مدیر عامل بنیاد هدایت مطرح کرد؛

مسجد با محوریت امامت می تواند عامل حرکت و تحول در جامعه باشد

مسجد با محوریت امامت می تواند عامل حرکت و تحول در جامعه باشد
مجتبی عظیمی
0
۲۳ آذر ۱۴۰۲

مدیر عامل بنیاد هدایت ضمن تأکید بر اهمیت حکمرانی محلی گفت: در طراحی های تمدن اسلامی مسجد یکی از عناصری است که در جامعه پردازی دینی بسیار مهم است و ایده ی امامت به عنوان بدیل و جایگزین مدل های تسهیل گری درحوزه ی توسعه انسانی است.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان مدیر عامل بنیاد هدایت در جریان سفر به استان اردبیل با معاون سیاسی و امنیتی استاندار  دیدار و گفت و گو کرد.
حجت الاسلام میرمحمدیان در این دیدار با تأکید بر اهمیت حکمرانی محلی اظهار داشت: زمانی فکر می کردند که گلوبالیسم محور مدرنیته است، یعنی همه یکپارچه بشوند و گمان می کردند همه را می توان با رسانه مدیریت کرد؛ ولی الان خود آن ها هم در کشورهای مدرن مدیریت محلی و حکمرانی محلی را جزء محورهای فعالیت هایشان قرار داده اند.
وی ادامه داد: ما از قدیم در اسلام این ایده ی محوری رو داشته ایم که ما مکان مقدس و زمان مقدس داریم؛ در حالی که مدرنیته یکی از ویژگی هایش این است که اقتضائات مکان و زمان را نادیده می گیرد و بر تخصص گرایی افراطی اصرار دارد.


مدیرعامل بنیاد هدایت خاطر نشان کرد: در طراحی های تمدن اسلامی مسجد یکی از عناصری است که در جامعه پردازی دینی بسیار مهم است و ایده ی امامت به عنوان بدیل و جایگزین مدل های تسهیل گری درحوزه ی توسعه انسانی است و به نظر ما اگر بناست که جامعه متحول شده و حرکت کند نیاز به امامت میانی دارد.
وی مدل امامت را جایگزین مدل های غربی و شوراها عنوان کرد و گفت: حرف ما این نیست که الان بیایم و ساختار شکنی کنیم و همه شوراها رو لغو کنیم و مدل امامت را جایگزین کنیم، شاید مثلا ده سال طول بکشد تا آرام آرام ما بتوانیم به این بلوغ برسیم که جامعه پردازی که دنبالش هستیم چه بسا با محوریت مساجد وامام و به اصطلاح با محوریت دین می تواند شکل بگیرد.
حجت الاسلام میرمحمدیان واگذاری بخشی از خدمات دولتی به مساجد را در راستای تقویت مساجد در این زمینه برشمردو گفت: طبق گفته مسئولین دولتی حاکمیت حدود شش هزار خدمت به مردم می دهد که اگر تنها تعدادی از این خدمات را از طریق مساجد به مردم بدهیم مشکل مساجد حل می شود و دیگر نیاز نیست تا دولت بخواهد به مساجد صدقه بدهد.
وی ادامه داد: صرف واگذاری خدمات به مساجد نیز کافی نیست و دولت باید با توانمندسازی امامان و کنشگران مسجدی زمینه خدمت رسانی مساجد به مردم را فراهم کند؛ چرا که اگر ما کمک کردیم که این ها توانمند بشوند و بعد به آن ها مسئولیت بسپاریم، مساجد خود به خود به محل مراجعه بیشتری تبدیل می شوند.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!