در دیدار مدیرعامل بنیاد هدایت با معاون سیاسی استاندار خراسان جنوبی مطرح شد؛

کارکرد و نقش مساجد در کشور باید تقویت شود

کارکرد و نقش مساجد در کشور باید تقویت شود
مجتبی عظیمی
0
۱۲ آذر ۱۴۰۲

مدیرعامل بنیاد هدایت گفت: در تلاش هستیم با توانمندسازی ارکان مسجد از امام جماعت گرفته تا گروه‌های مردمی، کارکردهای مساجد تقویت شده و تأثیرگذاری آن در جامعه بیش از گذشته شود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت‌الاسلام  سید ناصر میرمحمدیان در دیدار با معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: در تلاش هستیم با توانمندسازی ارکان مسجد از امام جماعت گرفته تا گروه‌های مردمی، کارکردهای مساجد تقویت شده و تأثیرگذاری آن در جامعه بیش از گذشته شود و برای رسیدن به تمدن اسلامی باید مساجد قوی داشته باشیم.
وی مساجد را ظرفیت بزرگی در نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: براساس بیانات مقام معظم رهبری باید مساجد جامعه پرداز داشته باشیم و در همین خصوص در مرکز، نمایشگاه مسجد جامعه پرداز را طراحی کرده‌ایم.
به گفته وی؛ در قرارگاه ملی مسجد، مهمترین بخشی که به ما سپرده شده بحث جنگ‌های نرم افزاری یعنی توانمند کردن کنشگران مسجد به خصوص ائمه جمعه است.
مدیرعامل بنیاد هدایت با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم فرصت خوبی پیش آمده تا از ظرفیت مساجد استفاده و مساجد را مردم محور کنیم، خاطرنشان کرد: خیلی از خدمات اجتماعی را می‌توانیم از طریق مساجد به مردم ارائه دهیم.
حجت الاسلام میرمحمدیان افزود: به عنوان مثال شهرداری‌ها خدمات زیادی به مردم ارائه می‌دهند و می‌توانند بخشی از خدمات خود را از طریق مسجد به مردم ارائه دهند.
وی با بیان اینکه باید مسجد به کارکردهایی که مغفول مانده، برگردد تا مساجد آباد را در جایگاه خود داشته باشیم، تصریح کرد: با توجه به اینکه مساجد از دیرباز پایگاه مردم بوده اند باید در مساجد فضایی ایجاد شود تا مردم استفاده بیشتری از آن داشته باشند.
به گفته وی؛ اگر مساجد به معنای واقعی کلمه تقویت شوند و به وظایف خود بپردازند، هیچ دغدغه‌ای در هیچ عرصه‌ای نخواهیم داشت.

مساجد ظرفیت بالایی در مسائل تبیینی دارند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی نیز در این دیدار گفت: مساجد ظرفیت بالایی در مسائل تبیینی دارند لذا باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
سید محمدرضا طالبی ادامه داد: مساجد از گذشته‌های دور علاوه بر احیای سنت‌های دینی، در انتقال و ارتقاء مفاهیم سیاسی و اجتماعی نقش مهم و بی‌بدیلی دارند لذا باید از کارکردهای مختلف مساجد بیش از گذشته استفاده شود.
وی با تأکید بر اینکه مساجد ظرفیت بسیار بالایی در ایجاد نشاط اجتماعی دارند، تصریح کرد: مساجد علاوه بر نقش مهم مذهبی و عبادی، نقش‌های اجتماعی، قضایی، فرهنگی و حتی اقتصادی نیز دارند.
معاون استاندار با بیان اینکه همیشه تأکید ما بر این بوده که برنامه‌های اوقات فراغت حتماً باید به سمت مساجد برود تا فرزندان ما با مسجد انس بگیرند، اضافه کرد: برنامه‌ریزی کرده ایم که میزهای خدمت تنها در مصلی‌های نماز جمعه برگزار نشود بلکه در مساجد هم برگزار شود تا مردم به راحتی مشکلات خود را مطرح کنند.
طالبی با اشاره به اینکه ما به دنبال این هستیم که در حوزه جهاد تبیین بر قشر خاکستری جامعه تأثیرگزاری لازم را داشته باشیم، خاطرنشان کرد: یکی از روش‌هایی که می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد، شروع جهاد تبیین از مساجد است.
وی با تأکید براینکه مسائل تبیینی مورد تأکید مقام معظم رهبری را باید همه سرلوحه کار خود قرار دهیم، بیان کرد: در این خصوص مساجد ظرفیت بالایی است که می‎توانیم از آن بهره ببریم.
طالبی با بیان اینکه ائمه جمعه نقش مؤثری در حل آسیب‌ها و مسائل محلات دارند، تصریح کرد: مساجد از دیرباز تاکنون پایگاه مردم بوده لذا باید در مساجد فضایی ایجاد شود تا مردم استفاده بیشتری از آن داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت‎های مختلفی می‌توان به منظور جذب کودکان، نوجوانان و جوانان به مساجد انجام داد که ایجاد نشاط اجتماعی و جلوگیری از آسیب‌ها از جمله مزایای این امر است.

در دیگرر سانه ها ببینید:
وب سایت وزارت کشور

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!