نگاهی به رویداد ملی شهیده ناهید فاتحی ۲

نگاهی به رویداد ملی شهیده ناهید فاتحی ۲
مجتبی عظیمی
0
۱۹ اسفند ۱۴۰۲

رویداد ملی شهیده ناهید فاتحی ۲ با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از بانوان عرصه جهاد تبیین از ۱۴ استان کشور برگزار شد؛ مجاهدان عرصه جهاد تبیین در این رویداد ۳ روزه در کنار بازدید از نمایشگاه مسجد جامعه پرداز و بهره مندی از اساتید جهاد تبیین پای گعده های های حل مسأله نشستند و  در قالب ۹ گروه به رقابت پرداختند.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، نخستین رویداد ملی شهیده ناهید فاتحی با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از ببانوان مسجدی سر شبکه مجاهد عرصه جهاد تبیین از ۱۴ استان کشور به مدت ۳ روز در قم برگزار شد.

خانم مریم زادقاسمی عضو دفتر بانوان بنیاد هدایت و دبیر ستاد ملی مهرواره بانور در مراسم افتتاحیه رویداد «شهیده فاتحی۲» که با حضور بانوان کنشگر فرهنگی و مسجدی استان‌های اصفهان، بوشهر، تهران، خوزستان، فارس، قزوین، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران و یزد، آذربایجان غربی، همدان، مرکزی و قم در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز مسجد مقدس جمکران برگزار شد، اظهار داشت: شما نمایندگان توانمندتر از مسئولان حل مسئله می‌کنید؛ در دوران کرونا دولت‌ها برای مدیریت بحران عاجز شده بودند به فرمان رهبر معظم انقلاب نهضت مواسات راه افتاد و صحنه‌های معجزه آسایی به رقم خورد.

وی افزود: مهم‌ترین دغدغه حضرت آقا فرزندآوری ذیل جهاد تبیین است؛ حتما شما می‌توانید بار دیگر در این مبارزه و جهاد شرکت کنید و گره‌های ذهنی مردم در حوزه جمعیت را باز کنید. جریان مواسات جریان بسیار قوی‌ای بود اما به نظر می‌رسد تا کنون در حوزه جهاد تبیین ضعیف عمل کرده ایم. شما زبان مردم را خوب می‌شناسید و در این عرصه هم گره‌گشایی اصلی با شما رقم می‌خورد.

زادقاسمی خاطرنشان کرد: در این رویداد نمونه‌های واقعی از الگوی سوم زن را  گرد هم جمع کردیم که نسبت به رشد و ایمان و تقوا و تربیت فرزندان خود حساس و مهتم هستند و در عین حال نسبت به مسائل جامعه و هسایگان حساس هستند و همه این‌ها را با نیت اعتلای اسلام و انقلاب انجام می‌دهید.

اهمیت تصویر سازی از آینده و تأثیر مستقیم آن در سبک زندگی

حجت الاسلام مهدی زاده سخنران بعدی این برنامه بود که به ارائه فناوری رؤیا پرداخت؛ مسئول میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی قم ضمن تأکید بر اهمیت ارائه تصویر در آینده و تأثیر مستقیم آن در زندگی مردم، گفت: اگر انسان نسبت به چیزی تصویر نداشته باشند، اجازه ورود آن به عرصه زندگی را نمی‌دهند؛ پذیرش خانه ۴۰ متری، ورود به تصویر جدیدی از زندگی بود که فرهنگ اشتغال بانوان و بی‌معنایی حجاب را در امتداد خود داشت.

وی ضرورت ارائه تصویر را در زندگی ما انسان‌ها بسیار جدی خواند و اظهار داشت: در اوایل قرن بیستم برای جدا کردن ساحت دین از عرصه زندگی همین طرفند به کار گرفته شد؛ گفتند که تا تصویر وجود نداشته باشد، انسان‌ها حرکت نمی‌کنند.

مسئول میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی قم تصریح کرد: در انقلاب اسلامی باید توجه داشته باشیم که آنچه از مفاهیم و احکام و… در ذهن ما هست، قطعاتی هستند که بدون آن‌ها نمی‌توانیم زندگی کنیم اما اگه به صورت مجزا و جزیره‌ای باشد نیز راه به جایی نخواهند برد بلکه باید با هم ترکیب شوند.

