مدیرعامل بنیاد هدایت مطرح کرد؛

اجرای طرح مردمی‌سازی با محوریت شبکه امامت در استان یزد

اجرای طرح مردمی‌سازی با محوریت شبکه امامت در استان یزد
مجتبی عظیمی
0
۱۶ مهر ۱۴۰۲

مدیرعامل بنیاد هدایت از  اجرای طرح مردمی‌سازی با محوریت شبکه امامت در استان یزد خبر داد و گفت: این بسته به استاندار یزد در جلسه مردمی سازی دولت در تهران ارائه شد و در قالب طرح یزد نوین قابل اجرا است و هرچند نقش دستگاه های مختلف در این طرح مشخص شده اما باید مردم پای کار بیایند.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت، در جریان سفر یه استان یزد با همسنگران شبکه امامت در این استان دیدار کرد و در ادامه به دعوت استاندار محترم یزد در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان شرکت کرد و به ارائه ایده شبکه امامت با رویکرد محله‌‌محوری پرداخت.

بر اساس ماموریتی که در قرارگاه ملی مسجد در زمینه توانمندسازی امامان مساجد، برای بنیاد هدایت تعریف کرده‌اند، رویکرد جدید این بنیاد تعامل با استانهای مختلف و مذاکره و تفاهم با استانداران محترم برای اجرای طرح است.

یکی از استاندارانی که با گفتمان امامت هم‌نگاه بود و تمایل داشت ایده مردمی‌سازی را با کمک شبکه امامت پیش ببرد استاندار محترم یزد بود و بر همین اساس قرار شد طرح مردمی‌سازی با رویکرد محله‌محوری و مسجدمحوری در استان یزد به عنوان استان نمونه اجرایی شود.

مدیرعامل بنیاد هدایت در جلسه با تشریح طرح مسجد محوری در محلات از طریق امام جماعت در خصوص این طرح، گفت: این طرح از مدل ناحیه مقدسه آیت الله شاه آبادی الهام گرفته شده و در آن با توانمندسازی امامان جماعات مساجد، مسجد در جایگاه اداره محله قرار می‌گیرد که این طرح از طریق آموزش امامان جماعت محلات، گفتمان سازی ، برگزاری نمایشگاه ها و تهیه بسته خدمات و الگونمایی از تجربیات موفق اجرا می شود.

حجت الاسلام میرمحمدیان افزود: در این طرح ابتدا امامان جماعات سطح بندی می شوند و بر اساس سطوح، گروه بندی شده و آموزش آنها در قالب بسته های آموزشی مقدماتی، پیشرفته و ویژه انجام می شود، در این بسته‌ها خدمات قابل ارائه در مساجد تدوین و این فضاها برای انجام خدمات توانمندسازی می شوند.

وی تصریح کرد: تا  ۲ هزار خدمت از سوی مساجد در حوزه فعالیت دستگاه های مختلف مانند شهرداری ، نیروی انتظامی و آموزش و پرورش قابل ارائه است و این فرایند در یک بازه زمانی سه تا پنج ساله قابل اجراست که در قالب این طرح امامان جماعت برتر و توانمند انتخاب و تجربیات خود را به دیگر امامان جماعات منتقل می کنند.

میرمحمدیان ادامه داد: هدف این طرح واگذاری امور قابل انجام به مساجد توانمند و پای کار آوردن مردم است و در صورت تامین هزینه، امکان آموزش ۷۰۰ امام جماعت فعال در استان یزد و واگذاری خدمات دستگاه ها به مساجد قابل انجام است.

وی با بیان اینکه مسجد می تواند سکوی ارایه خدمات باشد، یادآور شد: این بسته به استاندار یزد در جلسه مردمی سازی دولت در تهران ارائه شد و در قالب طرح یزد نوین قابل اجرا است و هرچند نقش دستگاه های مختلف در این طرح مشخص شده اما باید مردم پای کار بیایند.

امام جمعه یزد: مدارس و مساجد مهمترین پایگاه‌های ساماندهی مسائل اجتماعی است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در این نشست گفت: هنوز در زمینه استفاده از فضاهایی مانند مدرسه و مسجد اقدامات موثر و فراگیری در حوزه رسانه‌ای صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر افزایش ارتباط رو در روی فعالان حوزه فرهنگ و مسائل اجتماعی با جوانان و خانواده ها یادآور شد: در مقابل اقدامات دشمن که به دنبال تقویت و ترویج سبک زندگی غربی است، ما نیز در مقابل از ظرفیت پایگاه‌هایی مانند مسجد و مدرسه برای تبلیغ اسلام، گشایش کار مردم و فرهنگ سازی باید بیشتر استفاده کنیم.

رییس شورای فرهنگ عمومی استان یزد تصریح کرد: شورای سیاست گذاری و سپاه هم اکنون در زمینه ترویج فرهنگ محله اسلامی وارد عمل شده‌اند و برنامه هایی را در دست اجرا دارند که در این زمینه با هم افزایی میان بخش های مختلف از اقدامات پراکنده و جزیره‌ای یا اجرای برنامه های مشابه توسط دستگاه های مختلف باید جلوگیری شود .

آیت الله ناصری ادامه داد: اقدامات اجتماعی و فرهنگی دستگاه‌های مختلف باید همه در یک راستا و به صورت منسجم انجام شود تا اثربخشی بیشتری داشته باشد و در کنار مسجدمحوری باید حتما به مدرسه محوری هم بپردازیم تا رابطه جوانان با مسجد تقویت شود.

وی گفت: امام جماعت مساجد با خانواده ها ارتباط خود را تقویت کنند و در کار فرهنگی و اجتماعی جدیت بیشتری داشته باشند تا بیشترین بهره وری از فضاهای فرهنگی و دینی برای جامعه حاصل شود.

