امام روستایی که با اشتغال‌زایی پای مردم را به مسجد باز کرد

امام روستایی که با اشتغال‌زایی پای مردم را به مسجد باز کرد
مجتبی عظیمی
0
۲۴ آذر ۱۴۰۱

مسجد پایگاهی است که می‌تواند در تمام ابعاد زندگی دینی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کاربرد داشته باشد، اما آنچه این روزها بیش از هرچیزی نیاز مردم است اشتغال‌زایی است که می‌توان حجت‌‍الاسلام امیری به عنوان یک طلبه جیرفتی در این زمینه اشاره کرد.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، وجود مساجد در گوشه و کنار روستاها و شهرها، به عنوان بهترین پایگاه و محل تجمع مومنین محسوب می‌شود به ویژه در ایامی مانند ماه مبارک رمضان وماه محرم به عنوان روزهای خاص و مقدس عبادی، افرادی بیشتری رابه پای منابر می کشاند.

در واقع مسجد درهیچ دوره تاریخی از صدر اسلام، صرفا “به عنوان مکانی مقدس برای عبادت محسوب نمی شده است بلکه همواره مهمترین رسانه در امر تبلیغ و انتقال پیام دین بوده است و بواسطه ویژگی‌های خاص خود تأثیر مهمی در امر تبلیغ ایفا کرده است. به طوری بسیاری ازجنبش ها وحرکت های انقلابی چند سده اخیرازاین اماکن ودراین ایام مقدس صورت پذیرفته است .

اگر چه مساجد معمولا” در اولین نگاه به عنوان مکان‌های مقدس و کانون‌های عبادت و انجام اعمال و مراسم مذهبی در نظر گرفته می شوند، اما از کارکردهای مهم آموزشی و فرهنگی آن در طول تاریخ نمی‌توان چشم پوشی کرد. کارکردهایی که در دوران معاصر نیز به قوت خود باقی‌اند. درواقع تا قبل از تشکیل مدارس به طور رسمی، مساجد نقش تعیین کننده ای در پیشرفت علمی و آموزشی بلاد اسلامی به عهده داشته اند چرا که محتوای علمی که در دوران ابتدایی ظهور اسلام نشر داده می‌شد در ارتباط با مسائل مذهبی و دینی و معارف مرتبط با قرآن بوده است.

به همین منظور به سراغ یکی از روحانی جهادی که در احیای کارکردهای مسجد فعال بوده است رفته‌ایم که در ادامه شرح این گفت‌وگو را می‌خوانیم.

لطفا خودتان را معرفی و بفرمایید فعالیت تبلیغی خود را از کجا آغاز کرده‌اید؟

علیرضا امیری هستم متولد ۱۳۶۴ ساکن شهر جیرفت، کار تبلیغی خود را از مسجدی در شهر ماهان و همچنین مساجدی در روستاهای کلاب صوفیان، حسین آباد دهدار و باغباغوئیه از شهرستان جیرفت آغاز کردم، سال گذشته راهی روستای دولت آباد مرکزی شدم تا به عنوان امام جماعت مسجد صاحب الزمان(عج) فعالیت‌های تبلیغی خود در آنجا ادامه دهم.

از رونق مسجد در روزهای اول حضورتان در روستای دولت آباد مرکزی شهرستان جیرفت بگویید؟

روزهای اول چند نفری شاید به تعداد انگشتان یک دست برای شرکت در فریضه نماز جماعت به مسجد می آمدند اما رفته رفته سعی کردم با اجرای طرح و برنامه های مختلف زمینه حضور اهالی روستا به ویژه نوجوانان و جوانان را به مسجد فراهم کنم و اکنون روزانه بیش از ۵۰ نفر در نماز جماعت شرکت می کنند.

در مدت یکسال گذشته چه برنامه هایی برای جذب نوجوانان و جوانان به مسجد انجام داده اید؟

برای جذب نوجوانان و جوانان کلاس های ورزشی مانند کاراته، تنیس و فوتسال راه اندازی کردم و برای آنها مسابقات دوچرخه سواری، فوتسال و دومیدانی گذاشتم.

دوره های آموزش قرآن کریم اعم از روخوانی، روانخوانی، تجوید و تفسیر سوره حجرات، آموزش زبان انگلیسی، برگزاری دوره های مهدویت، چهارشنبه های امام رضایی، معراج ( آموزش نماز)، اردوهای درون و برون شهری و حضور در مدارس ارتباط با دانش آموزان بخشی از فعالیت هایی است که برای جذب نوجوانان و جوانان انجام داده ام.

به نظر شما یکی از مهمترین کارکردهای یک مسجد در کنار کارکرد عبادی آن چیست؟

مساجد از صدر اسلام تاکنون دارای کارکردهای مختلفی همچون کارکردهای عبادی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی می باشند اما به نظرم توجه و رسیدگی به امور نیازمندان و فقرا از مهمترین کارکردهای یک مسجد تراز اسلامی است که باید در بازگشت به نهضت مسجد به آن توجه ویژه ای شود.

برای احیای این کارکرد مسجد تراز اسلامی در این روستا چه کردید؟

در گام اول خانواده های بی سرپرست و بد سرپرست روستا که از لحاظ معیشت در تنگنا بودند را به کمک همسرم شناسایی کردیم که تعداد آنها به ۱۰ خانوار رسید.

در گام دوم استعدادهای آنها را در زمینه تولید محصولات خانگی و صنایع دستی شناسایی و از طریق راه اندازی جمعه بازار در مسجد، هر هفته محصولات تولیدی آنها از جمله ترشیجات، قوتو، خشکبار، عرقیجات، صنایع دستی، دست‌بند، گیره روسری‌ و شیرینی به فروش می رسد‌.

ایده جمعه بازار از کجا شکل گرفت؟

تا قبل از راه اندازی جمعه بازار محصولات این خانواده ها به صورت مجازی فروخته شده و یا با عرضه مستقیم درب منازل مشتریان تحویل می شد که با وجود فروش اندک این نوع فروش برای آنها صرفه اقتصادی نداشت بنابراین تصمیم گرفتم از فضای بیرونی مسجد برای فروش محصولات آنها استفاده کنم تا از این طریق پای مردم به مسجد باز شود و هم این مکان معنوی رونق بگیرد و هم این بانوان بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند و خوشبختانه اهالی روستا هر هفته با رفتن به جمعه بازار اقلام مورد نیاز خود را از این بانوان خریداری می کنند.

در پایان باید خاطرنشان کنیم که این طلبه جهادی توانسته با فکر و ایده کاری کند که رفت و آمد اهالی روستا به ویژه نوجوانان و جوانان به مسجد زیادتر شود و مسجد صاحب الزمان (عج) رونق بگیرد.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری شبستان

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!