تلاش‌های امام روستای فریزی مشهد برای محرومیت زدایی و مقابله با فقر؛

از اشتغالزایی برای بانوان سرپرست خانوار تا ویژه برنامه حفظ قرآن در ماه مبارک رمضان

از اشتغالزایی برای بانوان سرپرست خانوار تا ویژه برنامه حفظ قرآن در ماه مبارک رمضان
مجتبی عظیمی
0
۲۶ فروردین ۱۴۰۲

به همت حجت الاسلام غدیری و اهالی روستای فریزی مشهد مرکز نیکوکاری نورالرضا(ع) به منظور محرومیت زدایی و مبارزه با فقر راه اندازی شد؛ دستگیری از نیازمندان و با حفظ کرامت، تأمین ۶ جهیزیه و اشتغالزایی برای ۱۶ بانوی سرپرست خانوار، از جمله اقداماتی است که به برکت نام ثامن الحجج(ع) به ثمر نشست. در کنار این امور دغدغه کارهای فرهنگی، اهالی مسجد را بر آن داشت که در ماه مبارک رمضان، با رویکرد متفاوت‌تری نسبت به سنوات گذشته عمل کنند و افزون‌بر جلسات جزء خوانی، طرح ویژه‌ای نیز برای حفظ قرآن داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام نعمت الله غدیری متولد سال ۱۳۶۰ و امام روستای فریزی مشهد و امام جماعت مسجد امام رضا(ع) این روستاست؛ او بیش از دو سال است که رسالت تبلیغی خود را با جدیت در این منطقه پیگیری می‌کند.

محرومیت زدایی و مقابله با فقر و کمک به توانمندسازی خانوارها مهمترین دغدغه‌های این امام محله است به همین دلیل در ابتدای حضور خود در این روستا یعنی در سال ۹۹ مرکز نیکوکاری نور الرضا(ع) را راه اندازی کرد تا علاوه بر دنبال کردن هدف اصلی خود، نیازمندان را از فقر نجات دهد.

مهمترین کار او که با حساسیت بسیاری انجام می‌شود کمک به مستمندان منطقه با حفظ کرامت انسانی و عزت نفس آنان است و هدفش محرومیت زدایی است ولو اینکه تنها بتواند یک خانواده را توانمند سازد و از محرومیت خارج کند.
حجت الاسلام غدیری ذیل مرکز نیکوکاری خود ۶ گروه متشکل از گروه تحقیقات، خدمات، فرهنگی، مشاوره، درمان و… را فعال کرده که امورات مختلفی ذیل این گروه‌ها انجام می‌شود.
او معتقد است برای محرومیت زدایی همیشه نیاز به توزیع بسته‌های معیشتی و کمک‌های نقدی نیست، بلکه بعضی از خانواده‌ها نیازمند دریافت خدماتی در دیگر حوزه‌ها از جمله درمان و مشاوره می‌باشند.
حالا در مرکز نیکوکاری نورالرضا(ع) به موضوعات مختلفی رسیدگی و ماهانه نیز به صورت ثابت تعدادی بسته معیشتی میان نیازمندان توزیع می‌شود. از زمان تأسیس این مرکز تاکنون، ۶ سری جهیزیه برای نیازمندان تأمین شده است.

مرکز نیکوکاری نور الرضا(ع) که از آن به عنوان‌ مرکز توانمندسازی نیز نام برده می‌شود، سعی در رفع مشکل اشتغال اهالی نیز دارد و تاکنون حاج آقا غدیری، ۱۶ سرپرست خانوار را به کارگاه خیاطی در نزدیکی روستا معرفی کرده و برای سه تن از بانوان که شرایط کار کردن بیرون از منزل را نداشتند، چرخ خیاطی تهیه کرده تا در منزل خود به فعالیت و کسب درآمد بپردازند.

به باور حجت الاسلام غدیری مسجد نباید فقط مأمنی برای اقامه نماز یا به اصطلاح نمازخانه باشد، بلکه باید به محلی برای انجام فعالیت‌های مختلف تبدیل شود؛ به همین دلیل اقداماتی را در زمینه‌های مختلف در مسجد کلید زده است.

او با مشورت هیئت امنا و انجمن فرهنگی شهدای روستا، در طبقه فوقانی مسجد باشگاه ورزشی تأسیس کرده است که اکنون ۷۰ نفر از جوانان روستا از برنامه‌های باشگاه بهره‌مند می‌شوند اما نکته قابل توجه این است که حاج آقا غدیری فعالیت این جوانان را خلاصه به ورزش نکرده بلکه با حضور مربیانی با تجربه آموزش‌هایی را در زمینه احکام و قرآن نیز به آنان ارائه می‌دهد و تاکنون تعدادی از این جوانان در مسابقات قرآنی استان نیز شرکت و حائز رتبه برتر شده‌اند.

این روحانی دغدغه‌مند در ماه مبارک رمضان امسال با رویکرد متفاوت‌تری نسبت به سنوات گذشته به انجام فعالیت‌های قرآنی و برگزاری جلسات جزء خوانی پرداخته است و با تأمین هزینه از خیرین، برای سنین ۸ تا ۲۰ سالی که بیش از ده صفحه از قرآن را حفظ کنند به ازای حفظ هر صفحه، ۲۵ هزار تومان جایزه نقدی اهدا می‌کند تا در این جلسات صرفا قرآن قرائت نشود بلکه حفظ آن نیز مورد توجه قرار گیرد و بنا دارد پس از ماه رمضان نیز این طرح را ادامه دهد تا علاوه بر شناسایی نوجوانان با استعداد، روی آنان سرمایه گذاری کند تا بتوانند در زمینه حفظ آیات کلام الله مجید به مراتب عالی دست یابند.

از دیگر برنامه‌هایی که حاج آقا غدیری برای ماه مبارک رمضان امسال تدارک دیده، افطاری هر شب و توزیع سحری به مدت یک هفته در آستانه شب‌های قدر است. او همچنین با جذب بانیانی بنا دارد جشن میلاد امام حسن مجتبی(ع) و عید فطر را برای نخستین بار به صورت باشکوه در روستا برگزار کند.

این امام محله اعتبارات لازم برای پیشبرد اقداماتش را از طریق کمک‌های مردمی و خیرین مهیا می‌کند و همچنین با پیگیری‌های خود جوایزی را با یک سوم قیمت از مؤسسه امام هادی(ع) برای کودکان و نوجوانان روستا دریافت می‌کند.
او هدفش کاشتن بذر امید و مهربانی در دل اهالی روستا و نشاندن لبخند بر لبان کودکان منطقه است و در این مسیر آستین همت بالا زده و علی‌رغم کم و کاستی‌ها از هیچ تلاشی مضایقه نکرده و جنگ با محرومیت را هرگز فدای بهانه‌هایی همچون کمبود امکانات نکرده است.

در دیگر رسانه ها ببینید:

خبرگزاری شبستان

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!