استاندار یزد: مشارکت شهروندان در امور، محوری فعالیت دولت مردمی است
استاندار یزد نیز در این نشست مردمی سازی را از عناصر محوری در مکتب امام راحل و رویکرد حاکم بر دولت مردمی سیزدهم در همه عرصه‌ها دانست و اظهار داشت: در طول سال های پس از انقلاب، در همه بن بست‌هایی که جامعه و نظام با آن رو به رو بوده، مردم از مسائل گره گشایی کرده‌اند.

مهران فاطمی یادآور شد: در دوران کرونا اگر مردم پای کار نبودند، دولت به تنهایی نمی‌توانست مسایل را حل کند به همین دلیل در دولت سیزدهم حتی به محلات توجه ویژه‌ای شده و قلب همه محلات نیز مسجد است و باید به گونه‌ای در این زمینه عمل شود که امام جماعت محله در مسائل اجتماعی و فرهنگی مرجعیت پیدا کند.

وی ادامه داد: تجربه نشان داده که مردم بسیاری از امور را بهتر از دولت‌ها مدیریت می‌کنند و بسیاری از تصدی های دولتی را می‌توان به مردم واگذار کرد، اگر انرژی و ظرفیت مردم به کار گرفته شود، خیلی از کارها بهتر پیش می‌رود.

فاطمی با بیان این که الان در برخی جاها برای مدیریت ۲ میلیارد ریال ، ۱۰ میلیارد ریال هزینه می شود، افزود: این در حالی است که خیلی از تصدی های دولتی را می توان با واگذاری امور به مردم حذف کرد و برای تمدن سازی در گام دوم انقلاب، بدون شک مسجد از ارکان تمدن سازی است.

استاندار یزد طرح سپاه استان در زمینه تشکیل محله اسلامی در برخی مناطق استان را ارزشمند و موثر ارزیابی و تصریح کرد: این طرح چارچوبی محکم و راهبردهایی کاربردی دارد ، همچنین تقسیم کار ملی در زمینه تقویت نقش مساجد محلات در مدیریت امور از رویکردهای مناسب برای توسعه محله های اسلامی است.

فاطمی بازدید جمعی از اعضای شورای فرهنگ عمومی استان یزد از اجرای طرح مسجد محوری که در جمکران اجرا شده را مورد تاکید قرار داد و افزود: با توجه به این که هم اکنون امکان زیرپوشش قراردادن تمامی مساجد محلات در قالب این طرح وجود ندارد، پیشنهاد می شود در چند محله این طرح اجرا و وقتی کار پخته شد، این کار خوب خودش تکثیر می شود و می توان الگو سازی مناسبی در این زمینه در دیگر محله ها نیز انجام داد.

حجت الاسلام محمدکاظم مدرسی امام جمعه بخش مرکزی یزد نیز امامان جماعات را از شخصیت های کلیدی در کارهای بنیادی در سطح محله‌ها دانست و گفت: موفقیت روحانیان در امور محلات، منوط بر ماندگاری آنان و هماهنگی با هیات امناهای مساجد، خیران محله و هیات‌های عزاداری محلی است که در سایه پیوند منزل، مدرسه و مسجد می تواند به اجرای طرح محله اسلامی کمک کند.

اجرای طرح محله اسلامی در ۱۶۵ محله استان یزد
فرمانده سپاه الغدیر نیز با تشریح اقداماتی که برای اجرای طرح محله اسلامی در استان صورت گرفته گفت: شورای تحقق محله اسلامی از سال ۱۴۰۰ در کشور شکل گرفت و در سال ۱۴۰۱ عملا فعالیت این طرح شروع شد، امسال ۶ پایگاه از استان در این زمینه عملکردشان را در کشور ارائه کردند.

سردار پاسدار حسین زارع کمالی با بیان اینکه هرجا مردم مشارکت کردند ما موفق بودیم، ادامه داد: در این طرح پایگاه مقاومت تراز انقلاب اسلامی با تکیه بر ظرفیت های محله و مسجدمحوری ، مردم سالاری و مدیریت راهبردی متعهدانه را دنبال می کند و رویکرد حاکم بر محله اسلامی با سبک زندگی اسلامی و مهارت های شغلی در محلات با توجه به بیانیه دوم انقلاب تعریف شده است.

وی تصریح کرد: در سطح کشور توافق نامه هایی با دستگاه های مختلف در ارتباط با اجرای این طرح امضا شده که لازم است در سطح استان نیز این مجموعه ها و سپاه موضوع را پیگیری کنند.

زارع کمالی یادآور شد: در دوران شیوع ویروس کرونا، استان به ۸۶۰ محله تقسیم و خدمات رسانی لازم در این زمینه انجام شد که در این طرح نیز بر اساس همین ۸۶۰ محله فعالیت ها انجام می گیرد، سال گذشته این طرح در ۹۸ محله اجرا شد که امسال به ۱۶۵ محله افزایش یافته، برخی از محلات به خوبی پای کار آمده اند.

مدیرکل اطلاعات استان یزد نیز بازگرداندن مرجعیت کار فرهنگی به روحانیت و مساجد را بسیار مهم دانست گفت: در سطح اجتماعی هنوز مدل حکمرانی شبکه ای ایجاد نشده است که در این زمینه طرح مسجدمحوری با رعایت ملاحظات آن، می تواند راهگشا باشد اما این طرح نباید به منابع دولت وابسته شود که اگر این اتفاق بیفتد طرح به خوبی پیش نمی رود.

در ادامه تجربه روستای ابراهیم آباد اشکذر در زمینه اجرای طرح محله اسلامی از سوی بسیج این روستا تشریح شد.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری ایرنا

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!