آیا بنیاد هدایت متولی امر رسیدگی به مساجد است؟

آیا بنیاد هدایت متولی امر رسیدگی به مساجد است؟
مجتبی عظیمی
0
۰۱ شهریور ۱۴۰۲

علی رغم نقش بسزایی که مساجد در جامعه ایفا می‌کنند، همواره مورد بی مهری‌هایی قرار گرفتند که مستلزم نظر بلند متولیان مساجد است.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، مساجد از دیرباز یکی از مراکز فرهنگی جوامع اسلامی و یکی از کانون‌ها و حلقه‌های اتصال مردم به یکدیگر برای حل مشکلات بوده‌اند؛ حضور فعال مساجد در هر محل و کوچه و خیابان باعث شده است که مکانی امن برای تجمع افراد و کانونی مطمئن برای رشد و پیشرفت باشد. اما علی رغم نقش بسزایی که مساجد در جامعه ایفا کردند، همواره مورد بی مهری‌هایی قرار گرفتند و با چالش‌هایی همراه بودند؛ تعداد بالای متولیان مساجداست.

دفاتر نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها، ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری‌ها، حوزه علمیه و … به صورت مستقیم و وزارت کشور، سازمان بهزیستی، هلال احمر، کمیته امداد امام خمینی (ره)، وزارت نیرو، نهاد کتابخانه‌ها، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیروی انتظامی، قوه قضائیه، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، سازمان دارالقرآن، قرارگاه خاتم الانبیا (بنیاد برکت)، بنیاد خاتم‌الاوصیاء، آستان قدس رضوی، ستاد مردمی اعتکاف، معاونت تبلیغ حوزه‌های علمیه و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نهادهایی هستند که هر کدام به نحوی خود را در مدیریت امور مساجد سهیم می‌دانند.

بنیاد هدایت (شبکه تعالی امامت) هم یکی دیگر از نهادهایی است که در سال‌های اخیر به طور تخصصی در زمینه رشد و تعالی مساجد فعال بوده است که با تمرکز بر رشد امامان مساجد سعی در تبدیل آن‌ها به امامان محله و گسترش خدمت و محبت به وسیله پیوند ایمانی، خانوادگی و همسایگی دارد.

بنیاد هدایت تحت نظر سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت می‌کند و تا امروز هزار مسجد در شهرها، ۳ هزار و ۵۰۰ مسجد در مناطق روستایی و ۳۵۰ مسجد را در مناطق آسیب پذیر تحت پوشش قرار داده است و ۴۳۵ نفر را در شبکه راهیاری خود دارد.

این بنیاد تمرکز خود را بر رشد و تعالی شبکه امامت در تمامی زیست بوم‌های کشور قرار داده است و سه گام الگوسازی، گفتمان سازی و جریان سازی در مسجد-محله‌ها را در اولویت برنامه اجرایی خود دارد.

یکی از طرح‌هایی که این بنیاد در این روزها مشغول به اجرای آن است، طرح مسجد به مسجد است که حجت الاسلام رضا غلامی، قائم مقام بنیاد هدایت در تشریح آن می‌گوید: ما در این طرح به دنبال توانمندسازی ۷ هزار مسجد کشور هستیم تا با همکاری یک تیم توانمند از ستاد و ارائه مشاوره با ارکان مسجد، الگوی پیشرفت مساجد را طراحی و اولویت‌های حرکت را برای آنان تعیین کنیم که تا به امروز ۵۰۰ مسجد، با حضور تیم مشاوره ستادی و ترسیم الگوی امامت برای امامان و ارکان مساجد، مرحله توانمندی را پشت سر گذاشته اند؛ در حال حاضر ۸۰ هزار مسجد در کشور وجود دارد و نگاه بنیاد هدایت در اختیار قرار دادن سبد حمایتی و خدمت‌رسانی به کل مساجد کشور است.

پراکندگی نهادها در برعهده گرفتن مسئولیت‌های مساجد یکی از عمده دلایل نابسامانی و سردرگمی متولیان مساجد در مدیریت آن هاست؛ به گونه‌ای که هر نهادی خود را مسئول به امر مساجد می‌داند و حکمی جداگانه برای امور آن صادر می‌کند که این امر، تولیت مساجد را بیش از هر زمان دیگری تحت فشار و ناپایداری در اجرای امور قرار می‌دهد.

خروج از وضعیت فعلی و کاهش نابسامانی‌ها راهی جز تخصصی کردن و تجمیع تصمیم گیری ها و امور اجرایی در یک نهاد تخصصی که تماماً خود را وقف مساجد و امور مربوط به آن کرده است، ندارد که با توجه به شرایط موجود، بنیاد هدایت می‌تواند مناسب‌ترین گزینه برای مدیریت این سردرگمی‌ها و خروج از هرج و مرج در مدیریت مساجد باشد.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری مهر

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!