راهیار بنیاد هدایت در جنوب شرق خبر داد؛

شناسایی و بازدید از ۱۰۰ مسجد شاخص در جنوب شرق کشور/ شکل‌گیری گعده‌های شهرستانی امامان شاخص در استان هرمزگان

شناسایی و بازدید از ۱۰۰ مسجد شاخص در جنوب شرق کشور/ شکل‌گیری گعده‌های شهرستانی امامان شاخص در استان هرمزگان
مجتبی عظیمی
0
۱۲ دی ۱۴۰۲

حجت الاسلام حسینی از شناسایی و بازدید از ۱۰۰ مسجد شاخص در استان‌های کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان در مرحله نخست عملیات مسجد به مسجد خبر داد و گفت: با آغاز مرحله دوم نیز گعده‌های شهرستانی در استان هرمزگان تشکیل شده و در استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان نیز در حال شکل گیری است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام سیدمهدی حسینی راهیار منطقه ای بنیاد هدایت در جنوب شرق کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: یکی از برنامه های جدی بنیاد هدایت، شناسایی روحانیونی است که کنشگری و توانمندی بیشتری دارند و به عنوان روحانی شاخص در مناطق خودشان در حال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: شناسایی روحانیون توانمند و مساجد شاخص در مهرواره هایی که تاکنون از سوی بنیاد هدایت برگزار شده، بخشی از همین برنامه ها بوده است؛ یکی از کارهایی که در چند ماه اخیر صورت گرفت، طراحی عملیات مسجد به مسجد بود که در مرحله اول این عملیات به سراغ قریب به هزار مسجد و روحانی شاخص در کشور رفتیم.

حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: قریب به صد عدد از این مساجد در استان های هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان بودند که در وهله اول عملیات با این امامان محله و  روحانیون شاخص  دیدار و گفت‌وگو شد؛ ظرفیت مساجد و فعالیت هایی که انجام می دادند در کنار توانمندی هایی که این مساجد و کنشگران‌شان داشتند، واقعا خاص بود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه محل فعالیت ما منطقه تلفیقی است، بنابراین در مرحله اول از عملیات صرفا در مناطق شیعی حضور پیدا کردیم؛ منطقه سیستان از استان سیستان و بلوچستان، همچنین مساجد استان کرمان و استان هرمزگان مورد شناسایی قرار گرفتند و با امامان و کنشگران فعال این مساجد بحث و گفت‌وگو صورت گرفت.

راهیار بنیاد هدایت در جنوب شرق کشور با اشاره به آغاز مرحله دوم عملیات مسجد به مسجد خاطرنشان کرد: پس از شناسایی امامان توانمند و مساجد شاخص در تکمیل مرحله اول عملیات لازم بود با گفت وگو کردن و جهت دادن ذهن ها و فعالیت های مساجد شاخص به سمت نیازهایی که امروز انقلاب اسلامی دارد، به سراغ آن ها برویم.

وی ادامه داد: در بحث های تبیینی و گفتمانی و فرمایشاتی که رهبر معظم انقلاب دارند، ما بخش قابل توجهی از مسیر را طی کرده ایم و آن چیزی که می تواند به ما کمک کرده و سرعت ما در ادامه راه بیشتر کند، همراهی مردم است و  همراهی مردم منوط به اراده آن هاست.

حجت الاسلام حسینی بر لزوم تطبیق اراده های مردم با اراده ولی جامعه تأکید کرد و افزود: برای همراهی اراده ها باید ذهن ها را همراه کرد و بهترین کار در این زمینه مسأله جهاد تبیین است و مهم‌ترین کنشگران در عرصه جهاد تبیین روحانیون و امامان محله هستند که در این قضیه می توانند نقش جدی داشته باشند.

وی ادامه داد: فاز دوم طرح توانمندسازی روحانیون شاخص در عرصه جهاد تبیین بود که ما با استفاده از یک ابزار قدیمی به نام گعده که بنیاد در اختیار داشت وارد شدیم؛ چراکه به واسطه این ابزار می توانستیم هم محتوا را به میدان منتقل کنیم و هم از ظرفیت های درون میدان استفاده کنیم.

راهیار منطقه ای بنیاد هدایت افزود: مهم‌ترین ویژگی ابزار گعده این است که همان آموزش و محتوایی که قرار است به افراد منتقل شود، در حین مباحثات و گفت‌وگوها منتقل می شود با این تفاوت که در ابزار گعده علاوه بر انتقال محتوا، خود افراد نیز مشارکت فعال دارند و به تجربیات و ایده هایی که دارند می پردازند.

وی به تشکیل گعده های شهرستانی در مرحله دوم عملیات مسجد به مسجد نیز پرداخت و ابراز داشت: این گعده ها در ۱۲ شهرستان استان هرمزگان به جز شهر حاجی آباد و جزیره کیش هرمز ابوموسی برگزار شده است و گعده های موفقی داشتیم؛ روحانیون شرکت کننده در این گعده ها احساس می کردند که از هم حیث محتوا ارتقا پیدا می کنند و هم متناسب با بوم منطقه خودشان تصمیم گیری می کنند و احساس نیاز واقعی به مطالب موجود در گعده ها به وجود آمده بود. تشکیل گعده های شهرستانی در استان کرمان و سیستان بلوچستان نیز در حال انجام است.

حجت الاسلام حسینی ارتباط مستمر با مدیران شهرستان ها و گزارش عملکرد «عملیات مسجد به مسجد» به مدیران کل و معاونین فرهنگی را از دیگر برنامه های مرحله دوم این طرح برشمرد و گفت: این ارتباط مستمر برای حفظ گعده ها و برای انتقال موضوعات جدید به این گعده ها ادامه دارد و برای نمونه بحث اعتکاف که کمتر از چهل روز تا ایام اعتکاف فرصت داریم یکی از موضوعات جدی است که ما برای گعده های شهرستانی روحانیون شاخص داریم که طبق نظر بوم خود شهرستان ها و استان ها برنامه ریزی خواهد شد.

وی تشکیل مجامع تخصصی در استان ها را از برنامه های دیگر این عملیات عنوان کرد و گفت: گعده های شهرستانی به صورت عمومی بین همه روحانیون صورت می‌گیرد و در زمینه تشکیل گعده های تخصصی استانی نیز قرار بر این است که ما در هر استان بتوانیم حداقل سه  گعده تخصصی متناسب با تخصصی که روحانیون آن مناطق دارند شکل بدهیم؛ مانند گعده تخصصی قرآن، گعده تخصصی رسانه یا گعده تخصصی تربیت کودک و… که بتوانیم متناسب با آن یک لجنه و مجمعی را شکل بدهیم برای اینکه بتواند ایده پردازی در استان را به عهده بگیرد و فضای تخصصی پیرامون آن موضوع را پیش ببرد.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!