کار فرهنگی نوعی جهاد است، زیرا به ترویج فرهنگ، اندیشه و تفکر در جریانات سیاسی ـ اجتماعی و فرهنگی، میپردازد و از این طریق، میتوان به معرفت رسید و به مخاطب آگاهی بخشید.
جشن تولد انقلابی، کار زیبای روحانی پُر تلاشیاست که در دهه مبارک فجر برای کسانی که در این دهه پا به این کره خاکی گذاشته اند، به منظور ابلاغ پیام انقلاب برای اولین بار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام مهدی نظرکرده، متولد سال ۱۳۵۶، امام محله مسجد جامع قائم آل محمد(ص) روستای کاریزمای شهرستان تربت جام از توابع استان خراسان رضوی است.
او حدود ۹ سالیاست که در این منطقه مشغول فعالیت می باشد، منطقه ای که ساکنان آن، تلفیقی از اهل تسنن و تشیع هستند و ۲۵ روستای تابعه حدود سه هزار نفر جمعیت دارد.
این امام محله، در زمینه فعالیتهای فرهنگی اقدامات قابل تحسینی انجام داده است، از جمله فعالیتهای او، تشکیل هسته های مجزای فرهنگی، برای خواهران، برادران، نوجوانان و جوانان است که در مناسبتهای مختلف، هر کدام در حیطه مربوط به خود مشغول فعالیت هستند.
یکی از فعالیتهای میدانی این هسته ها در روز عید غدیر است که با برپایی کاروان غدیر در جهت گرامیداشت این روز فرخنده تلاش میکنند؛ آنها با تزئین یک تریلی ۱۸ چرخ و راه اندازی جُنگ شادی سیار، برنامه های متنوعی همچون مسابقات گروه را به صورت زنده اجرا میکنند و در کنار آن کارگاه کودک و توزیع بسته های متبرک حرم امام رضا علیه السلام را در محله های مختلف دارند.
مرکز نیکوکاری مسجد جامع قائم آل محمد(ص)، به عنوان یکی از پایه های خدمت رسانی به مردم به شمار میرود که حدود ۱۵ نفر در این مرکز در بخش های مختلفی اعم از جذب سرمایه، تبلیغات، مشارکت های مردمی، تأمین جهیزیه، تأمین بسته های معیشتی، تأمین هزینه های درمان و تولد فرزندان فعالیت میکنند.
مسجد جامع روستا محور و مرکز فعالیت های این منطقه به شمار میرود؛ علاوه بر برنامه هایی که در مناسبتهای مختلف برگزار میشود، در این ایام برنامه محوری و خاصی را برای اولین بار در دهه مبارک فجر به نام «جشن تولد انقلابی» برگزار میکنند؛ با این هدف که پیام انقلاب به نسل جوان انتقال پیدا کند؛ در این برنامه برای کسانی که در تاریخ ۱۲ بهمن تا ۲۲ بهمن، به دنیا آمده اند جشن تولد انقلابی گرفته میشود.
مسجد، مرکز عبادت و بندگی خداست و محلی برای اجتماع فرهنگی مسلمانان به شمار میرود، حال آنکه هر کس قدمی هر چند ناچیز برای آباد کردن مسجد بردارد علاوه بر اجر و ثواب عظیمی که برایش نوشته میشود، خداوند خانه ای بزرگ در بهشت برایش مهیا می کند، در این راستا این روحانی جهادی برای گسترش مسجد به عنوان پایگاه مردمی همه همت خود را بهکا رگرفته است؛ حدود ۹ سال پیش که به این روستا آمد، متراژ مسجد نزدیک به ۲۰۰ متر بوده، که با همکاری و تلاش او و دوستانش هم اکنون زیر بنای مسجد به ۸۰۰ متر رسیده و حسینیه ای به متراژ ۲۰۰ متر هم در کنار مسجد بنا شده است. در ساخت این مسجد هیچ گونه ستونی تعبیه نشده است.
