مدیرعامل بنیاد هدایت در دیدار با استاندار اردبیل بیان کرد؛

نقش توانمندسازی مساجد در اداره ارزان کشور و تحقق مردم سالاری دینی

نقش توانمندسازی مساجد در اداره ارزان کشور و تحقق مردم سالاری دینی
مجتبی عظیمی
0
۲۲ آذر ۱۴۰۲

مدیر عامل بنیاد هدایت گفت: مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی با استانداری در مناطق کمتر برخوردار در توانمندسازی کنشگران مسجدی و واگذار کردن خدمات به آن هاعلاوه بر اینکه مساجد را تقویت می کند، برای اداره کشور با هزینه ی کمتر و پایدارتر و تحقق مردم سالاری دینی موثر است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان در جریان سفر به استان اردبیل با آقای سید حامد عاملی استاندار اردبیل دیدار و گفت و گو کرد.
مدیرعامل بنیاد هدایت با اشاره به نقش مسجد در مردم سالاری دینی و اداره کشور اظهار داشت: در مورد مسجد یک وقت هست که نگاهمان این است که یک عبادتگاه است و یا نگاهمان این است که یک مرکز تربیتی و یا یک مرکز کنشگری اجتماعی است.
وی ادامه داد: الان در دنیا حتی کلیساها هم به خاطر اینکه مشتری پیدا کنند وارد کارهای مثلا اجتماعی و تربیتی با سبک خودشان شده اند؛ ولی تقریری که ما از مسجد داریم هیچکدام از این ها نیست، بلکه مسجد را محور مردم سالاری دینی و پایه جامعه پردازی می دانیم. همان جامعه پردازی که در بیانیه گام دوم انقلاب مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، پایه این جامعه پردازی مسجد است.
حجت الاسلام میرمحمدیان مسجد را محل اتصال ولایت عرضی به همدیگر معرفی کرد و ابراز داشت: اگه در جامعه دینی، برادری، همسایگی و خانوادگی سه عنصر ولایت عرضی باشند، مسجد محله تلاقی و تقویت این هاست.
وی ادامه داد: در تمدن غرب به دنبال این هستند که جامعه آحاد جدای از هم و رها باشند تا دولت بتواند آن ها را نه به طور مستقیم بلکه از طریق رسانه ها مدیریت کنند؛ در حالی ما دنبال این هستیم که جامعه از چنین حالتی بیرون بیاید و یک مجموعه ی منسجم و مرتبط با هم باشند که بتوانند همدیگر رو پوشش بدهند.
مدیر عامل بنیاد هدایت افزود: در این فرض هم اداره ی جامعه ارزان تر و هم محکم تر خواهد بود؛ چرا که در مدل اداره جامعه با سبک مدرن همه خدماتی که به مردم داده می شود را تبدیل به عدد و رقم و ریال می کنند، در صورتی که در جامعه سنتی خیلی از این خدمت ها در جامعه معادل ریالی نداشته و هزینه ای را نیز بر دولت تحمیل نمی کند.
وی ادامه داد: سرکشی به همسایه یا نگهداری کردن از افراد مسن تر و بزرگسالان و حتی نگهداری کردن از بچه ها و خیلی از کارهای دیگر در جامعه دینی معادل ریالی ندارد. به همین دلیل است که هزینه ی اداره کردن جامعه ی دینی بسیار کمتر از یک جامعه مدرن است؛ در حالی که خیلی از جوامع مدرن هزینه های سنگینی برای بیمه، خدمات عمومی و… پرداخت می کنند.
حجت الاسلام میرمحمدیان تأثیر پذیری از جوامع مدرن را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اگر بخواهیم جامعه را باز طراحی کنیم و مدل طراحی اسلامی را جایگزین کنیم، باید تلاش بکنیم یک سری نقطه ی مؤثر دسترسی که اسمش مسجد است و در طراحی تمدنی دیده شده را برجسته کنیم.
وی به مسأله حمایت دولت از مساجد پرداخت و ادامه داد: با انجام دو کار هم مساجد تقویت می شوند و هم می توانند به دولت کمک کنند و اصلا نیازی به حمایت مالی دولت از مساجد نخواهیم داشت.
مدیرعامل بنیاد هدایت واگذاری بخشی از خدمات دولتی به مساجد را اولین راهکار تقویت مسجد برشمرد و گفت: طبق گفته مسئولین دولتی حاکمیت حدود شش هزار خدمت به مردم می دهد که اگر تنها تعدادی از این خدمات را از طریق مساجد به مردم بدهیم مشکل مساجد حل می شود و این مهم ترین کاری است که دولت باید انجام دهد.
وی توانمندسازی کنشگران مسجدی در زمینه خدمت رسانی به مردم را دومین راهکار تقویت مساجد دانست و افزود: صرف واگذاری خدمات به مساجد کافی نیست و دولت باید با توانمندسازی امامان و کنشگران مسجدی زمینه خدمت رسانی مساجد به مردم را فراهم کند؛ چرا که اگر ما کمک کردیم که این ها توانمند بشوند و بعد به آن ها مسئولیت بسپاریم، مساجد خود به خود به محل مراجعه بیشتری تبدیل می شوند و هم پشتوانه مالی پیدا می کنند.
حجت الاسلام میرمحمدیان ادامه داد: با این سازماندهی اجتماعی با محوریت دین وامام شکل می گیرد و اهداف توسعه اجتماعی، کاهش آسیب های اجتماعی و بازآفرینی شهری و انواع مسئله های جدی که در حوزه های مختلف مثلا آبادانی و پیشرفت و توسعه منطقه ای و …را می شود با این نقشه جلو برد و نمونه هایی هم در سراسر کشور وجود دارد.
وی در ادامه از استاندار اردبیل خواستار اجرایی شدن طرح توانمندسازی مساجد استان با محوریت مناطق کمتر برخوردار شد و گفت: ما باید تلاش کنیم مساجد را رشد دهیم و ما برای این کار هم ایده ای مشخص داریم که در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در مسجد مقدس جمکران ارائه شده و هم بسته های توانمندساز آماده کرده ایم و از طرح توانمندسازی پشتیبانی می کنیم.

مدیر عامل بنیاد هدایت در پایان خاطر نشان ساخت: مشارکت بین سازمان تبلیغات اسلامی با استانداری در مناطق کمتر برخوردار و با توانمندسازی کنشگران مسجدی واگذار کردن خدمات به آن ها علاوه بر اینکه مساجد را تقویت می کند برای اداره کشور با هزینه ی کمتر و پایدارتر و هم برای تحقق مردم سالاری دینی موثر است.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری شبستان

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!