تبرّج و حبس زن در خانه؛ دو نگاه غلطی که اسلام با آن مبارزه کرد

حجت الاسلام محسن قنبریان استاد و پژوهشگر حوزه نیز در نخستین روز از رویداد ملی شهید فاتحی۲ به موضوع «زنان و قدرت نرم در میدان جهادتبیین» پرداخت و گفت: زن معاصر بعثت در محاصره دوگانه ها بود؛ یا زنده به گور می شد و یا اهل تبرّج بود.

وی به علت و ریشه‌های این تفکر در اعراب جاهلی پرداخت و گفت: مناسبات اجتماعی و ترس از غارت شدن دختران باعث شده که دست به کشتن دختران بزنند و اسلام با استفاده از تعبیر مَوْءُودَهُ به جنگ دختر کشی و زنده به گور کردن دختران رفت و این آیه یک پرچم مبارزه و کار انقلابی بود.

حجت الاسلام قنبریان با بیان اینکه اسلام پرچم نجات زن را در دست گرفت، گفت: مبارزه اول نجات از زنده به گور کردن بود و مبارزه دوم مقابله با تبرّج زنان بود. اسلام یک انقلاب بود و در عرصه زنان هم انقلاب به پا کرد؛ در همان جامعه ای که دختران را می کشتند، دخترانی که از اشراف هستند تبرّج می کنند و در جامعه حضور پیدا می کنند و اسلام با هر دو نگاه به زن مقابله کرد و نگاه جدیدی را جایگزین کرد.

در ادامه برنامه های نخستین روز از رویداد شهیده فاتحی۲ امین زمانپور مسئول جریان سازی رسانه ای بنیاد هدایت به ارائه برنامه های بنیاد هدایت و تبیین رادیو بانور پرداخت.

بازدید از نمایشگاه مسجد جامعه پرداز برنامه نوبت عصر شرکت کنندگان در نخستین روز رویداد بود که در گروه های مجزا به بازدید از نمایشگاه  پرداختند و  روایت شبکه امامت توسط راویان این نمایشگاه ارائه شد.

بانوان حاضر در رویداد شهیده فاتحی۲ پس از برنامه بازدید نمایشگاه در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) حضور پیدا کردند و بر سفره با کرامت کریمه اهل بیت نشستند.

روایت یک سلاح قدرت مند و اثر گذار

برنامه های دومین  روز از رویداد شهیده فاتحی با سخنرانی حجت الاسلام محمدرضا جوان آراسته مؤسس مدرسه مهارت آموزی مبنا آغاز شد؛ وی با اشاره به تفاوت روایت و گزارش، گفت: روایت‌ها و خاطره‌ها در ذهن باقی می‌مانند برخلاف گزارش‌ها که فراموش می‌شوند. گزارش باید مفصل و شلوغ باشد ولی روایت باید سبک و خلوت باشد. وقتی می‌خواهید روایت خلق کنید نمی‌توان ۵۰۰ اتفاق را با هم خلق کرد و روایت کرد؛ روایت تنها به یک اتفاق می‌پردازد ولی می‌توان ده‌ها کار را با هم گزارش داد.

مؤسس مدرسه مهارت آموزی مبنا خاطر نشان کرد: در روایت دو چیز با هم جمع شده و روایت را ساخته اند تا یکی از قدرتمند ترین فرم های جهان به نام روایت ساخته شود؛ اولی حضور یک آدم و یک شخصیت است؛ وقتی شخصیت ساخته می شود توجه ما به موضوع جلب می شود،  پس در روایت باید شخصیت بسازیم و دوم اینکه در روایت‌ها همیشه یک اتفاق داریم که شنونده منتظر شنیدن آن است، پس تأثیر در محتوا نیست بلکه فرمی است که انتخاب می‌کنیم.

وی تأکید کرد: روایت یک سلاح قدرتمند اثر گذار است و با قاطی کردن دروغ و … اثر گذار تر می شود؛ ولی اگر به این سلاح قدرتمند مسلط شدید، متعهد شوید که این کار نکنید؛ چراکه روایت ما نباید مانند روایت دشمن باشد که تعهدی ندارد.

