نقش مسجد در شکل‌گیری شخصیت مادران و همسران شهدا

نقش مسجد در شکل‌گیری شخصیت مادران و همسران شهدا
مجتبی عظیمی
0
۰۶ دی ۱۴۰۲
همسر شهید مدافع حرم مساجد و هیئات را  ظرفیتی بی‌بدیل در معرفی سیره و سبک زندگی شهدا دانست و گفت: نقش مساجد و اهل منبر در تربیت زن مومن، صبور و مجاهد همانند با معرفی و تبیین الگوهایی همچون حضرت ام البنین(س) محنصربفرد است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، سیزدهم جمادی الثانی مصادف با سالروز وفات حضرت «ام البنین(س)» مادر علمدار کربلا است. این روز در تقویم رسمی کشور به عنوان «روز تکریم مادران و همسران شهدا» نامگذاری شده است. تکریم مادران و همسران شهدا در واقع برای ما یادآوری تربیت نسل سلیمانی‌ها از دامان مادرانی است که با تأسی به سیره حضرت ام‌البنین(س) این چنین دلیر و ولایت مدار زندگی کرده و فرزندان تاریخ‌ساز را تربیت کردند.

در طول هشت سال دفاع مقدس چه بسیار مادرانی که نه تنها یک فرزند بلکه چندین فرزند خود را تقدیم انقلاب اسلامی کردند، یا مادران و همسران شهدای مدافع حرم که برای دفاع از حریم حرم اهل‌بیت(ع) صبورانه ایستادند و پس از شهادت فرزند و همسر، به زندگی ادامه دادند تا این مسیر رهرو واقعی داشته باشد.

«هدیه غیبشی»، همسر شهید مدافع حرم «سعید سیاح طاهری» است. وی همانند دیگر مادران و همسران شهدا با الگو گرفتن از حضرت ام البنین(س) و حضرت زینب(س)  صبورانه در هشت سال دفاع مقدس یار و یاور همسر خود بود و همه سختی ها را جز زیبایی ندید.

زندگی سردار شهید سیاح طاهری به سه دوره جنگ تحمیلی، دوران سازندگی و حضور در سوریه تقسیم می شود. شهید سیاح طاهری پس از جنگ و در دوران سازندگی برای تحصیلات وارد دانشگاه سپاه شده و در این دوران جشنوارها و فعالیت های فرهنگی مختلفی را با محوریت دفاع مقدس اجرا کرد، به گفته هدیه غیبشی، شهید سیاح طاهری برای انجام کار فرهنگی و بزرگداشت شهدا آرام و قرار نداشت و معتقد بود که کار فرهنگی باید در جامعه تاثیرگذاری داشته باشد.

نقش مسجد در شکل‌گیری شخصیت مادران و همسران شهدا

«هدیه غیبشی»، در گفت و گویی با اشاره به نامگذاری سالروز وفات حضرت ام البنین(س) به روز تکریم مادران و همسران شهدا، بیان کرد: حضرت ام‌البنین (س) همسر و مادر چهار شهید و از مبلغان واقعه عاشورا و نماد ولایتمداری و صبوری بودند. ایشان الگوی برجسته و ماندگار برای همه زنان و مادران متدین و انقلابی بوده و هستند.

 همسر شهید مدافع حرم سیاح طاهری با اشاره به اینکه شخصیت و سیره حضرت ام البنین(س) از جنبه های مختلف اخلاقی معنوی الگو است، افزود: در تاریخ آمده است که وقتی «بشیر بن جزلم» خبر شهادت فرزندان حضرت ام البنین(س) در واقعه کربلا را آورد، ایشان خم به ابرو نیاوردند و فرمودند: از امام حسین(ع) به من خبر بده! و یا در تاریخ به این موضوع اشاره شده است که ایشان عزاداری و روضه خوانی جانسوز در رثای شهدای کربلا برپا می کردند که حتّی مروان بن حکم، دشمن کینه توز اهل بیت(ع) هنگامی که منظره روضه خوانی حضرت ام البنین(س) را دید متاثّر شد و اشک ریخت. بنابراین بی جهت نیست که سالروز وفات ایشان به روز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده است.

