مدیرعامل بنیاد هدایت در دیدار با معاون استاندار گلستان تبیین کرد؛

نقش ویژه مساجد در مردمی سازی حکمرانی و حل مشکلات جامعه

نقش ویژه مساجد در مردمی سازی حکمرانی و حل مشکلات جامعه
مجتبی عظیمی
0
۰۶ دی ۱۴۰۲

حجت الاسلام میرمحمدیان در دیدار معاون سیاسی استاندار گلستان بر نقش ویژه مساجد در حل مسائل جامعه تأکید کرد و گفت: با توانمندسازی مساجد و کنشگران مسجدی و واگذاری برخی از خدمات دولت از طریق مساجد، علاوه بر کاهش هزینه‌های دولت و تقویت مساجد گامی در مسیر مردمی سازی حکمرانی برداشته ایم.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت در جریان سفر به استان گلستان با سیدعلی مهاجر معاون سیاسی استاندار دیدار و گفت‌وگو کرد.

حجت الاسلام میرمحمدیان در این دیدار بر نقش ویژه مسجد و امام محله در حکمرانی محلی تأکید کرد و اظهار داشت: در همه دنیا بحث حکمرانی محلی و محله محوری جدی است و بر اساس مدل اصلی خود پیش می برند.

وی ادامه داد: ما این مدل را در جاهای مختلف تجربه کرده ایم که اگر بتوانیم به جای مدل تسهیل گری از یک زیر ساخت دینی و اجتماعی قوی به نام مسجد و از یک شخصیتی به نام روحانی که با وجود هجمه ها هنوز هم برای مردم قابل اعتماد است، در قالب امام محله استفاده کنیم؛ می توانیم خیلی از این مسائل را حل کنیم.

مدیرعامل بنیاد هدایت افزود: یکی از ایرادات این طرح این است که امامان ما توانمند نیستند و ما وظیفه داریم آن ها را توانمند کنیم؛ این وظیفه ای است که در قرارگاه ملی مسجد به عهده ما گذاشته شده است. ما سه وظیفه داریم یکی تولید دانش که آن را در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در مسجد جمکران به عرضه گذاشته ایم؛ گفتمان سازی و توانمندسازی از دیگر وظایفی است که به عهده ما است.

وی خاطرنشان کرد: شکی نیست که در زمینه توانمندسازی ما به تنهایی نمی توانیم کار را پیش ببریم ولی با هم افزایی سایر نهادها بهتر پیش خواهد رفت و می توانیم قدم های خوبی در توانمندسازی مساجد و کنشگران آن به خصوص امامان محله داشته باشیم.

حجت الاسلام میرمحمدیان ادامه داد: اگر دولت برخی از این ۴ هزار خدمتی که به مردم می دهد را از طریق مساجد به مردم بدهد، علاوه بر اینکه هزینه های دولت را کمتر می کند باعث تقویت مساجد می شود و گامی در مسیر مردمی سازی حکمرانی است. این مهم با توانمندی مساجد و امامان و واسپاری خدمات از طریق مساجد شدنی است.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو بر اهمیت جهاد تبیین تأکید کرد و گفت: اگر نتوانیم سبدهای گره گشایی خود را به جهاد تبیین ربط دهیم آورده زیادی برای نظام نخواهد داشت، ولی اگر روایت درست شود هزاران نفر حال شان خوب می شود.

مدیرعامل بنیاد هدایت به برگزاری دومین مهرواره بانور نیز اشاره کرد و اظهار داشت: بُعد جهاد تبیین خیلی مهم است و برای همین ما روی ظرفیت بانوان و مهرواره بانور حساب کرده ایم و بانوان می توانند با حل مسئله و روایت حل مشکلات نقش ویژه ای در امیدآفرینی و خوب کردن حال مردم داشته باشند.

معاون سیاسی استاندار گلستان نیز در این دیدار بر لزوم هم افزایی و کار مشترک میدانی عملی تأکید کرد و اظهار داشت: ما باید در عرصه توانمندسازی کاری کنیم که شبکه فعالان فرهنگی و اجتماعی را یک پله بالاتر بیاوریم؛ چون مسجد و محله در دست این شبکه فعالان است. در این صورت هم تأثیر گذاری آن ها بیشتر می شود و هم ما یک پله به برنامه کلان جامعه سازی اسلامی نزدیک می شویم.

وی با اشاره به برنامه های مشترک بین دولت و سازمان تبلیغات در زمینه پایگاه های فرهنگی اجتماعی و همچنین طرح محله اسلامی، این هم افزایی و کار مشترک را امری مبارک دانست و از آمادگی این معاونت برای همراهی و هم افزایی با بنیاد هدایت در امر توانمندسازی مساجد و کنشگران مسجدی خبر داد.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!