خانم اردکانی از فعالین مسجدی با ۴۰ سال سابقه درخشان در انجام کارهای خیرخواهانه، ظهر امروز با حضور در برنامه سیمای خانواده شبکه یک سیما به بیان خاطرات خود از سالهای فعالیت در مسجد بقیه الله الاعظم(عج) مشهد پرداخت که در ادامه بخشی از فعالیتها و خاطرات شیرین این بانوی جهادگر و خستگی ناپذیر را روایت میکنیم؛
به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، صدیقه اردکانی از بانوان و کنشگران فعالی که ۴۰ سال از عمر خود را صرف انجام فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی کرده است.
او سالها در مسجد بقیه الله الاعظم(عج) مشهد که خود نیز یکی از پایه گذاران این مسجد بوده است، خالصانه در حال فعالیت است؛ قدمت این مسجد بیانگر میزان سابقه درخشان خانم اردکانی و فعالیتهای دلسوزانه او نیز میباشد؛ چرا که او از همان روزهای ابتدایی تاسیس مسجد، در فعالیتهای آن حضور پررنگ داشته و همچنان نیز با قدرت به فعالیتهای خود ادامه میدهد.
خانم اردکانی میگوید: از سال ۱۳۵۹ ساکن محله کارمندان دوم مشهد شدیم، محلهای که مسجد نداشت و مستضعف نشین بود و نیاز به کار زیادی داشت؛ در مجاورت منزل ما یک زمین خالی وجود داشت که با اعضای شورای محله صحبت کردیم که این زمین خریداری شود و در آن مسجدی تاسیس شود؛ با کمکهای مردمی این زمین را خریداری کردیم و دیوارکشی آن انجام شد و در حد ساختن یک سالن و یک اتاق خادم کار را پیش بردیم و با همین امکانات محدود و در همین ساختمان نیمه کاره فعالیتهای خود را آغاز کردیم.
این بانوی باانگیزه را میتوان در زمره نخبگان کشور نیز به حساب آورد؛ چرا که او در سن ۷ تا ۱۲ سالگی موفق به تحصیل در سطح یک حوزه علمیه میشود و به همین دلیل دارای آمادگی لازم برای بیان احکام و جلسات قرآنی بود و چنین جلساتی را در سطح محله برپا کرد؛ مدت کمی از شروع فعالیتهای آنان میگذشت که کشور با جنگ تحمیلی و تهاجم دشمن بعثی مواجه شد؛ جنگی که زنان نیز پا به پای مردان در پشت جبههها نقش آفرینی میکردند و به مجاهدت میپرداختند؛ بانوان محله کارمندان دوم مشهد و من جمله خانم اردکانی هم از این قاعده مستثنی نبودند و فعالیت خود را به سمت و سوی دیگری که پشتیبانی و فراهم کردن تدارکات لازم برای رزمندگان جبهههای جنگ بود، سوق دادند و در این برهه نیز باری دیگر اخلاص، ایثار و روحیه نوعدوستی خود را به نمایش گذاشتند.
از آنجایی که مسجد این محله با کمترین امکانات راهاندازی شده بود و امکان انجام برخی از کارها در مسجد وجود نداشت، یکی از بانوان محله یکی از طبقات منزل شخصی خود را در اختیار آنان قرار میدهد تا به انجام کارهای جهادی برای خدمت به رزمندگان جبهه و جنگ بپردازند؛ کارهایی نظیر آمادهسازی بانداژ، خیاطی و دوخت و بافت لباس، تهیه آبمیوه و… با مشارکت بانوان این محله برای خدمت به رزمندگان انجام میشد.
با پیگیری فعالینی همچون خانم اردکانی بالاخره کار ساخت و ساز مسجد بقیه الله الاعظم در سال ۱۳۶۴ تکمیل میشود و به بانوان اتاقی جهت انجام فعالیتهای جهادی تعلق میگیرد و فعالیتهای جهادی بانوان به طور کامل به مسجد منتقل میشود.
این بانوان دغدغهمند مبالغی را روی هم میگذارند و برای این اتاق تکمیل شده، درب و فرش و اقلام مورد نیاز دیگر تهیه میکنند تا امکانات آن کامل شود و بتوانند در آن فعالیت کنند، بالاخره این اتاق به مقری برای فعالیت بانوان در پشت جبهه تبدیل میشود.
