در دیدار مدیرعامل بنیاد هدایت و شهردار سمنان مطرح شد؛

مسجد و محله محوری؛ ظرفیتی بی‌بدیل در تحولات فرهنگی و اجتماعی

مسجد و محله محوری؛ ظرفیتی بی‌بدیل در تحولات فرهنگی و اجتماعی
مجتبی عظیمی
0
۱۶ آذر ۱۴۰۲

مدیر عامل بنیاد هدایت در جریان سفر به استان سمنان با شهردار و اعضای شورای شهر سمنان دیدار و گفتگو کرد؛ در این دیدار بر ظرفیت بی‌بدیل مسجد و محله محوری در تحولات فرهنگی و اجتماعی  تاکید شد و همکاری و تعامل بنیاد هدایت با شهرداری سمنان در زمینه توانمندسازی تعدادی از نیروهای مسجدی و واگذاری برخی از خدمات به این افراد با محوریت مساجد محله مورد گفت گو قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام سید ناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت در دیدار با مهندس موسوی شهردار سمنان ضمن اشاره به برخی از فعالیت های صورت گرفته در بنیاد هدایت اظهار داشت: در موضوعاتی مانند بازآفرینی و کاهش آسیب های اجتماعی و تحول اجتماعی ایده راهبری محله با محوریت امام را مطرح کردیم و برای آن دانش تولید شد.

وی ادامه داد: در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز که در مسجد مقدس جمکران برپا کرده‌ایم، محتوای عمیقی تولید شده است؛ هم مبانی آن از تاریخ تبیین شده و هم اینکه در زمینه نظام مسائل و مدل اجتماعی حل مسئله ارائه شده است.

حجت الاسلام میرمحمدیان خاطرنشان کرد: از محله تعریف درستی ارائه نمی شود؛ برای مثال در تهران برخی محله ها بیش از ۵۰ هزار جمعیت دارد؛ در حالی‌که طبق روایات و با توجه به سخن امیرالمومنین(ع) محله و حریم همسایه ۴۰ خانه در ۴۰ خانه است که در این مقیاس در فشرده ترین مناطق شهری با حدود ۲۸۰۰ نفر مواجه خواهیم بود.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که با ظرفیتی که سمنان دارد، بدون تغییر در برنامه هایی که وجود دارد در مدل توسعه انسانی چندین نقطه را انتخاب کنیم و پس از توانمندسازی این افراد در تعدادی از مساجد و محله ها آرام آرام برخی از مأموریت های شهری را به آن ها محول کنیم و ما اصلا به دنبال این نیستیم که ساختارها را تغییر دهیم .

مدیر عامل بنیاد هدایت بیان داشت: مثلا در هر مسجد روی ۵ نفر کار می کنیم و یک بسته یک ساله توانمندسازی در نظر می گیریم و بعد از مثلا ۶ ماه چندین خدمت را واگذار می کنیم و تجربه می کنیم؛ یک توسعه انسانی اتفاق می افتد و در یک فرایند مثلا ۲ ساله می توانیم به یک مدل توانمندسازی برسیم و خروجی کار می تواند برای شهرهای دیگر الگو شود.

وی با اشاره به کم هزینه تر و سهل الوصول بودن این طرح ابراز داشت: برای پیشبرد بهتر طرح پیشنهادی و توجیه مناسب از مسئولان مربوطه و اعضای شورای شهر دعوت می کنیم تا با حضور در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در جریان کامل این طرح قرار بگیرند.

در عرصه محله‌محوری موفق نبودیم

مهندس موسوی شهردار سمنان نیز در این دیدار ضمن تقدیر از حضور و برنامه های پیشنهادی مدیرعامل بنیاد هدایت، گفت: ما در محله محوری متأسفانه موفق نیستیم، اساس پیشبرد امور شهری این است که محله را سر و سامان دهیم و از محله به ناحیه و منطقه و… می رسیم.

وی ضمن استقبال از پیشنهاد مدیرعامل بنیاد هدایت، با ابراز گلایه از قانون توسعه معابر که در سال های ۱۳۱۱ و ۱۳۱۳ در کشور اجرایی شد، افزود: آن طرح ها محله محوری را تحت الشعاع قرار داد و باعث شد نواحی شهری از بین برود؛ نتیجه اش این شد که ما دیگر محله و محله محوری نداریم.

شهردار سمنان مسئولان و اعضای شهر سمنان را افرادی انقلابی و کار آمد دانست و ابراز امیدواری کرد تا در پیشبرد طرح های پیشنهادی و برنامه های مسجد محور و محله محور همکاری لازم را خواهند داشت.

کارهای خوبی با محوریت مساجد انجام شده است

صباغیان عضو شورا و رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر نیز در پایان این جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت فرهنگی و اجتماعی سمنان پرداخت و گفت: در این سال ها اتفاقات خوبی با محوریت مساجد رخ داد، مراکز نیکوکاری با محوریت مسجد باعث گره گشایی شد و کار فرهنگی در شورای شهر جدی گرفته شده است.

وی نیز نسبت به آمادگی شورای شهر بر تعامل مناسب با مجموعه بنیاد هدایت و بازدید از نمایشگاه مسجد جامعه پرداز تأکید کرد.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!