روز نشست

دومین روز از نشست با برنامه های متنوع همراه بود. گروه اول از امامان در نوبت صبح میهمان نمایشگاه مسجد جامعه پرداز شدند و در کنار بازدید از نمایشگاه و آشنایی با گفتمان امامت در گعده های حل مسئله شرکت کردند و در گروه های مجزا، حل مسئله را تمرین و بوم های خود را ارائه کردند.

گروه دوم از امامان نیز در ۴ کلاس مهارتی که برای مهارت افزایی امامان تدارک دیده شده بود به انتخاب خود در یکی از کارگاه ها شرکت کردند و ضمن آشنایی با مطالب ارائه شده به صورت کارگاهی و عملیاتی نیز سعی در دانش افزایی و مهارت اندوزی داشتند.

جمعی از امامان در کلاس ارتباط مؤثر توسط استاد اکبر زاده حضور پیدا کردند و تعداد دیگری نیز باشیوه های پاسخ به شبهات روز دانش آموزان با ارائه استاد شهرجردی همراه شدند و  کلاس استاد کریمی نیز با آموزش مهارت های مرثیه و روضه خوانی با حضور تعداد دیگری از امامان برگزار شد.

کلاس مهارتی رسانه نیز بخش های متنوعی داشت و استاد اسماعیلی و استاد کرفی به سواد رسانه و آشنایی با شبکه های اجتماعی پرداختند و استاد صانعی نیز آموزش عکاسی با تلفن همراه و طراحی عکس نوشته را برعهده داشت و استاد فلاح مراد نیز دو موضوع مهارت‌های روایت و نویسندگی در عرصه رسانه و سوژه یابی را ارائه کرد.

این برنامه ها در نوبت بعد از ظهر تا ساعت ۸ شب ادامه پیدا کرد و امامانی که صبح در نمایشگاه حاضر شده بودند در نوبت عصر در کلاس های مهارتی شرکت کردند و سایر امامان نیز برای بازدید از نمایشگاه مسجد جامعه پرداز و تشکیل گعده های علمی راهی مسجد مقدس جمکران شدند.

اختتامیه نشست 

مراسم اختتامیه سومین نشست ملی آرمان عزیز با قرائت قرآن و مدیحه سرایی به مناسبت ولادت با سعادت امام جواد علیه السلام آغاز شد و پس از آن حجج اسلام  حاج ابوالقاسم دولابی، غلامی و میرمحمدیان به ارائه مطالب خویش پرداختند و هم عهدی امامان پایان بخش این مراسم بود.

حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم رابط دولت و حوزه های علمیه اولین سخنران این نشست بود که جایگاه مسجد و کارکردهای آن را مطرح کرد و ضمن نقدیر از اقدامات بنیاد هدایت در این زمینه به تبیین تلاش های دولت جدید در حل مشکلات مردم و رونق اقتصادی کشور پرداخت و پس از آن به تعدادی از سؤالات امامان حاضر در نشست پاسخ گفت.

false حجت الاسلام ابوالقاسم

حجت الاسلام رضا غلامی قائم مقام بنیاد هدایت سخنران دیگر افتتاحیه نشست بود که جوانان و بانوان را بزرگترین سرمایه های ما در تشکیل تمدن اسلامی دانست و تأکید کرد: دشمن همانطور که برای نابودی جوانان تلاش می کند، سعی دارد بانوان را نیز به انحراف بکشاند تا زن نتواند در جایگاه تربیتی خود موفق عمل کند و تمام تلاشش این است این سرمایه های تمدنی را از ما بگیرد.

وی ضمن تبیین کارکردهای شبکه شریکه الامام گفت: با توجه هشدارهای مکرر رهبر معظم انقلاب، مسئله خانواده و مسئله جمعیت از تهدیدهای جدی نظام است؛ همچنین مسئله عفاف و حجاب نیز در صورتی که به درستی مدیریت نشود تهدید دیگری است. بهترین کسی که می تواند در این مسائل کمک کند بانوان مسجد و محله هستند و مهم‌ترین حلقه اتصال شریکه الامام است که می تواند نقش آفرینی موفقی در پای کار آوردن بانوان داشته باشد.

حجت الاسلام میرمحمدیان آخرین سخنران مراسم اختتامیه نشست ملی آرمان ۳ بود که به حوادث آخرالزمان اشاره کرد و گفت: انسان وقتی رویدادهای بزرگ را می‌بیند دیگر دچار موج‌های کوچک نمی‌شود؛ بسیار مهم است که در گرداب حوادث پیش آمده به خصوص حوادث آخرالزمانی که طبق فرموده امام صادق علیه السلام در آن غربال ها سنگین می‌شود، مسیر مهم و کلان را گم نکند.

مدیر عامل بنیاد هدایت با بیان اهمیت وظایف امامان محله مطرح کرد: امام محله باید در کنار مردم و «عَزِیزٌ عَلَیْهِ ما عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُمْ» باشد، درد مردم درد او باشد و در کنار مردم به مردم خدمت کند.

گفتنی است، در پایان این نشست آئین عهد جمعی امامان برگزار شد و شبکه امامان محله دست در دست یکدیگر برای پیشبرد گفتمان امامت و استفاده از ظرفیت های شبکه شریکه الامام برای پای کار آوردن بانوان و حل مشکلات مردم، هم‌عهد شدند.

 

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!