حجت الاسلام محمدی:

تصمیم خوب گرفتن برای مردم به معنای مردمی‌سازی نیست

تصمیم خوب گرفتن برای مردم به معنای مردمی‌سازی نیست
مجتبی عظیمی
0
۲۵ بهمن ۱۴۰۲

رئیس هیئت مدیره مؤسسه معنا با تأکید بر برداشت صحیح از مردمی سازی دولت، گفت: مردمی سازی به این معنی نیست که مسئولان برای مردم تصمیمات خوب بگیرند بلکه این مردم هستند که باید تصمیمات درست را اتخاذ کنند.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام علی محمدی رئیس هیئت مدیره مؤسسه معنا در نخستین روز رویداد آرمان ۴ که با حضور امامان محله شاخص استان‌های فارس، بوشهر، یزد، البرز، اصفهان و تهران در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز واقع در مسجد مقدس جمکران برگزار شد به موضوع «رؤیا؛ فناوری به حرکت درآوردن مردم» پرداخت.

وی با اشاره به ضرورت وجود رهبر در جامعه انسانی، گفت: در نظر رهبر انقلاب سه نوع سیاست وجود دارد. نخست سیاست شیطانی که تلاش می‌کند بقیه را به استعمار و عبد بودن بکشاند. دوم سیاست حیوانی که نمی خواهد انسان را برای خود مصادره کند بلکه می خواهد به صلاح انسان عمل کند اما حدود و ثغور مادی و معنوی انسان را نمی شناسد و سیاست او در امور مادی خلاصه می شود و از بعد معنوی انسان غفلت می‌کند.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه معنا افزود: سومین نوع سیاست از نگاه رهبری، سیاست الهی است که هم شرایط دنیایی را درک می‌کند و هم به بعد معنوی انسان توجه دارد. یکی از چیزهایی که این نوع از سیاست لحاظ می‌کند مسئله اختیار انسانی است. مسئله ای که این وجه تمایز انسان با سایر موجودات است. با این خصیصه انسان می تواند هم از فرشتگان فراتر رود و یا « بَلْ هُمْ أَضَل» شود. این مسئله جزو بنیادهای سیاست دینی است.

حکومت بر قلب‌ها؛ مسئله اصلی حکومت دینی

حجت الاسلام محمدی توجه به مسئله قلب را مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: شما نمی توانید در جامعه دینی از مسئله قلب غفلت کنید. شما نمی توانید حب و بغض ها را در نظر نگیرید. چراکه مسئله اصلی در حکومت دینی حکومت بر قلب ها است.

وی به موضوع اقناع اشاره کرد و گفت: اگر قرار باشد حکومت دینی کار هدایت جامعه را به عهده بگیرد مسئله اقناع بسیار اهمیت پیدا می کند. در غرب تبلیغات بر اساس پروپاگاندا صورت می گیرد، اما برای اسلام اقناع و کرامت انسانی بسیار حائز اهمیت است. مسئله فهم و تبیین در مؤلفه اقناع تولد می یابد. ما می خواهیم کار خوب را مردم خود انتخاب کنند. ما نمی خواهیم همه زنان با حجاب باشند، می خواهیم حجاب انتخاب زنان ما باشد بسیاری از اصول دینی ما بر اساس همین اقناع است.

مردمی سازی یعنی مردم تصمیمات درست را اتخاذ کنند

حجت الاسلام محمدی از موضوع مردمی سازی یاد کرد و افزود: مردمی سازی به این معنی نیست که مسئولان برای مردم تصمیمات خوب بگیرند بلکه این مردم هستند که باید تصمیمات درست را اتخاذ کنند، چراکه ما قرار است کارها و مدیریت را به مردم واگذار کنیم. قرار نیست حتی مدیران صالح به جای مردم تصمیم بگیرند.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه معنا وجود نگاه ها و اراده های متکثر را در جامعه را یادآور شد و خاطرنشان کرد: حکومت دینی باید این نگاه های متکثر و اراده های متکثر را با همه تفاوت‌ها به وحدت برساند. وحدتی که با اکراه نباشد؛ این جا است که ماجرای هم قصد بود و هم هدف بودن موضوعیت پیدا می کند. این معنای امت است. امت یعنی آدم‌هایی که هم قصد و هم افق و هم چشم انداز هستند.

وی ادامه داد: نکته مهم تحقق این افق و این اتحاد این است که امام می خواهد تحقق بخشد؛ یعنی آن هم قصدی که در جلو قرار گرفته و همه احساس می کنند که او هدف را محقق می کند و همه او را تصویری از خود می بینند همه می خواهند در اجتماع حول امام هدف را محقق کنند این فناوری هدایت الهی است.

در جهاد تبیین نباید به ارائه آمار اکتفا کرد

حجت الاسلام محمدی در بخش دیگر سخنان خود به موضوع جهاد تبیین نیز اشاره و بیان کرد: باید در زبان خود در مواجهه با مردم و تبیین حقانیت انقلاب تجدید نظر کنیم. ما با زبان احکام شرع یا آمار و امثال این ها نسبت به تبیین و روشنگری برای مردم اقدام کرده ایم که این ها ایراداتی دارد.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه معنا افزود: در روشنگری باید روندهایی که در دهه های انقلاب و قبل از انقلاب گذرانده ایم را برای مردم توضیح دهیم. این کار ضروری است؛ چراکه ما با کسانی روبرو هستیم که نمی دانند در چه موقعیتی قرار دارند و ذهن آن‌ها دچار آشفتگی است. بنابراین ما باید روندهای مختلف انقلاب را برای مردم تشریح کنیم و مسائلی نظیر کودتا، تلاش برای تجزیه ایران، ترور شخصیت ها، کودتای مخملی و جریان تحریف و تحریم را برای مردم بیان کنیم تا بدانند که کشور ما در چه مرحله قرار دارد.

وی با اشاره به سخن رهبر انقلاب در خصوص ضرورت سیاست ورزی جوانان و دانشجویان گفت: هر کار مهمی که در این کشور شده با یک حرکت سیاسی همراه بوده است. مانند حکم ممنوعیت تنباکو توسط میرزای شیرازی که مردم با آن همراه شدند چرا ایشان از حضرت حجت (عج) نام بردند و هر کاری که در حکم محاربه با امام زمان(عج) باشد یعنی جنبه سیاسی دارد. بنا براین لازم است تا سطح دانش و فهم مردم و درک سیاسی مردم رشد پیدا کند و با تحقیر مردم و دور نگه داشتن آن‌ها از فضای سیاسی نمی شود مشکلات را حل کرد.

 

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!