امام محله مسجد امام علی بن ابی طالب(ع) گفت: این مسجد کارکردی دینی، فرهنگی و علمی و اجتماعی و سیاسی دارد که قبل از نماز صبح بازگشایی میشود و تا پاسی از شب در خدمت اهالی محل و نمازگزاران است.
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجتالاسلام محسن امامی، امام محله مسجد علی بن ابیطالب(علیه السلام) بلوار آیت الله کاشانی تهران در ویژهبرنامه چشمه با موضوع بررسی و واکاوی علل موفقیت مساجد شاخص و با محوریت مسجد شبانه روزی ابتدا با اشاره به آیه ۴۱ سوره حج اظهار داشت: در این آیه آمده است: الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاهَ وَآتَوُا الزَّکَاهَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ ۗ وَلِلَّهِ عَاقِبَهُ الْأُمُورِ یعنی (آنان که خدا را یاری میکنند) آنهایی هستند که اگر در روی زمین به آنان اقتدار و تمکین دهیم نماز به پا میدارند و زکات میدهند و امر به معروف و نهی از منکر میکنند و (از هیچ کس جز خدا نمیترسند چون میدانند که) عاقبت کارها به دست خداست.
امام جماعت مسجد امام علی بن ابی طالب(ع) افزود: مسجد دارای رسالتی سنگین است و این رسالت را، قرآن کریم برعهده مردم و مسئولان نهاده تا در قبال این رسالت پاسخگو باشند.
وی تصریح کرد: این رسالت اختصاص به قشر و گروه و سن خاصی ندارد و هر کس از درب مسجد وارد میشود و از هر گروهی از مسلمانان که باشد حق مساوی دارد و باید بهره معنوی را در هر ساعتی از شبانه روز از مسجد ببرد.
حجتالاسلام امامی بیان کرد: لذا از ویژگیهای مسجد امام علی بن ابی طالب(ع)، از ابتدای ساخت که با نظارت خاصی همراه بوده این است که درب مسجد قبل از اذان صبح تا پایان شب باز است.
وی عنوان کرد: تلاش شد در بنای این مسجد، آن چه را میخواهیم بسازیم و در فعالیتهای دینی و فرهنگی،بهترینها را به سرانجام برسانیم و از فعالیتهای فرهنگی نیز آن چه احساس می کردیم برای کودک و بزرگسال و زن و مرد اگر نیاز باشد، اقدام و برنامهریزی کنیم و چه در روند ساخت مسجد و یا حضور مبلغین از بهترینها بهره بگیریم.
امام جماعت مسجد امام علی بن ابی طالب(ع) در خصوص ساخت مسجد خاطرنشان کرد: اگر زمین اهدایی خیر، کاربری دیگری داشت قطعا افراد دست خالی برنمیگشتند، از این رو تصمیم گرفتیم این مرکز معنوی به گونهای باشد که کسی با دست خالی از آن خارج نشود.
وی در مورد دیگر ویژگیهای مسجد گفت: مهد نماز یکی از ابتکارات این مسجد است که برای کودکان از ۳ تا ۱۳ سال در مناسبتهای مختلف به خصوص شبهای قدر تا سحر برنامه دارد و در هر سنی، مربی ویژهای حضور مییابد و مردم در شبستان مسجد فارغ از دغدغههایی از برنامهها استفاده میکنند، زیرا میدانند فرزندان در محیطی مناسب، آموزشهای لازم را میبینند.
حجتالاسلام امامی افزود: از دیگر ویژگیهای این مسجد آن است که خالصانه و برای خدا در آن قدم برمیداریم، اگر کسانی در راه خدا می خواهند کار کنند نباید هراسی از چیزی داشته باشند و فقط ترس از خدا ملاک است و باید از خدا کمک گرفت؛ چون خدا وعده آن را داده است، ما نیز در این مسجد کمکهای معنوی بیشماری دیدهایم.
وی تصریح کرد: این مسجد در نقطه آغازین خود ۲۰۰ متر زمین وقفی بود که یک ریال هم برای ساخت در دست نداشتیم و امروز مسجد امام علی بن ابی طالب(ع) دارای ۸ هزار متر ساختمان و هفتهای ۸۰کلاس در سنین مختلف است.
