تلاش برای معرفت افزایی اهالی محله با تکیه بر قرآن و نهج البلاغه

تلاش برای معرفت افزایی اهالی محله با تکیه بر قرآن و نهج البلاغه
مجتبی عظیمی
0
۱۵ فروردین ۱۴۰۳

اگرچه وجود مسجد در هر محله‌ای برکت و نعمتی است که می‌تواند اهالی را به هم نزدیک کند و همین قرابت ایمانی و همجواری باعث می‌شود که مردم از حال هم با خبر شوند و اجازه ندهند در همسایگی آنان نیازمندی روزگار را به تلخی بگذراند. اما وجود امام محله نیز کمک بزرگی است تا مردم سه وعده از روز را گرد هم آیند و نماز یومیه را به جماعت اقامه کنند و از اوضاع و احوال یکدیگر با خبر شوند.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، در شهر دارالایمان قم و در کوچه ۲۷ باجک مسجدی با نام امیرالمومنین(ع) وجود دارد که در این مسجد محلی کارهای فرهنگی و اجتماعی خوبی صورت می گیرد.
حجت الاسلام مجتبی غلامی امام جماعت مسجد است؛ طلبه‌ای که در شهریور ماه سال ۱۳۵۲ متولد شده است. او سطح دو حوزه را به پایان رسانده و با وجود اینکه بومی قم نیست اما سال‌های زیادی را در این شهر زندگی کرده و با این شهر خو گرفته است.
حاج آقا غلامی که بیش از دو دهه است که به کار تبلیغ دین مشغول است، می‌گوید: بسیار علاقه دارم در کنار خدمات فرهنگی، خدمات اجتماعی مسجد را توسعه دهم چون ما انسان‌ها نسبت به یکدیگر وظیفه داریم.
دستگیری از نیازمندان
وی می‌افزاید: از طریق اهالی کمک‌های نقدی را جمع آوری کرده و به دست نیازمندان می رسانیم که این هم توفیقی است که خداوند ارزانی داشته که بانی خیر شویم به مردم کمک برسانیم و نیازمندان با آبرو را حمایت کنیم. برای همین منظور در ایام مختلف سال مردم کمک‌های خود را به هیئت امنای مسجد می‌دهند و ما نیز بین مستمندان توزیع می‌کنیم.
این طلبه فعال می‌گوید: اهالی مسجد افراد نوع دوستی هستند همیشه وقتی خواستیم کمکی برای نیازمندان جمع آوری کنیم همکاری خوبی داشته اند. و برخی افراد را که از نظر معیشتی خیلی در مضیقه بوده اند به نهادهای مختلف مانند کمیته امداد و بهزیستی معرفی کرده ایم.
مناسک مسجد/ تلاوت روزانه قرآن
او بعد از نماز یومیه صبح و مغرب و عشا به فراخور مناسبت‌ها مداحی می کند و در مناسبت‌های ملی هم در مسجد بعد از اقامه نماز سخنرانی انجام می دهد و می گوید: از آنجا که خواندن قرآن مایه برکت است بعد از نمازهای مسجد حتما یک صفحه قرآن می خوانیم و همچنین بعد از نماز مغرب و عشاء دو صفحه قرآن می خوانیم. و در صورت نیاز تفسیر و شأن نزول آیات را برای آگاهی بیشتر نمازگزاران بیان می کنم.
قرائت نهج البلاغه در مسجد برای نخستین بار
به عقیده او نهج البلاغه کتاب امیرالمومنین(ع) باید بیشتر شناخته شود و گوهرهای ناب کلام ایشان باید بیشتر به سمع و نظر مردم برسد چون کلام ایشان لبریز از سخنان حکیمانه است که باید در میان نسل امروز جایگاهش را ارتقاء دهیم به همین منظور برای نخستین بار در مسجد، تصمیم گرفت بعد از قرائت قرآن به سمت این کتاب گهربار برود. چون اعتقاد دارد تمام سخنان امام علی علیه السلام از روی علم و معرفت بی نظیر او نسبت به خدای عالمیان و جهان هستی است. همانطور که پیامبر خاتم محمد مصطفی(ص) فرموده اند: «من شهر علم هستم و علی باب آن».
این کار به تازگی در مسجد امیرمؤمنین(ع) شروع شده و بسیار هم مورد استقبال نمازگزاران قرار گرفته است؛ حکمت ها و خطبه‌های امیرالمؤمنین(ع) بعد از نماز مغرب و عشا خوانده می شود که به لطف خدا نمازگزاران مشتاقانه در این برنامه شرکت می کنند.
حجت الاسلام غلامی می گوید: برگزاری نماز اول وقت یکی از توفیق هایی است که گره گشای بسیاری از کارهاست و من در این مدت سعادت داشتم که نمازهای اول وقت مغرب و عشاء و همچنین نماز صبح را به جا بیاورم و دستیابی به این توفیق به‌واسطه لباس و رسالتی است که به گردن دارم.
مرمت مسجد و خدمات اربعینی
حجت الاسلام غلامی از امام جماعت هایی است که در خدمات رسانی اربعینی هم دستی بر آتش دارد، هم در زمینه خدمات به جاماندگان اربعین بانی خیر است و هم در زمینه افرادی که دوست دارند به سفر اربعین بروند ولی توان مالی ندارند او از طریق کمک های مردمی و خیرین مقدمات سفر را برای این افراد فراهم می‌کند.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!