نقش مسجد در شکل‌گیری شخصیت مادران و همسران شهدا

غیبشی مساجد و هیئات را  ظرفیتی بی بدیل در معرفی سیره و سبک زندگی شهدا دانست و تأکید کرد: مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی هایشان فرمودند که با برگزاری یادواره های شهدا در مساجد و محافل یاد شهدا را گرامی بدارید، چون کسانی که توفیق شهادت داشته اند، باید اخلاصشان به جوانان معرفی شود.

همسر شهید مداح حرم سیاح طاهری ابراز کرد: امروز متاسفانه دشمن، جوانان بویژه زنان جامعه را که عنصر کلیدی در جامعه پردازی هستند، هدف قرار داده است، تا بنیان خانواده را متلاشی کنند، از همین رو، مساجد و هیئات با معرفی سبک و سیره زندگی اسوه های بی نظیر همانند حضرت فاطمه(س)، حضرت زینب(س) و حضرت ام البنین(س) و تبیین مجاهدت های آنها می توانند در ارتقای معنویت خانواده ها نقش اثرگذاری ایفا کنند.

نقش مسجد در شکل‌گیری شخصیت مادران و همسران شهدا

وی ابراز کرد: با توجه به اینکه نیمی از جامعه ما را زنان تشکیل می دهند و به تعبیر امام خمینی(ره) از دامن زن مرد به معراج می رسد، به طور قطع ظرفیت مساجد همان گونه که در دوران دفاع مقدس در تربیت و پرورش رزمنده و نیز پشتیبانی از جبهه ها بی نظیر بود، امروز نیز در تربیت زن مومن، صبور  و قناعت کار که زمینه ساز آرامش همسر و تربیت فرزندان می شود، اثرگذار است.

غیبشی در ادامه اخلاص، پرهیز از ریا، تواضع، خضوع، صداقت در زندگی مشترک، اهل مشورت بودن، خوشرویی،مهمان نوازی، نظم و انضباط در کارها را از جمله ویژگی های اخلاقی شهید سیاح طاهری برشمرد و گفت: ایشان بعد از دوران دفاع مقدس که در فعالیت های فرهنگی مشغول بودند، ۹ دوره جشنواره با موضوع دفاع مقدس برگزار کردند و با اینکه دبیر جشنواره های فیلم های دفاع مقدس بودند، اما تلاش می کردند که خودشان را مطرح نکنند و دیگران در برنامه هایی که تهیه می کردند، دیده شوند، اما پس از شهادت  خداوند ایشان را بیشتر نشان داد و مطرح کرد. در حقیقت این معادله ای است که وقتی انسان ها آسمانی می شوند، خداوند آنها را در معرض دید انذار قرار می دهند.

نقش مسجد در شکل‌گیری شخصیت مادران و همسران شهدا

 یادآور می شود، شهید سیاح طاهری پس از دوران دفاع مقدس با وجود هفتاد درصد جانبازی با توان و جدیت به فعالیت‌های فرهنگی و ترویج فرهنگ غنی دفاع مقدس پرداخت و اقدامات مؤثری را در این راه، از جمله ایجاد موزه دفاع مقدس آبادان و برگزاری یادواره های شهدا و عملیات های جنگ تحمیلی به انجام رسانید. اشتیاق شدید او به خدمت و شهادت در راه خدا سبب شد با مورد تهدید قرار گرفتن حرم اهل بیت(ع) در سوریه، به صف جهاد علیه گروه های تکفیری و ضداسلام در مسئولیت مستشاری بپیوندد و در نهایت ظهر روز ۲۳ دی ماه ۱۳۹۴ در حالی که جهت بازدید منطقه خان طومان عازم شده بود، با گلوله خمپاره معارضین سوری مورد هدف قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نائل شد.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری شبستان

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!