امام جماعت مسجد امام علی بن ابی طالب(ع) عنوان کرد: اساتید بزرگی در طول سالیان گذشته تاکنون در مسجد حضور داشتند و شخصیتهایی چون علامه جعفری و علامه دوانی و مرحوم فاطمی نیا و مرحوم راستگو و جواد محدثی و محمدی شاهرودی و تراشیون در این مسجد سخنرانی کرده اند و مردم استقبال خوبی از این سخنرانان داشتهاند.
وی در مورد دیگر ویژگیهای این مسجد شاخص بیان کرد: تلاش شد هر کس از هر تخصصی دارد در مسجد استفاده کند، همچنین از ویژگیهای شاخص مسجد، حضور مسئولان کشوری و لشکری در مناسبتهای مختلف است که با چنین دعوتی برای آنها، مسئولیت شرعی در قبال پاسخگویی به مردم ایجاد میکنیم و مردم مطالبات خود را دنبال میکنند.
حجتالاسلام امامی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم اگر مسئولان مسجد انتقاد پذیر باشند برای رشد و تعالی مسجد موثراست و باید همه از پیشنهادات و نظرها استقبال کنند و نباید از این انتقادات، هراسی داشت، چون باعث رشد شکوفایی است.
وی در ارتباط با ضرورت حضور مستمر امام جماعت در مسجد گفت: حضور امام جماعت اهمیت زیادی دارد و اگر نباشد مدیریت مسجد دچار مشکل میشود، واگذاری این مسئولیت از سوی امام جماعت در برخی از ساعات نیز باید به افراد دارای ویژگیهای لازم باشد.
امام محله مسجد امام علی بن ابی طالب(ع) تصریح کرد: بنده در ساعاتی که حضور ندارم این رسالت را برعهده فرزندم که تحصیاتت حوزوی و دانشگاهی دارد قرار میدهم و همسرم نیز به طور مستمر فعالیتهایی را برعهده دارد.
وی اظهار داشت: اگر ائمه جماعات نظارت همیشگی داشته باشند، میتواند امور را مدیریت نمایند، در چنین فضایی، انس با مسجد به بهترین شکل رقم میخورد، در این مسجد کسانی حضور مییابند که پدر و پدربزرگ آنها نیز با مسجد انس داشتند و گاهی با یک شکلات و یک شاخه گل برای کودک و نوجوان که قیمتی ندارد، میتوان کاری کرد که انس با مسجد را در درون او نهادینه کرد، در این صورت اهالی نیز امام جماعت مسجد را به عنوان فردی امین و معتمد میشناسد، زیرا در مسجد بزرگ شده و با آن انس گرفته است و در خط اسلام وانقلاب حضور دارند و این یک سرمایهگذاری مهم اجتماعی است.
حجتالاسلام امامی عنوان کرد: باید چراغ مسجد را برای همه روشن کرد، همدلی با همه افراد، برکات زیادی دارد که به غیر از حضور امام جماعت چیز دیگری نمی تواند جایگزین آن شود.
گفتنی است مسجد امام علی بن ابی طالب، در منطقه صادقیه و بلوار آیت الله کاشانی واقع شده و یکی از مساجد شاخص کشور به شمار میرود، این مسجد در واقع مجتمع دینی و فرهنگی و علمی است که می توان گفت نقش محوری در رشد و تعالی این محله داشته است، این مسجد توانسته از هر قشر و سنی، مخاطب خود را پیدا کند و به محلی به عنوان پایگاه مردمی تبدیل شود.
وجود درمانگاه و آزمایشگاه مجهز و فعالیتهای کارآفرینی، قرآن آموزی و دورههای تفسیر در سطوح مختلف و ایجاد سرگرمیهای جذاب برای نسل جوان و نوجوان و کودک و طرح مباحث سیاسی، جهاد تبیین و برگزاری کرسیهای آزاداندیشی از ویژگیهای ممتاز مسجد است که در راس آن شاخصه ویژه مسجد، باز بودن درب های مسجد در ساعات طولانی در شبانه روز است.