هر شغلی نیازمند مهارتی است که با توجه به آن بتوان در آن زمینه به بهترین وجه خدمت کرد و نتیجه مطلوبی را دریافت نمود، امامان محله هم که ادامه دهنده راه ائمه معصومین علیهم السلام هستند، امین مردم بوده و تمام سعی و تلاششان خدمت به مردم و برطرف کردن مشکلات آنان در زمینههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، درمانی، عمرانی و … است.
به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، حجتالاسلام سید مرتضی اسماعیلی، متولد سال ۱۳۷۲ و اهل شهرستان قائن است که حدود دو سالیاست، در مسجد جامع شهر کُندُرِ شهرستان خلیل آباد از توابع استان خراسان رضوی مشغول فعالیت است.
او از سال ۹۶ فعالیت های تبلیغی خود را با تشکیل کارگروهی فعال و دغدغه مند در راستای خدمت به مردم آغاز کرده و فعالیت تبلیغی در استان های مرکزی و قم را نیز در کارنامه خود دارد.
این امام محله پُر تلاش، در هر زمینه ای که خدمت به مردم باشد، با کارگروه خود پای کار آمده و در جهت برطرف کردن مشکلات آنان، اهتمام ورزیده، از جمله کارهای خیرخواهانه ای که او و گروهش انجام میدهند، آزاد کردن زندانی با جرائم غیر عمد و افرادی است که به دلیل قتل غیر عمد محکوم به قصاص شده اند؛ با کمک خیرین مبلغ دیه جمع آوری شده و به این افراد زندگی دوباره میبخشند. اخیرا برای شهروند کرمانی اتفاق افتاده که باید حدود دو میلیارد تومان دیه بپردازد، حاج آقای اسماعیلی این روزها پیگیر حل مشکل او است.
با توجّه به سفارش قرآن و اهل بیت علیهم السلام در راستای دستگیری از نیازمندان و رفع مشکلات مردم، این امام محله با کمک خیرین اقدامات شایسته ای انجام داده، از جمله، خرید تعداد بخاری بهصورت اقساطی و تسهیل گری وام های خُرد برای نیازمندان و تهیه سبد معیشتی و خدمات درمانی و عمرانی را در دستور کارش دارد. علاوه بر انجام این خدمات اجتماعی ارزنده، در زمینه فرهنگی نیز اردوهای راهیان نور، اعتکاف و تشکیل گروه های سرود فعالی که حائز مقام و رتبه در سطح استانی شده اند، نیز پیگیری و اجرا میشود.
این روحانی جهادی در زمینه پروژه های عمرانی اقدامی هوشمندانه، به نفع مردم انجام داده است و برای تسهیل کار آنان، با مدیریت و برنامهریزی، توانسته خدمات خوبی ارائه دهد؛ به طور مثال برای کوچه ای که دارای ۱۰ خانه است و نیاز به آسفالت و زیرسازی دارد با دریافت مبلغی در حد ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان از اهالی و سپردن تأمین هزینه یک میلیاردی این پروژه به شهرداری، مشکل آسفالت این منطقه حل شد.
نمازگزاران مسجد، نیروهای جهادی اعم از بنّا، کارگر، جوشکار و … نیز پای کار آمدهاند. هزینه های دریافتی از مردم جهت امورات مسجد و محله، اعم از تهیه سبد معیشتی صرف شده و بهصورت ماهیانه به خانواده های نیازمند اهداء میشود؛ کمک به افرادی که ترک اعتیاد را شروع کرده و نیاز به مساعدت مالی دارند، نیز بهصورت ماهیانه ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است و پس از اتمام دوره ترک، با معرفی آنان به مراکز آموزش های هنری، زمینه اشتغالزایی آنها را فراهم میکنند.
در همین راستا تا کنون برای حدود ۲۰ نفر اشتغال ایجاد شده است؛ به این صورت که آنها با ارائه طرح خود، از بین دو طرح به طرحی که درآمد ثابت و پایداری دارد کمک میکنند، به طور مثال بین تأسیس سوپر مارکت و طرح پرورش ماهی، طرح پرورش ماهی که درآمد ثابتی دارد در اولویت قرار میگیرد و هزینه های اولیه شروع کار توسط خیرین و بهواسطه امام محله تأمین میشود و مابقی هزینه ها را کمیته امداد امام خمینی(ره) به آنها کمک می کند.
وقتی انسان باری از دوش دیگری برمیدارد، علاوه بر اینکه مشکل یک شخص نیازمند را برطرف کرده، احساس خشنودی و سبکبالی تمام وجودش را فرا میگیرد و چه حالی بهتر از این حال که هم گره گُشایی از کار مردم شده و هم لبخند رضایت خدا را برای خود خریده است. حاج آقای اسماعیلی، معتقد است هر گونه کمکی که به مردم میکند برایش جزو لذت بخش ترین فعالیت هاست و وقتی بیماری که هزینه دارو و درمان ندارد، با چشمانی اشک بار به او مراجعه میکند و مشکلش برطرف میشود، همان دعای خیری این افراد سبب موفقیت و آرامش خاطر او میشود.
حاج آقا اسماعیلی هدف از این اقدامات خیرخواهانه خود را رفع نگرانی رهبر معظم انقلاب در امر تبلیغ عنوان کرده و میگوید: ایشان در دیدار با مبلغین فرمودند که من برای موضوع تبلیغ نگران هستم. بعضا غفلت برخی از ما متأسفانه باعث شده که نگاهمان معطوف به صرف تبلیغ و گفتوگو با مردم در سطح جامعه باشد؛ از آنجائیکه مردم تمام امیدشان به روحانیت است و در تمام مسائل و مشکلات به روحانی اعتماد میکنند و به سراغ او میروند، یک روحانی زمانی میتواند موفق عمل کند که تیم قوی بر پایه تمام کارهای اجتماعی، سیاسی، عمرانی و فرهنگی داشته باشد. بحمدالله این مردم در تمام مشارکت ها، انتخابات، راهپیمایی ها، حضور حداکثری داشته و مسجد ما جزو مساجد فعال است.
در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری حوزه