حاج آقای نظرکرده علاوه بر این فعالیتهای ارزشمند، با کمک و همراهی مردم در زمینه احداث کتابخانه، کانون فرهنگی مسجد، ساخت سرویس های بهداشتی، آشپزخانه، خانه عالم و ساخت دو کلاس برای دبیرستان دخترانه روستا و سیمان حیاط مدرسه و نصب دوربین مدار بسته در مدارس نیز فعالیت داشته است.
با توجه به نزدیک بودن رویداد سرنوشت ساز انتخابات، حجت الاسلام نظرکرده با بهرهگیری از جریانات تاریخی حق، مطالبی را به مردم ارائه کرده و معتقد است، اگر بتوانیم انتخاب درست و حضور حداکثری در پای صندوق های رأی داشته باشیم، آن وقت میتوانیم سرنوشت خود را تغییر دهیم.
این روحانی فهیم و دغدغه مند، در این راستا گریزی به تاریخ پس از رحلت پیامبر(ص) و اتفاقی که بین مردم افتاد زده و میگوید: مردم پای کار نیامدند و انتخاب نادرست ِ آنها باعث شد حضرت علی (ع) ۲۵ سال خانه نشین شود، یعنی ۲۵ سال طول کشید تا متوجه شدند که چه اشتباه بزرگی کردند؛ حضور حداکثری ما در مناسبت های ملی و مذهبی میتواند خنثی کننده نقشه و توطئه های دشمن باشد و انتخاب درست ما باعث میشود که در سرنوشت خود سهیم باشیم.
اگر انتخابهای درستی برای مجلس شورای اسلامی داشته باشیم، آنها به عنوان یک قوه قانون گذار میتوانند در سیاست های خارجی نقش بسزایی ایفا کند، همچنین در معیشت مردم که جزو دغدغه های رهبر معظم انقلاب است، میتواند نظارت بر قانون داشته باشد که گره های کوری که در بین بعضی سیاستمداران و دولت مردان است، برطرف شود؛ اگر انتخاب درستی داشته باشیم هر کدام از وزرای حال یا آینده یا حتی رئیس جمهور اگر دچار نقصانی شوند میتوان با استیضاح آنان جامعه را از بحران نجات داد. اگر مجلس به عنوان قوه مقننه به وظایف خود درست عمل کند و ما هم به وظیفه خود درست عمل کنیم و حضور حداکثری در انتخابات داشته باشیم، کشور در مسیر رشد و تعالی قرار میگیرد، اما اگر این طور نباشد کشور آسیب های فراوان میبیند که در دولت ها و مجالس قبل شاهد خُسران هایی برای کشور بودیم.
این روحانی پر تلاش، هدف از انجام این فعالیتهای خیرخواهانه را وظیفه ذاتی سرباز امام زمان(عج) می داند و میگوید: کسی که به عنوان یک طلبه در مسیر امام زمان(عج) قدم بر میدارد، باید این دغدغه را داشته باشد که به قول سردار دلها حاج قاسم، فعالیتهای مسجد محصور در چهاردیواری آن نیست، چیزی فراتر از این است، محیط اطراف ما باید مسجد باشد؛ بنابراین بنده به عنوان یک طلبه، فقط در مسجد فعالیت نمیکنم، وظیفه خود میدانم در این کارها مشارکت داشته باشم، اگر ما طلاب در رأس خط مقدم قرار گرفتیم، با توجه به اینکه مردم به ما اعتماد دارند، در خط ما حرکت میکنند، ما در هشت سال جنگ تحمیلی به دو دلیل موفق عمل کردیم، اول اینکه حضرت امام خمینی(ره) سکّان دار این انقلاب بود و دوم، حضور و مشارکت روحانیت بود که باعث شد بیشترین درصد از آمار شهدا را به خود اختصاص دهند.
ان شاءالله در انتخابات پیش رو نیز همچون گذشته با دعوت روحانیت، شاهد حضور حداکثری مردم پای صندوق های رأی باشیم و با مشارکت خود توطئه های دشمن را خنثی کنیم.