اهمیت جهاد تبیین در اولویت‌بندی نیازهای مردم

حجت الاسلام میرمحمدیان نیز در این دیدار بر اولویت بندی نیازهای مردم تأکید کرد و گفت: ما کنشگران مسجدی باید در اولویت بندی نیازهای مردم نیازهای سطح بالاتر را بر نیازهای سطح پایین تر ترجیح بدهیم؛ وقتی در زمان کرونا مردم دچار مشکل شدند، رهبر معظم انقلاب امر به نهضت مواسات کردند و خیلی از مردم لبیک گفتند؛ ایشان بعد از آن حدود ۵۰۰ بار بر جهاد تبیین تاکید کرده اند؛ یعنی مردم نیازهای سطح بالاتری دارند و باید با جهاد تببین به آنها بپردازید.

وی افزود: مسیر رشد انسانیت انتهایی ندارد و نیازهای انسان نیز در این بخش پایانی ندارد؛ ما کنشگران مسجدی باید در اولویت بندی نیازهای مردم نیازهای سطح بالاتر را بر نیازهای سطح پایین تر ترجیح بدهیم؛ برای نمونه ما گاهی کارگاه اشتغالزایی می زنیم، ولی کسی تن به کار نمی دهد، اینجا معلوم می شود که اولویت غیر از اشتغال است.

بانوان؛ رهبران تحول و هدایت فکری جامعه

در ادامه برنامه های روز دوم رویداد  شهیده فاتحی۲ بانوان کنشگر مسجدی جهاد تبیین پای سخنان حجت الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نشستند که به صورت پخش زنده در فضای مجازی ارائه شد.حجت الاسلام قمی همچنین در این برنامه به سؤالات بانوان پاسخ گفت.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ضمن اشاره به نقش رهبری بانوان در سرنوشت کشور، تحولات و هدایت فکری جامعه، گفت: تلاش دشمن بر ناامید کردن و دلسرد کردن مردم تمرکز دارد شما با گره‌گشایی از اذهان، روایت و نشر خوبی‌های مردم و پیشرفت‌ها، می‌توانید دشمن را در همین نقطه زمین‌گیر کنید.

وی افزود: ما در حال مبارزه با دشمنی هستیم که خیر مردم را نمی خواهد؛ اگر این را حس کنیم، از قدرت پدید آمده در شبکه بانور، به نحو احسن استفاده می‌کنیم. این شبکه یک قدرت اجتماعی ای رقم زده است که می‌تواند در جامعه تحول ایجاد کند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اهمیت ورود بانوان کشنگر فرهنگی و اجتماعی در عرصه فعالیت‌های رسانه‌ای، گفت: درباره نحوه انعکاس و روایت هنرمندانه زحماتی که می‌کشید، فکر کنید. اگر مردم از زحماتی که شما می‌کشید، خبر داشته باشند حتما امیدوار می‌شوند و بیش‌ از پیش برای حرکت‌های اجتماعی دلگرم می‌شوند.

وی به نقش بی‌بدیل بانوان در عرصه اجتماع اشاره کرد و بیان داشت: بنده معتقدم سرنوشت این کشور را زنان در آینده نه چندان دور رقم می‌زنند؛ بانوان مؤمن، انقلابی و جهادی که با جان و دل برای اعتلای فرهنگی کشور کار می‌کنند و به‌هیچ وجه روحیه کارمندی ندارند.

بانوان در نوبت بعد از ظهر پای گعده های تخصصی نشستند و خود را برای رقابت در ارائه بوم های های پیشرفت و روایت آماده کردند. برگزاری مصاحبه تخصصی و تجربه نگاری بخش دیگری از برنامه های بانوان در این رویداد بود.

برگزاری برنامه داوری و ارائه بوم ها توسط گروه های شرکت کننده آغاز بخش برنامه های سومین روز نشست بود و برنامه داوری با حضور حجج اسلام میرمحمدیان، اسماعیلی  و نوری و همچنین امین زمانپور برگزار شد و تا ظهر ادامه پیدا کرد.

گفتنی است؛ گروه شهیده نازقلیچی از کردستان، گروه شهیده واعظی از استان یزد و گروه شهیده روحانی راد از استان مازندران و آذربایجان غربی به ترتیب گروه های برتر دومین رویداد ملی شهیده ناهید فاتحی بودند.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!