در گفت‌وگو با قائم مقام بنیاد هدایت بررسی شد؛

چرا مساجد کانون‌ اصلی حملات اغتشاشگران هستند؟!

چرا مساجد کانون‌ اصلی حملات اغتشاشگران هستند؟!
مجتبی عظیمی
0
۲۷ شهریور ۱۴۰۲

حجت‌الاسلام غلامی با بیان اینکه موقف امروز ما در مقابله با غرب، جدال تمدنی است، گفت: علاوه بر قرار گرفتن در آماج حملات و تخریب‌ها، در اغتشاشات سال گذشته مساجد نقش محوری را در تبیین و روشنگری به ویژه درباره فلسفه و چیستی و چرایی اغتشاشات داشتند و با تشکیل تجمعات و راهپیمایی‌ها و فعال کردن مقاومت محلی مردمی توانستند مقابل اغتشاشگران بایستند.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، با توجه به یک ساله شدن اتفاقات تلخ سال گذشته که با عنوان اغتشاش انجام شد و خسارات جبران‌ناپذیر به مردم و کشور وارد کرد و به منظور بررسی اینکه چرا اغتشاشگران به مساجد و اماکن مذهبی حمله و آنها را تخریب می‌کنند، با حجت الاسلام والمسلمین «رضا غلامی»، قائم مقام بنیاد هدایت گفتگویی ترتیب داده‌ایم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید:

حجت الاسلام «رضا غلامی» در گفتگویی در پاسخ به این سؤال که چرا در اغتشاشات و بحران‌ها مساجد جزء اصلی‌ترین اهداف حمله و تخریب و تهدید هستند؟، اظهار کرد: در پاسخ به این سؤال باید موقف خود را بشناسیم، موقف ما تمدنی است یعنی مسأله صرف نظام حکمرانی و یک حاکمیت نیست که بگوییم بر سر نوعی از حکمرانی، اختلاف وجود دارد و درصدد ضربه زدن به آن و براندازی‌اش هستند.

قائم مقام بنیاد هدایت ادامه داد: مسأله امروز ما جدال تمدنی است یعنی دو تمدن با دو الگوی حکمرانی متفاوت با یکدیگر جدال دارند یک طرف جبهه تمدنی غربی است با همه هیمنه و پیشینه خود که جهت‌گیری آن مشخص است یعنی انسان گرایی، فردگرایی و مادی گرایی و ابتناء بر نظام سرمایه داری؛ این جبهه تمدنی ساختار و نظام و سیره خاص خود را در جهان گسترانده و الگوی لیبرال دموکراسی را الگوی مطلوب انسان در پایان تاریخ معرفی کند.

گفتمان انقلاب هژمونی لیبرال دموکراسی را بر هم زد

وی تصریح کرد: آنچه هژمونی این گفتمان را بر هم زد و دچار چالش کرد و سیطره و قدرت آن را در بخش‌های مختلف به منازعه کشید، گفتمان انقلاب اسلامی و نظریه امام راحل مبتنی بر نظریه امامت بود که از دل فقه، ولایت فقیه را بیرون کشید. وقتی این گفتمان مطرح شد نگاه جدیدی با عنوان تقابل تمدن‌ها شکل گرفت که در این تقابل تمدنی، جمهوری اسلامی پرچمدار شد و الگوی حکمرانی آن کاملاً متفاوت با هژمونی تمدنی غرب را عرضه کرد و توانست علی رغم همه فشارها و تحریم‌های سیاسی و دیپلماتیک و اقتصادی و جنگ سخت توانست دست برتری خود را نه تنها در مرزهای ایران توسعه دهد بلکه تا جنوب غرب آسیا تا قلب اروپا و آمریکا گفتمان مقاومت وایستادگی را مقابل لیبرال دموکراسی به رخ جهانیان بکشد و اساساً سیطره و سلطه نظام سلطه را دچار چالش کند!

آنچه هژمونی این گفتمان را بر هم زد و دچار چالش کرد و سیطره و قدرت آن را در بخش‌های مختلف به منازعه کشید، گفتمان انقلاب اسلامی و نظریه امام راحل مبتنی بر نظریه امامت بود که از دل فقه، ولایت فقیه را بیرون کشید.

چرا مسجد؟!

حجت الاسلام غلامی در ادامه بیان کرد: در این دعوا دست برتر با مبانی اصیل جدال تمدنی است مبانی‌ای که در پایگاه‌های جدی خود همچون مساجد و حوزه‌های علمیه مطرح شد و دیدیم در اغتشاشات سال گذشته یک سوی دعوا، حوزه‌های علمیه بودند. کانون اصلی این گفتمان فارغ از شخص ولی فقیه، جایگاه ولایت فقیه است که این گفتمان را مدیریت و راهبری می‌کند و آن را با استفاده از پایگاه‌های مردمی توسعه می‌دهد از این رو، بیشترین هجمه‌ها، توهین‌ها و تخریب‌ها در اغتشاشات سال گذشته متوجه این جایگاه بود. ولایت فقیه دارای پایگاه‌های مردمی اعم از مساجد، حسینیه‌ها، هیئت‌های مذهبی و حوزه‌های علمیه است.

قائم مقام بنیاد هدایت با بیان اینکه این پایگاه‌های مردمی به عنوان بازوهای کمکی ولایت فقیه بعد از رأس هرم مورد هجمه و حمله قرار گرفتند، گفت: این کانون‌های مردمی در کنار بخشی از نهادهای انقلابی همچون سپاه و بسیج مورد بیشترین هجمه‌ها و تخریب‌ها و توهین‌ها چه در فضای مجازی چه حقیقی قرار گرفتند چون دشمن خطر آن‌ها را در مقابله با جنگ ترکیبی خود درک کرده بود.

