روحالله صفری از روستای حسامآباد شهرستان لالجین یکی از امام محلههای روشندل و دغدغهمند در حوزه جوانان، رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی و کارآفرینی است، وی که از سال ۸۷ بینایی خود را از دست داد و امروز به عنوان یک امام محله مسئولیتهای بیشماری در میان اهالی روستا و مسجد در جهت خدمت به مردم برعهده گرفته است.
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، صفری امام محله روستای حسامآباد از سال ۱۳۷۵ وارد حوزه علمیه شد و از سال ۱۳۸۴ فعالیتهای فرهنگی و مذهبی را در روستا آغاز کرد.
وی که مدتی مدیر کانون فرهنگی مسجد بوده است، بعد از سال ۱۳۸۹ به دعوت امام جماعت روستا، کار امامت جماعت مسجد را به طور جدی آغاز کرد.
این امام محله با توجه به داشتن مشکل بینایی به صورت ارثی و شدت گرفتن بیماری در سال ۱۳۸۷ و نابینایی کامل تصمیم گرفت قبل از اینکه بینایی خود را از دست بدهد قرآن کریم را در مدت کوتاه یک ساله حفظ کند.
وی به عنوان حافظ کل قرآن، علاقه خاصی به فعالیتهای قرآنی و فرهنگی داشته و روی این موضوع ویژه نسل جوانان متمرکز میشود و توانست هیئت امنای قرآنی را با کمک مالی و نیروی انسانی دوستان ایجاد نماید.
روحالله صفری در حال حاضر نیز با همراهی اهالی روستا توانسته کلاسهای حفظ قرآن کریم برگزار نماید که در این مدت چهار نفر حافظ کل قرآن شدهاند، همچنین با برگزاری این دورهها در حدود ۲۰ نفر از خواهران حافظ ۲۰ جزء و ۱۵ آقا حافظ ۱۰ ـ ۱۵ جزء قرآن هستند.
برگزاری کلاسهای تجوید، مفاهیم و تفسیر قرآن و روخوانی و روانخوانی نیز از دیگر فعالیتهای قرآنی این امام محله است، ضمن اینکه ترتیلخوانی و جزءخوانی در ماه رمضان نیز از سال ۸۴ یا ۸۵ شروع شده است.
وی با تبلیغات فرهنگی و اطلاع رسانی و تعیین هدایا و جوایز، توانسته جمعیت خوبی را به سمت انس با قرآن کریم جذب نماید، خیرین نیز کمکهای فراوانی برای روشن ماندن چراغ فعالیتهای قرآنی این مسجد انجام دادهاند و هر شب برنامه قرعهکشی و اهدای جوایز پیرامون مفاهیم قرآن و تفسیر برگزار میشود.
روند احداث مجتمع چند منظوره با کمک خیرین با خرید زمینی ۲۰۰ متری آغاز و نقشه کشی آن کلید خورده و قرار است به عنوان سالن ورزشی و مجموعهای در جهت آموزش مشاغل فنی و حرفهای برای بانوان و کلاسهای مهد قرآن و… طراحی شود که با مشارکت خیرین و این امام محله روشندل فعال و دلسوز، ظرفیتهای خوبی را به همراه دارد.
به همت صفری، کارهای عمرانی خوبی در این روستا با پیگیری مسجد و خیرین و گروههای جهادی شکل گرفته به طوری که در سال ۹۸ منبع آب روستا که در حال تخریب بود به همت هیئت امنای امور آب روستا ساماندهی و مشکل منبع آب حل شد.
همچنین با توجه به قدیمی بودن لولهها و قدمت ۵۰ ساله، هیئت امنای امور آب با همراهی مردم به خرید لوله به طول ۷ هزار متر پرداخته و با همهپرسی از اهالی امور آب روستا را تحویل اداره آب شهرستان دادهاند.
از طرفی با توجه به ضروت نوسازی مسجد و رنگآمیزی و برقکشی، با همت مردم و محوریت مسجد و امام محله ۹۵ میلیون پول در سال ۹۹ جمعآوری و نوسازی از سال ۹۹ آغاز و تا سال ۱۴۰۰ به اتمام رسید.
یکی از اقدامات مهم نیز شکلگیری صندوق خیریه در سال ۱۳۹۵ بود که با جذب حدود صد خیر از تهران و همدان از طریق راه اندازی شبکه مجازی، توفیقات خوبی رقم زده و در حال حاضر ۹ نفر در هیئت امنا فعالاند و نیازهای روستا را شناسایی و از بیماران صعبالعلاج و نیازمند به عمل جراحی حمایت میکنند.
از اقدامات دیگر این امام محله در همافزایی میان گروههای جهادی و خیرین تأمین جهیزیه و حمایت از دانشآموزان بیبضاعت و تهیه بستههای معیشتی است.
این روستا هم مانند برخی از مناطق کشور دچار یک سنت غلط بود و آن هم هزینههای سنگینی بود که برای برگزاری مراسمات اموات به خانواده داغدارش متحمل میکردند و بعضی هم به خاطر جانماندن از جامعه و برای حفظ آبرو، پول نزول میگرفتند؛ از سال ۹۵ با ابتکاری زیبا از طرف این امام محله از طریق هیأت امنای مساجد و حسینیههای دیگر روستاها بخش زیادی از این سنت کنار گذاشته میشود و مقداری از این هزینههای سنگین به واسطه صندوق خیریه در اختیار نیازمندان قرار میگیرد تا جهت نوسازی مدارس و تأمین هزینههای عروسی و اتمام، خانههای نیمهکاره صرف شود.
بدون تردید یکی از علل موفقیت این امام محله همراهی شریکه الامام است که خدمات زیادی در برگزاری جلسات ویژه مناسبتهای مختلف از جمله اربعین و ولادتها و شهادتها برای بانوان داشته و در این حوزه خدمات خوبی برای رفع مشکلات بانوان در روستا ارائه شده است.
در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری ایکنا