امام محله روستای «چم ژاب» ۲۰ خانواده را آشتی داد

امام محله روستای «چم ژاب» ۲۰ خانواده را آشتی داد
مجتبی عظیمی
0
۱۵ مهر ۱۴۰۲

حجت‌الاسلام سوری طلبه‌ جوانی است که توانسته با پادرمیانی بین ۲۰ خانواده، آن‌ها را آشتی دهد. او می‌گوید: نه تنها هیچ اختلافی بین اهالی، دیگر نیست بلکه در دهه محرم، در مسجد که به دلیل اختلافات، استقبال چندانی نداشت ۲۵۰۰ غذا توزیع شد.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت‌الاسلام مهدی سوری مُبلغ روستای «چم ژاب» در شهرستان «دره شهر» استان ایلام است. او که ۱۲ سالی می‌شود، در زمینه تبلیغ فعال است، از سال ۱۴۰۰ به روستای «چم ژاب» آمده تا در زمینه تبلیغ، به مردم روستا کمک کند. فعالیتی که باعث ارتباط خوب او با مردم شده است.

در ابتدای ورود او به روستا، مردم به خاطر اختلافات و درگیری‌های گسترده‌ای که بر سر زمین‌های کشاورزی و یا دامداری داشتند، استقبال زیادی از حسینیه‌ها و مساجد نمی‌کردند و بین اهالی روستا کدورت وجود داشت و با اندک اختلافی، کار به دعوای بین دو طرف و چاقوکشی هم می‌رسید. اما توصیه‌های این امام محله اوضاع را بهبود بخشید. خودش می‌گوید: «از ریش سفیدان و بزرگان و اعضای شورای حل اختلاف شهرستان کمک گرفتم و به منزل یک‌یک افرادی رفتم که درگیر دعوا و مرافعه شده‌ بودند. جمعاً در این جلسات توانستیم ۲۰ خانواده را آشتی دهیم و حدود ۸۰۰ میلیون تومان دیه بخشیده شده است.»

بخشش ۴۰ میلیون از دیه 

در یکی از نزاع‌هایی که در روستا رخ داد، دو جوان ۲۰ و ۲۵ ساله در زمان چرای گوسفندان‌شان به خاطر بخشی از مرتع به جان هم افتادند و این نزاع منجر به چاقوکشی شد. حکم دادگاه برای یکی از طرفین، چهار ماه زندان و ۱۷۰ میلیون دیه بود، اما با پادرمیانی این طلبه جوان و بزرگان روستا قریب به ۴۰ میلیون تومان از دیه بخشیده شد.

پایان نزاعی که جای طلاق به آشتی رسید

در مورد دیگری هم بین یک زوج جوان که در خانه پدرِ داماد زندگی می‌کردند، اختلافی بین خواهر داماد با عروس خانواده پیش آمد. در زمان دعوا پدر و مادرعروس، آن شب مهمان خانه این زوج بودند و بین خانواده‌ها دعوای شدیدی بالا گرفت. بعد از آن دعوا، حدود پنج ماه عروس خانواده به خانه پدر خود رفت. حجت‌الاسلام سوری در این‌ باره می‌گوید: «وقتی برای حل اختلاف با خانواده داماد صحبت کردم اصلاً راضی نمی‌شدند که عروس برگردد؛ پدر داماد مدام می‌گفت اگر می‌توانید کاری کنید که این دو طلاق بگیرند. در نهایت با همراهی شورای حل اختلاف، این زوج جوان که به خاطر یک مسئله جزئی با هم اختلاف پیدا کرده بودند، کارشان به آشتی رسید و در حال حاضر الحمدالله صاحب فرزند هم شده‌اند.»

با پادرمیانی و حل اختلافاتی از این دست، در حال حاضر هیچ اختلافی بین اهالی روستا نیست و در دهه‌ محرم هم با کمک و همکاری یکدیگر، در روستایی که به مسجد استقبال چندانی نداشتند حدود ۲۵۰۰ پرس غذای نذری هم پخته شد.

این طلبه جوان همچنین می‌گوید: «خودم موارد کدورت را پیدا می‌کنم و برای حل اختلاف راه حل پیدا می‌کنم؛ با افراد مورد اعتماد هم صحبت می‌کنم که برای پادرمیانی و جلسه آشتی کنان همراه من بیایند که دیگر حرفی برای گفتن نداشته باشند.»

حل مشکلات ناباروری زنان روستا به کمک همسر

حجت‌الاسلام سوری تبلیغ را فقط شرکت نماز جماعت مسجد و بیان احکام شرعی نمی‌داند و برای طرح دغدغه‌هایش و حل مشکلات مردم روستا با خانواده‌اش پا در میدان جهاد تبلیغ گذاشته است. او می‌گوید که همسرش نیز همراه و مشوق اصلی اوست، تا جایی که خودش وارد حوزه ناباروری شده و به حل مشکلات ناباروری زنان روستای «چم ژاب» می‌پردازد.

کمک گرفتن از روایت‌های بخشندگی اهل بیت برای اختلافات

حجت‌الاسلام سوری در جلسه حل اختلاف که با حضور ریش سفیدان و اهالی شورای حل اختلاف برگزار می‌شود، از داستان‌ها و روایت‌ها و آیاتی که درباره بخشندگی اهل بیت (ع) است کمک می‌گیرد، یا  به قول خودش از تجربیاتش در زمینه حل اختلاف که نتایج شیرینی داشتند صحبت می‌کند. گاهی هم پیش آمده که خودش دست شاکی را بوسیده تا مشکلات دو نفر حل شود و شاکی رضایت دهد.

در دیگر رسانه ها ببینید:

خبرگزاری فارس

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!