تمدن اسلامی، تمدنی است که همه مؤلفههای آن بر محور اسلام و قرآن میباشد و قرآن که کتاب هدایت و تمدن ساز بشر معرفی شده حاوی همه شاخصههاست و با بهره گیری از آن در زندگی میتوان فرهنگ قرآنی را در جامعه پیاده کرده و به برکت این نور الهی شاهد تمدنی قرآنی بود.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجتالاسلام سامان حق نیا متولد سال ۱۳۷۴، امام جماعت مسجد جامع صاحبالزمان(عج) شهرستان لنده از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد است. فعالیتهای تبلیغی او در یک روز گرم تابستانی در مرداد ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شد و شور و حرارت آن تا هم اکنون پابرجاست.
این روحانی پر تلاش در ایام ماه مبارک رمضان، برنامه های مختلف قرآنی و فرهنگی در مسجد محل فعالیتش دارد و امسال که طرح مسطورا با هدف زندگی با قرآن به کمک آنها آمده، او با الگوگیری از این طرح ارزشمند علاوه بر برنامه های قرآنی و بیان نکات تفسیری، اقدام به برگزاری مسابقه حفظ آیات منتخب این طرح که ۳۰ آیه در ۳۰ روز ایام ماه مبارک است کرده و در جهت جذب نوجوانان و جوانان، جوایزی برای نفرات اول تا سوم در نظر گرفته، جایزه نفر اول مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومان و نفر دوم مبلغ یک میلیون تومان و نفر سوم هم مبلغ ۷۰۰ هزار تومان است.
او در طول سال هم جلسات قرائت و تدبّر در آیات نورانی قرآن دارد، مخصوصا اگر کسی از دنیا برود، به پیشنهاد این روحانی فعال با برگزاری جلسه قرآن و تلاوت سوره های ملک و یس و واقعه و … ثواب آن را به روح آن میّت هدیه میکنند.
ماه مبارک رمضان که به بهار قرآن معروف است، تلاوت قرآن کریم ثواب عظیمی دارد، در این راستا حاج آقای حق نیا مردم را به برپایی جلسات قرآن در منازلشان تشویق میکند و همه امورات پذیرایی و… را تقبل کرده، دعوت از همسایه ها و مکان این محفل نورانی با اهالی است.
حاج آقای حق نیا در رابطه با طرح مسطورا معتقد است که، این طرح فوق العاده ای که به میدان آمده بسیار طرح خوبی است و این ۳۰ آیه در ۳۰ روز ماه مبارک که در ۵ بخش ارائه میشود میتواند در بُعد زندگی فردی و اجتماعی انسان اثر گذار باشد، به شرط خوب به اجرا درآمدن آن. جمله معروف «قرآن دوای همه دردهاست» اگر با تفکر در آن بیندیشیم میتوانیم با به کار بستن این کلام الهی در زندگی شاهد رواج خوبیها باشیم. هر محله که یک مسجد دارد آن مسجد را به یک پایگاه قرآنی تبدیل کند، یک شبکه قرآنی و یک جامعه قرآنی را از این طریق خواهیم داشت و به فرمایش حضرت آقا که دغدغه پایگاه قرآنی شدن مساجد را دارند جامه عمل خواهیم پوشاند.
حاج آقای حق نیا خود نیز حلقه هایی ویژه نوجوانان با جمعیتی حدود ۸۰ نفره برای کلاس های روخوانی و روان خوانی داشته و معتقد است، قرآن حتی بهصورت روخوانی هم اثرش را روی بچه ها میگذارد و به مدیریت افکار و شخصیت آنان کمک میکند و راه را برای تمدن اسلامی و قرآنی هموار ساخته و همه اینها زمینه ساز تمدنی قرآنی است.
این روحانی دلسوز، با جمع آوری کمک های خیرین و مردم، منابع مالی ای که از طرق مختلف تأمین میشود را در طول سال به دستگیری از نیازمندان و برنامه افطاری در مسجد اختصاص داده و هم اکنون نیز با جمع آوری مبلغ ۱۵ میلیون تومان اقدام به تعویض پرده های مسجد کرده است.
این روحانی دغدغه مند هدف از انجام این فعالیتها را پیاده سازی اهداف قرآنی در زندگی میداند و میگوید: وظیفه ذاتی من به عنوان طلبه خدمت به قرآن و اهل بیت علیهم السلام است و این خدمت هم سعادت در دنیا و آخرت را خواهد داشت ان شاءالله، مشکلات و معضلات زیادی که در جامعه شاهد آن هستیم، تنها راه درمانش قرآن می باشد، اگر قرآن در جامعه رواج پیدا کند کمتر شاهد معضلات اجتماعی خواهیم بود، وظیفه ما است که در این مسیر قدم برداشته و با پیاده سازی قرآن در جامعه شاهد تمدنی قرآنی باشیم.