تبدیل مسجد علی‌بن‌ابیطالب به پایگاه قرآنی برای حاشیه‌نشینان

تبدیل مسجد علی‌بن‌ابیطالب به پایگاه قرآنی برای حاشیه‌نشینان
مجتبی عظیمی
0
۲۵ فروردین ۱۴۰۲

حجت‌الاسلام اصغر کارجو، امام پایگاه فرهنگی اجتماعی کوی امام علی(ع) شهر اراک با فعالیت‌های متنوع و اثرگذار توانسته مسجد علی‌بن‌ابیطالب(ع) را به پایگاه قرآنی تبدیل کند؛ علاوه بر این گره‌گشایی از اهالی این منطقه حاشیه‌نشین از فعالیت‌های وی است.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت‌الاسلام اصغر کارجو، امام پایگاه فرهنگی اجتماعی مسجد علی‌بن‌ابیطالب(ع) است که در منطقه کوی امام علی(ع) شهرستان اراک که یکی از مناطق حاشیه نشین استان مرکزی است، فعالیت می کند.

منطقه کوی امام علی(ع) دارای ۸۰ هزار جمعیت است و این امام محله فعال و پرکار بیش از ۱۰ سال است که در زمینه تبلیغی قرآنی در این منطقه فعالیت می کند. وی دو سال است که مسجد علی ابن ابیطالب(ع) را پایگاه فعالیتی خود کرده است.

این امام محله در رشته های قرآنی و دعاخوانی نیز دارای رتبه های ممتاز استانی و کشور شده و برای تحقق منویات و دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل مساجد به پایگاه قرآنی نیز تلاش های بسیاری نموده است و توانسته اقدام به ایجاد شورای قرآنی محله، برگزاری کرسی های قرائت و تفسیر در هشت مسجد منطه حاشیه نشین اراک کند.

حجت الاسلام «اصغرکارجو»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به رویکردها و برنامه هایی که در این منطقه در حوزه قرآنی انجام می دهد، اظهار کرد: سال گذشته در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری که فرمودند: «هر مسجد، یک پایگاه قرآنی»، اقدام به برپایی محافل قرآنی و جلسات تفسیر قرآن با حضور قاریان برجسته استانی و کشوری نمودیم که خوشبختانه این محافل در شهر اراک بازتاب خوبی داشته است و این جلسات در ماه مبارک رمضان نیز استمرار دارد.

وی به تدارک مسابقات قرآنی و دوره های آموزش قرآن کریم، بحث روخوانی قرآن نیز اشاره کرد و گفت: بنا داریم، دوره های تربیت مربی قرآن کریم نیز برای طلاب برگزار نماییم.

حجت الاسلام جوکار گفت: در ابتدای حضورم در این منطقه روزهای شنبه محفل انس با قرآن کریم در یک مسجد برگزار می کردم و قرائت قرآن و بیان نکات تفسیری مورد توجه قرار می گرفت، که به تدریج این محافل در هشت مسجد مورد توجه قرار گرفت.

امام پایگاه فرهنگی اجتماعی مسجد علی ابن ابیطالب(ع) بیان کرد: در قالب محفل «ذکر خیر»، برنامه های قرآنی در هشت مسجد این منطقه برگزار می شود، که دعوت از قاریان نوجوان برای قرائت قرآن کریم، برپایی محافل جزءخوانی قرآن کریم و تفسیر آیات قرآن کریم از محورهای این محفل قرآنی است و در این محافل مسئولین استانی نیز حضور می یابند، به طوری که در چهار شب این محافل آیت الله دری نجف آبادی حضور یافت و به تفسیر آیات کلام الله مجید پرداخت.

امام پایگاه فرهنگی اجتماعی مسجد علی ابن ابیطالب(ع) در ادامه با اشاره به رویکردها و برنامه های این امام محله برای رسیدگی به محرومان و اقشار کم برخوردار، گفت: به کمک پایگاه مقاومت بسیج و اعضای هیئت امنای مسجد،خانواده‌‌های نیازمند منطقه را شناسایی و سطح بندی نموده ایم و مساعدت‌هایی در زمینه‌های مختلف به آنها صورت گرفته است.

حجت الاسلام کارجو با اشاره به راه اندازی مرکز نیکوکاری در این منطقه محروم اظهار کرد: به همت این مرکز نیکوکاری در سال گذشته یک میلیارد تومان بسته معیشتی میان اقشار محروم توزیع گردیده است و با حمایت گروههای جهادی اقدام به بازسازی منازل تعدادی از خانوادها نمودیم.

وی در ادامه از تأمین جهیزیه برای جوانان در شرف ازدواج خبر داد و گفت: در زمینه اشتغالزایی با همکاری مرکز فنی و حرفه ای، توانستیم کلاس‌های مختلف خیاطی،رایانه به صورت رایگان برای مردم برگزار کنیم و از این طریق عده ای مشغول به کار شده اند و با مدارکی که پس از اتمام دوره دریافت کرده‌اند، وام ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی هم برای اشتغال آفرینی به آنها اعطا می شود.

وی همچنین از امضای تفاهم نامه همکاری با هلال احمر برای تامین هزینه های درمان و داروی نیازمندان خبر داد و تصریح کرد: طبق این تفاهم‌نامه افراد نیازمند با دریافت نامه‌ای از مسجد و با ارائه مستندات پزشکی‌شان به هلال احمر مراجعه و از این طریق، هزینه درمانی به آنان تعلق می‌گیرد.

امام پایگاه فرهنگی اجتماعی مسجد علی ابن ابیطالب(ع) خاطرنشان کرد: همچنین وسایل پزشکی همچون دستگاه اکسیژن، عصا، تجهیز مورد نیاز بیماران، ویلچر به بیماران با نوشتن نامه ای از سوی امام محله به صورت رایگان و یا امانت در اختیارشان قرار می گیرد.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!