حجت الاسلام میرمحمدیان:

تولید دانش اداره محله با مدل امامت/ حاشیه شهر اولویت ما در توانمندسازی است

تولید دانش اداره محله با مدل امامت/ حاشیه شهر اولویت ما در توانمندسازی است
مجتبی عظیمی
0
۱۸ آذر ۱۴۰۲

مدیرعامل بنیاد هدایت گفت: سال‌ها تلاش علمی و پیگیری صورت گرفت تا دانش اداره محله با مدل امامت را تولید کرده ایم.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت‌الاسلام سید ناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت در دیدار با امام جمعه سمنان اظهار داشت: ما تاکنون با موضوع مسجد از منظر مسجد وارد نشده ایم، ابتدا از نظر تحول اجتماعی و از منظر توسعه وارد شدیم و بعد در مدل امامت به مسجد رسیدیم.
مدیرعامل بنیاد هدایت افزود: تبلور حکومت و مردم سالاری دینی، مسجد است؛ ما نظریه سیاستی که درباره مسجد ارائه کردیم دو بخش داشت، یک بخش از نظر حکمرانی بر مسجد و دیگری حمکرانی از مسجد بود که نظریه سیاستی و جامعه پردازی با محوریت مسجد است.
وی بیان کرد: آنچه برای ما مهم است حکمرانی از مسجد است، هر بخشی از مسجد نیاز باشد آن را قبول می کنیم، اما سعی کردیم دبیرخانه مستقلی نداشته باشیم و سازمان تبلیغات، طرف دعوا قرار نمی گیرد.
حجت‌الاسلام میرمحمدیان عنوان کرد: نماینده ولی فقیه مسئول مسجد است و هر تصمیمی گرفته شود پیگیری می کنیم، در جمع بندی نهایی، بسیاری از این موارد متناسب با دغدغه ما بود و نتیجه از روی اختیار پذیرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: بخش نرم افزاری مسجد را نیز بر عهده گرفتیم و تلاش کردیم به زبان های مختلف آن را ترجمه کنیم که در واقع یک حوزه تولید دانش است، در این راستا با سال‌ها تلاش علمی و پیگیری دانش اداره محله با مدل امامت را تولید کرده ایم.
مدیرعامل بنیاد هدایت گفت: ما چنین مدلی را توانستیم ارائه دهیم و در نمایشگاهی که در جمکران قم برپاست در معرض نمایش قرار داده ایم؛ در آنجا سخن خود و بخشی از دانشی که استفاده کردیم را ارائه داده ایم که نیاز به پردازش دارد و همیشه مشتاق شنیدن نظرات هستیم.
وی افزود: بعد از تولید دانش دومین نکته گفتمان سازی است، در این خصوص کارهای متعددی را انجام داده ایم، همچنین سومین نکته توانمند سازی است، مسجدی که بخواهیم توانمند باشد، در رأس آن امام مسجد باید توانمند باشد.
حجت‌الاسلام میرمحمدیان بیان کرد: توانمند‌سازی امامان به دو کار اصلی نیاز است مراحل فرآیند توانمند سازی را مورد توجه قرار دهیم تا در گام بعدی خدمات حاکمیتی را به مسجد متصل کنیم.
وی تصریح کرد: دولت ۶ هزار خدمت به مردم ارائه می دهد که اگر بتوانیم ۶۰ خدمت را از طریق مساجد عرضه کنیم، توانمند می شوند و نیاز به جذب کمک ها به مسجد نیست. اگر مسجد را توانمند کنیم برای پشتیبانی و توانمند سازی مسجد خوب است مثلا دولت خدمتی را به شرکتی می دهد همان را به مسجدی بدهد و هزینه هایی را پرداخت کنند.
مدیرعامل بنیاد هدایت عنوان کرد: ائمه جماعات باید تلاش کنند این کار با ایده ها پیش رود، باید امام و فعالان مسجد را توانمند سازیم تا خدمات حاکمیتی را نیز در مراحل بعدی بتوانیم دریافت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: حاشیه شهر اولویت ما است. نیروسازترین مکان نیز مسجد است، در مسجد می توان نیرو برای امام زمان(عج) تربیت کرد، باید این توانمندسازی را در مناطق محروم گسترش دهیم.
حجت‌الاسلام میرمحمدیان اظهار داشت: بحث های توانمندسازی قالب های مختلف و محتواهای گوناگون دارد باید بر روی برنامه ها سرمایه گذاری و صبوری کرد. : برخی از اقدامات برای مسجد، هزینه چندانی ندارد اما اثربخش است و باید تداوم داشته باشد.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!