حجت الاسلام غلامی با بیان اینکه مسجد از دیرباز پایگاه توحید، انتشار باورها و اجتماع و تربیت مؤمنان بوده و است، تأکید کرد: از این رو، در اغتشاشات به عنوان یکی از کانون‌های توجه و تمرکز ضدانقلاب و اغتشاشگران و جبهه تمدنی غرب قرار گرفت و با کارهایی همچون شکستن دیوارهای مساجد، شعارنویسی روی ساختمان آن‌ها و نیز تخریب شخصیت معنوی مسجد کوشیدند، این کانون و پایگاه را تضعیف کنند.

در اغتشاشات به عنوان یکی از کانون‌های توجه و تمرکز ضدانقلاب و اغتشاشگران و جبهه تمدنی غرب قرار گرفت و با کارهایی همچون شکستن دیوارهای مساجد، شعارنویسی روی ساختمان آن‌ها و نیز تخریب شخصیت معنوی مسجد کوشیدند، این کانون و پایگاه را تضعیف کنند.

ایفای نقش محوری در تجمعات ضداغتشاش

وی ادامه داد: علاوه بر قرار گرفتن در آماج حملات و تخریب‌ها، در اغتشاشات سال گذشته مساجد نقش محوری را در تبیین و روشنگری به ویژه درباره فلسفه و چیستی و چرایی اغتشاشات داشتند و با تشکیل تجمعات و راهپیمایی‌ها و فعال کردن مقاومت محلی مردمی توانستند مقابل اغتشاشگران بایستند.

برگ برنده‌ای که دشمن از آن سود می‌برد

حجت الاسلام غلامی درباره اینکه هجمه‌های وارده به مساجد در اغتشاشات سال گذشته چقدر به بالفعل کردن ظرفیت‌های تربیتی و تبیین مسجد ضرورت بخشید، ابراز کرد: همان طور که دشمن در بازطراحی مدل اغتشاشات با درک ظرفیت‌های مردمی محله‌محور، به جای تمرکز در یک نقطه کانونی آن را به شهرها و روستاها و به ویژه حاشیه شهرها و محلات حاشیه‌ای توسعه داد و می‌دانست برگ برنده‌اش در الگوی بحران و اغتشاش، درگیر کردن محلات است، ما نیز باید مردم، مساجد و محلات را که نقش مهمی در حفظ و تأمین امنیت دارند، تقویت کنیم.

وی تصریح کرد: یعنی همان طور که دشمن کوشید مردم و محلات را کانون ایجاد و توسعه اغتشاش کند ما باید نگاه امام خمینی(ره) در تشکیل ارتش ۲۰ میلیونی را در استفاده از ظرفیت مردم و مساجد که از مهمترین حامیان انقلاب و مدافعان امنیت هستند، پیاده کنیم.

هسته مقاومت و خاستگاه انسان‌های تراز

حجت الاسلام غلامی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری از مسجد به عنوان هسته مقاومت، گفت: این هسته می‌تواند در تأمین امنیت پایدار محلی و بالاتر از آن تربیت انسان‌های در تراز تمدن نوین اسلامی که دارای نگاه متعالی در حرکت رو به جلوی انقلاب اسلامی هستند، نقشی اصلی و اساسی ایفا کند.

وی با بیان اینکه مسجد بهترین کانون و پایگاه محل تربیت، اقناع روشنگری و باز کردن گره‌های ذهنی آحاد مختلف جامعه است، افزود: بنیاد هدایت در استفاده از این ظرفیت از سال گذشته عملیات سنگر تبیین را آغاز کرد و در ۲۸۰ نقطه ائمه جماعات گرد هم آمدند و ناظر بر رسالت مساجد در این باره تبیین داشتیم. مساجد هم پای کار آمدند.

حجت الاسلام غلامی با اشاره به راهبردهایی که مساجد باید در این باره اتخاذ کنند، گفت: سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزیان کلان کشور نسبت به اهمیت این موضوع واقف شوند و در بازطراحی سیاست‌ها و برنامه‌ها به مردم و مسجد نقش ویژه دهند. اگر نسبت به بودجه سال ۱۴۰۲ ارزیابی داشته باشیم این توازن را نمی‌یابیم توازنی که باید برای مسجد نقش ویژه بیابد.

ارکان مسجد نقش خود را در جنگ شناختی بشناسند

وی تأکید کرد: بخش دیگر ارکان مسجد به ویژه امام مسجد و محله هستند که نسبت به این رسالت واقف شوند و در این شرایط کنونی جایگاه خود را در این تقابل تمدنی و جنگ شناختی موقف و جایگاه خود را بیابند و برای تربیت نسل جوان و نوجوان و آزادسازی ظرفیت‌های بانوان در این حرکت تقابلی تمدنی دشمن برنامه‌ریزی هدفمند داشته باشند.

حجت الاسلام غلامی در پایان خاطرنشان کرد: بخش سوم هم به قاطبه مردم باز می‌گردد همه آن‌ها که از مسجد به نحوی خدمت می‌گیرند باید تعامل بین چهار عنصر مسجد، مدرسه، محله و منزل را جدی‌تر بگیرند و این آرامش جدی‌تری به خانواده‌ها می‌دهد و فرصت بروز و ظهور استعدادها را فراهم می‌کند. این مهم در این شرایط پیچیده می‌تواند پایگاهی مطمئن برای جوانان و نوجوان و خانواده باشد.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری شبستان

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!