بانوان خستگی ناپذیر این محله، در آن شرایط از خانه و زندگی خود میزدند و دو شیفته کار میکردند و در شرایطی که نیازها افزایش مییافت، حتی سه شیفته فعالیت میکردند تا کار رزمندگان اسلام در جبههها لنگ نماند.
همه آن روزها برای خانم اردکانی سرشار از خاطرات تلخ و شیرین است؛ اما برخی از این خاطرات در ذهن او ماندگارتر شدهاند تا جاییکه وقتی از آن روزها یاد میکند، این خاطرات جزو اولینهایی هستند که به ذهنش خطور میکند؛ او با ذوقی سرشار از روزی روایت میکند که قرار بانوان محله دیدار با یکی از مجروحین جنگ بود، او از آن روز اینگونه یاد میکند: بانوی تنگدستی بود که بچه یتیم داشت و برای امرار معاش خود کار میکرد؛ وقتی از این دیدار و قرار آگاه شد، کل پس انداز یکسال خود را با وجود نیازی که داشت تقدیم ما کرد تا برای این دیدار صرف شود که آن روز بزرگ منشی آن خانم واقعا مرا بهت زده کرد.
جلب اعتماد اهالی محل
وقتی امکان بسیجی شدن بانوان فراهم شد، خانم اردکانی از چنان اعتباری در میان اهالی محل برخوردار بود که در عرض یکروز توانست حدود ۸۰ نفر از بانوان را بسیجی نماید.
گرهگشایی از مشکلات مردم
هشت سال از جنگ نابرابر دشمن علیه ایران گذشت و بالاخره آن دوران دشوار به پایان رسید، اما فعالیت جهادی بانوان این محله همچنان تا به امروز تداوم داشته است؛ پس از جنگ، همفکری و مشارکت بانوان فعال این مسجد، گره گشای مشکلات بسیاری از اهالی محل شد و نیازمندان، این بانوان را محرم اسرار خود میدانستند و مشکلاتشان را با آنان در میان میگذاشتند، این بانوان و در راس آنان خانم اردکانی هم تصمیم گرفتند، مبالغی را روی هم بگذارند و صندوق قرض الحسنهای را برای گره گشایی از مشکلات اهالی محل راه اندازی کنند؛ صندوق راه اندازی شد و اولین وام آن در سال ۱۳۷۳ به مبلغ ۱۰ هزارتومان برای تامین هزینه ازدواج دختر یک خانواده نیازمند به آنان اعطا شد.
حالا اما به همت خانم اردکانی و بانوان پرتلاش این مسجد، سالانه بین ۳ تا ۴ سری کامل جهیزیه و ۴ سری سیسمونی برای مستمندان تهیه میشود و گوشت گرم و بستههای معیشتی نیز به صورت ماهانه میان نیازمندان توزیع میشود؛ ضمن اینکه ۶۷ خانوار نیز تحت پوشش خیریه مسجد قرار دارند و ۱۵ خانواده هم مستمری بگیر آن هستند.
ایجاد صلح و سازش بین زوجین
مسجد بقیه الله اعظم(عج) در زمینه حل اختلافات و نزاعهای خانوادگی نیز ورود کرده و در این راستا حتی شورای حل اختلاف در مسجد راه اندازی شده است؛ خانم اردکانی میگوید: به لطف خدا بین زوجین بسیاری پادرمیانی کردیم و اختلافات آنان را پایان دادیم و بین آنان مصالحه و آشتی برقرار کردیم.
این بانوی دلسوز و دغدغهمند مهمترین دلیل موفقیت کار بانوان خیرخواه این مسجد را در همراهی، هماهنگی و همکاری خوب هیات امنا با آنان میداند و بدون شک همین همراهی و مشارکت مهمترین عامل انجام گرفتن کارهای بزرگ در این مسجد و ساختن حال خوش برای نیازمندان محله بوده است.
خانم اردکانی در پایان گفتگوی خود توصیهای به جوانان محله نیز داشت و از آنان خواستار حضور و مشارکت در فعالیتهای مسجد شد و تلفیق تجربه میانسالان و انرژی و تخصص جوانان را زمینه ساز اتفاقات بزرگی دانست و جوانان را به مشارکت در فعالیتهای مسجد برای دستیابی به موفقیتهای بزرگتر و گرهگشایی بیشتر دعوت نمود.
در دیگر رسانه ها ببینید:
وب سایت مهرواره بانور