امام محله ای که مسجد را قرارگاه محرومیت زدایی کرده است

امام محله ای که مسجد را قرارگاه محرومیت زدایی کرده است
مجتبی عظیمی
0
۰۴ بهمن ۱۴۰۲

مسجد امام هادی (ع) بلوار شعبانیه بیرجند علاوه بر اینکه با تشکیل دو قرارگاه «محله اسلامی و رضوی» در راستای محرومیت زدایی و توسعه این منطقه گام برمی دارد، یکی از مساجد موفق و نمونه در جذب حداکثری نوجوانان و جوانان به مسجد معرفی شده است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، از ابتدای شکل گیری اسلام مساجد یکی از مهمترین محورهای تجمع مسلمانان محسوب می شده است و رکن اصلی اعتقادی، دینی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به شمار می رود.

در جامعه امروز با توجه به هجمه های دشمن علیه ایمان، فکر و اندیشه نوجوانان و جوانان حضور این قشر در مساجد خود می تواند بر استواری اعتقادات دینی آنها بیفزاید تا کمتر دچار لغزش و خطا شوند و این با کمک و همت متولیان مساجد بخصوص امام جماعت مسجد میسر است.

مسجد امام هادی(علیه السلام) بلوار شعبانیه بیرجند یکی از مهمترین مساجد این شهرستان است که توانسته با بیشترین جذب جوانان و نوجوانان گام های اساسی را در این محله در همه عرصه های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و علمی بردارد.

در همین راستا حجت الاسلام «سید مصطفی حسینی» امام جماعت مسجد امام هادی علیه السلام بلوار شعبانیه بیرجند در گفتگویی اظهار داشت: حدود ۱۰ سال است که امام جماعت مسجد امام هادی علیه السلام هستم.

مسجد زمینه ساز ظهور امام عصر(عج) است

به گفته وی، مهمترین هدف ما در مسجد؛ رسیدن به مسجد تراز انقلاب اسلامی و زمینه سازی برای ظهورامام عصر(عج) است.

حجت الاسلام حسینی با اشاره به اقدامات انجام شده برای جذب جوانان و نوجوانان به این مسجد، گفت: یکی از روش های جذب نوجوانان و جوانان به مسجد، روش فعال است که می توان با مسئولیت پذیری، مشارکت در برنامه های اجرایی و مشارکت در برنامه های فکری جذب مخاطب جوان داشت.

ایجاد محفلی امن و هدفمند برای جوانان و نوجوانان در مسجد

وی به برگزاری اردوهای فرهنگی و تربیتی، تشویق های هدفمند به عنوان مثال به منظور بهتر نماز خواندن یا بهتر دعا خواندن یا مشارکت فعال اشاره کرد و افزود: ارتباط گیری و برخورد مناسب با سن و سال افراد و اجرای برنامه هایی مختلفی مانند شبی در مسجد و اعتکاف نوجوانان و جوانان نیز در جذب آنها تاثیرگذار است.

امام جماعت مسجد امام هادی (علیه السلام) بیرجند با اشاره به مخالفت برخی از متولیان مساجد برای مسئولیت دادن به جوانان و نوجوانان، گفت: دلیل اینکه بعضی از افراد در مسئولیت دادن به جوانان و نوجوانان مخالف هستند که البته در مسجد امام هادی (علیه السلام) اینگونه نیست؛ به این جهت است که اولا تجربه مسئولیت دادن به جوانان و نوجوانان را نداشته و ثانیا فکر می کنند شاید به هدف مد نظرشان نرسند.

رفع مشکلات محله در قالب ایجاد قرارگاه

به گفته وی مشکلات محله در قالب قرارگاه محله اسلامی شناسایی می شود و برای رفع آن چند برنامه در حال انجام است، گفت: پیگیری مستقیم از مسئولان برای رفع مشکلات، دعوت از آنها به قرارگاه و حضور در جمع نمازگزاران، حضور مسئولان در محله از جمله فعالیت های مهم برای رفع مشکلات این منطقه از جمله کمبود فضای ورزشی و اعتیاد بوده است.

وی برگزاری برنامه های مختلف در راستای اقتصاد مقاومتی، نمایشگاه محصولات محلی و خانگی و معرفی جوانان به ادارات و نهادها برای استخدام را از دیگر اقدامات این مسجد دانست.

مهمترین وظیفه مسجد تربیت انسان عابد، مومن و انقلابی است

امام جماعت مسجد امام هادی (علیه السلام) بلوار شعبانیه بیرجند مهمترین وظیفه مسجد را تربیت انسان عابد، مومن و انقلابی دانست و افزود: حضور فعال در تحولات شهر و استان و کشور و عالم و اثرگذاری در این تحولات از مهمترین اهداف مسجد تراز انقلاب است.

وی مهمترین دلیل کم فعالیتی بعضی مساجد را عدم حضور و مشارکت جوانان انقلابی و فعال در سطح مدیریت مسجد عنوان کرد و گفت: یک مسلمان، یک پیرو مکتب اهل بیت (علیه السلام) هیچ وقت با مسجد قهر نیست بلکه دلایل مختلفی می توان برای عدم حضور وی برشمرد.

به گفته حجت الاسلام حسینی هشت سال دفاع مقدس زمان خاص و ویژه ای برای حضور اقشار مختلف مردم در مساجد بود و قطعا اگر خدای ناکرده امروز این شرایط در مملکت ایجاد شود بعضی مساجد از آن زمان اثرگذاری آنها بیشتر خواهد بود نمونه اش در بحث کرونا ما معتقدیم مثل یک قرارگاه و پایگاه دائم در صحنه بودیم و اثرگذاری داشتیم.

هماهنگی و یکدلی همه ارکان مسجد در حول محور امام جماعت

وی به هماهنگی و یکدلی همه ارکان مسجد حول محور امام جماعت اشاره کرد و افزود: مهمترین اقدامات انجام شده در مسجد امام هادی (علیه السلام) تشکیل قرارگاه محله اسلامی و قرارگاه رضوی امر به معروف، فعال بودن پایگاه بسیج خواهران و برادران و کانون فرهنگی، کانون خادمیاران رضوی و خانه هلال و … می باشد که همه تشکل های این مسجد بایکدیگر هماهنگی کامل ولازم را دارند.

وی به استفاده از ظرفیت جوانان و نوجوانان و تصمیم گیری آنها در قالب هیئت اندیشه ورزی در برنامه های مسجد اشاره کرد و ادامه داد: داشتن نقش فعال در تحولات و اینکه سعی شده است که مسجد سکولار نباشد.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری شبستان

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!