محله اربعینی در مراغه؛

اهتمام معلم مراغه‌ای به تربیت نسل حسینی و زینبی

اهتمام معلم مراغه‌ای به تربیت نسل حسینی و زینبی
مجتبی عظیمی
0
۱۹ مرداد ۱۴۰۲

محرم که از راه می‌رسد شور و شعور حسینی همه جا را فرا می‌گیرد و همه عاشقان تحت لوای اباعبدالله(ع) به بندگی خدا و خدمت به خلق بیش از پیش روی می‌آورند.
خانم محمدی نیز چند سالی می‌شود که خدمت به مردم را در طول سال در دستور کار خود قرار داده و در ایامی همچون ماه محرم و صفر نیز در تلاش بوده تا از قافله عاشقان حسینی جا نماند و به سهم خود در این ایام نیز نقش آفرینی کند.
او علاوه بر تلاش برای آشنا کردن نوجوانان با شخصیت‌ها مهم و اثر گذار کربلا، با استعانت از اهل بیت(ع) و به تأسی از آنان، به انجام کار خیر نیز می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، زینب محمدی متولد سال ۱۳۶۴ و اهل شهرستان مراغه استان آذربایجان شرقی و از زمره فرهنگیان دغدغه‌مندی است که از ایام کرونا و تعطیلی مدارس، پا به میدان فعالیت‌های جهادی گذاشت تا به عنوان یک معلم در جهت جلوگیری از افت تحصیلی‌ دانش آموزان در منطقه محروم خود قدمی بردارد که این اقدام خداپسندانه او همچنان نیز تداوم دارد.
این بانو در بحبوحه کرونا به عنوان معلم جهادی با برگزاری کلاس‌های تقویتی برای دانش آموزان کمک شایانی به ارتقای تحصیلی آنان کرد.
این اقدام خیرخواهانه به مرور مقدمه انجام فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی توسط او شد و اکنون در سنگری به نام مسجد صاحب الزمان(عح) در جهت رشد معنوی کودکان و نوجوانان و معرفی شخصیت‌ها و الگوهای ناب اسلام به آن‌ها می‌کوشد.
او اکنون برای ایام اربعین حسینی در حال آماده‌سازی برنامه‌هایی است تا به‌وسیله آن، هم عشق و ارادت خود به ساحت سیدالشهدا(ع) را ابراز و هم حال و هوای حسینی به منطقه خود ببخشد.
برگزاری پیاده روی حرم به حرم در مسیر ۷ کیلومتری دو امامزاده سید محمد و و امامزاده سید ابراهیم چکان منطقه از جمله اقداماتی است که انجام می‌دهد.
او و دیگر بانوان فعال منطقه همچنین در مسیر پیاده روی، موکب و ایستگاه صلواتی برپا می‌کنند و سعی دارند فرهنگ عاشورا را ترویج و بچه‌های شرکت کننده در این مراسم را با اهدای جوایز به عفاف و حجاب و به‌ویژه چادر به عنوان حجاب برتر تشویق کنند.
برگزاری مسابقات روخوانی قرآن برای کودکان و قرائت دسته جمعی زیارت اربعین و زیارت عاشورا از دیگر کارهایی است که در این مراسم انجام می‌شود.
خانم محمدی همچنین در روزهای شنبه و یکشنبه هر هفته به صورت ثابت برای بچه‌های مسجد، جلسه‌ای را جهت فرهنگ‌سازی موضوعات مختلف برگزار می‌کند و به معرفی شخصیت‌هایی همچون حضرت زینب(س)، حر بن یزید ریاحی و… می‌پردازد تا روحیه حق طلبی را در آنان تقویت کند و اخیرا نیز تصمیم گرفت به آن‌ دسته از دخترانی که از محرم امسال چادری شوند هدایایی را تقدیم کند و در سفر خود به مشهد مقدس چادرهایی برای آنان تهیه و به آنان هدیه کرد که باعث استقبال و شادی بسیاری از آنان شد.
مجموع این اقدامات خانم محمدی در رشد روحیه معنوی بچه‌ها بسیار مؤثر بوده تاجایی‌که آن‌ها را راغب به الگوگیری از زندگی اهل بیت(س) کرده است.
آن‌ها افزون بر این، در مسجد یک هیئت دخترانه برای نوجوانان راه اندازی کرده‌اند و عزاداری و مراسماتی مختص و متناسب این قشر را برای‌شان برگزار می‌کنند.
این بانو معتقد است تنها گریه و شیون برای اباعبدالله(ع) و یاران‌شان کفایت نمی‌کند، بلکه باید شخصیت امام حسین(ع) را به بچه‌ها شناساند و آن‌ها را ترغیب به حرکت در مسیر ایشان کرد.
او علاوه بر فعالیت در قامت یک معلم دلسوز، مادر دو فرزند نیز می‌باشد، اما هیچ یک از این مسئولیت‌ها خدشه‌ای به انجام کار جهادی و فرهنگی او وارد نکرده و معتقد است وقتی پای عشق و علاقه وسط باشد، مسیر برای انسان هموار می‌شود.
این معلم دلسوز تا قبل از این هم به دلیل اینکه طعم فقر را چشیده بود و پدر خود را در کودکی از دست داده بود، علاقه بسیاری به کمک به نیازمندان داشت و در حد توان از دانش آموزان خود که از نظر مالی ضعیف بودند دستگیری می‌کرد.
او اگرچه فعالیت خود را از زمان شیوع ویروس کرونا آغاز کرد، اما به مرور برای برگزاری و گرامیداشت روزهای مهمی همچون ۲۲ بهمن احساس دغدغه کرد و به آشناسازی بچه‌ها با انقلاب روی آورد تا دِین خود به امام و شهدا را ادا کرده باشد.
خانم محمدی در راستای این اقدام، بچه‌ها را به راهپیمایی و زیارت قبور شهدای گمنام می‌برد تا علاوه بر آشنا کردن آنان با تاریخ ناب کشور، عشق و ارادت آنان نسبت به چنین شخصیت‌هایی را افزایش دهد.
او همچنین مسابقه دل‌نوشته به حضرت زینب(س) را برگزار کرد و تأثیر تلاش‌های این چند سال خود را در متنی که بچه‌ها خطاب به این‌ بانوی گرانقدر به رشته تحریر درآورده بودند مشاهده کرد که در این راستا می‌گوید: در عمده متن بچه‌ها این جمله که «ما دوست داریم شبیه شما باشیم و آبرومندانه زندگی کنیم» دیده می‌شد که این نشان از ارادت آنان به اهل بیت(ع) دارد.

او البته معتقد به فرآیند تأثیر گذاشتن و تأثیر پذیری است و بر یادگیری از بچه‌ها اذعان دارد و می‌گوید: علاوه بر اینکه این اقدامات موجب می‌شود که روی بچه‌ها اثرگذار باشم در بسیاری موارد خودم نیز از آنان تاثیر پذیرفته‌ام، بچه‌هایی که علی رغم هجمه‌های دشمن، همچنان در مسیر درست در حال حرکت هستند.
او برای تأثیر عمیق اقدامات خود بر بچه‌ها از خانواده‌های آنان نیز تقاضا کرده تا ابزاری همچون ماهواره که فرزندان‌شان را بیشتر در تیررس اهداف دشمن قرار می‌دهد کنار بگذارند تا بتوانند در تربیت درست آن‌ها موفق عمل کنند.
این بانوی دلسوز با اقدامات خود سعی کرده مسیر درست را برای نسل امروزی هموار کند و گام‌های آنان را برای پیمودن این مسیر محکم سازد.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری فارس

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!