ایجاد مدیریت واحد فرهنگی در محله برای ایجاد شور و نشاط و جذب حداکثری نوجوانان به مسجد

ایجاد مدیریت واحد فرهنگی در محله برای ایجاد شور و نشاط و جذب حداکثری نوجوانان به مسجد
مجتبی عظیمی
0
۱۴ بهمن ۱۴۰۲

حجت الاسلام طباطبایی تربیت دینی نسل امروزی را مهم خواند و از تلاش برای جذب حداکثری نوجوانان به مسجد خبر داد و گفت: ما تلاش کردیم با ایجاد مدیریت واحد فرهنگی در محله به ایجاد شور و نشاط و به تبع آن جذب افراد به مسجد بپردازیم.

به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی امام محله و مدیر کانون فرهنگی هنری «شهدای مسجد سید» خوراسگان اصفهان در گفتگویی با اشاره به سابقه تشکیل این کانون مسجدی، گفت: کانون ما در سال ۸۹ ثبت شد و تقریبا ۱۰سال راکد بود اما از سال ۹۹ فعالیت خود را آغاز کرد و از همان سال هم بنده مسئولیت کانون را عهده دار هستم.

وی با بیان اینکه در کانون ما برای بچه‌های از ۳ سال تا افراد ۷۰ ساله برنامه پیش بینی شده است، افزود: در کانون پیش دبستانی راه اندازی کردیم و علاوه بر این کلاس مادر و کودک، مشاوره، بازی با کودک، کلاس زبان برای نوجوانان، کلاس‌های تقویتی دروس مختلفی همچون ریاضی، مکالمه زبان و مکالمه عربی برگزار می‌شود.

کانونی که مجری وصایای مسجدی امام خمینی(ره) است

جچت الاسلام طباطبایی با اشاره به دیگر اقدامات این کانون فعال مسجدی، بیان کرد: برگزاری دوره آموزشی صفر تا صد خیاطی، کلاس‌های اخلاق و خودسازی، تفسیر، کلاس‌های مهارت ارتباط با همسر از دیگر اقدامات ما محسوب می شود.

وی تربیت دینی نسل آینده با محوریت مسجد را مهم دانست و تأکید کرد: در زمینه فرهنگی تلاش ما این است که روی بچه‌ها از مقطع ابتدایی و راهنمایی کار کنیم و مرحله به مرحله این افراد را با برگزاری کلاس قرآن و احکام و سرگرمی و اخلاق رشد دهیم.

این امام محله مهمترین هدف خود را جذب حداکثری نوجوانان عنوان کرد و گفت: سعی ما این است با ایجاد شور و نشاط در مسجد افراد را ماندگار کنیم که الحمدالله با برگزاری اردو و تفریح و کلاس‌های مختلف و جذابیت‌هایی که ایجاد کردیم تا حدی موفق بوده‌ایم.

وی با اشاره به تعداد اعضای کادر کانون، عنوان کرد: حدود  ۲۰نفر اعضای کادر اصلی کانون را تشکیل می‌دهند که ۱۵ تن از آنان بانوان و ۵ تن از آقایان هستند که برای حدود ۸۰۰ مخاطب کار انجام می‌دهند و حدود ۵۰ عنوان کلاس در کانون اعم از کلاس‌های فرهنگی، آموزشی، قرآنی و مهارتی برگزار می‌شود.

حجت الاسلام طباطبایی برگزاری کارگاه‌های مختلف را دیگر اقدام کانون برشمرد و ابراز کرد: موسسه خیریه‌ای نیز در کانون وجود دارد که حدود ۴۰ خانوار تحت پوشش آن قرار دارند که با کمک‌های مردمی اداره می‌شود.

وی با اشاره به سخن امام خمینی(ره) که فرمودند: «جنگ برای ما نعمت بود»، گفت: من از سخن ایشان وام می‌گیرم و می‌گویم که کرونا برای ما نعمت بود؛ چرا که در زمان کرونا که پژمردگی بین مردم و زندگی‌ها حاکم شده بود تلاش کردیم شور و نشاطی ایجاد کنیم که مردم از حالت خمودی خارج شوند.

کانونی که مجری وصایای مسجدی امام خمینی(ره) است

حجت الاسلام طباطبایی اضافه کرد:  امام همچنین فرمودند: «مسجد سنگر است، سنگر را خالی نگذارید» و امروز هرچه ضربه می‌خوریم علتش آن است که مسجدهای ما خالی شده‌اند لذا ما تلاش کردیم کاری انجام دهیم که مسجد به عنوان پایگاه اصلی جایگاه قبلی خود را به دست آورد و با ایجاد شور و نشاط و اهدای جوایز برای جذب حداکثری مردم و بویژه جوانان به مسجد تلاش کردیم.

وی به اهدای کارت نماز به بچه‌ها اشاره و بیان کرد: با هر بار حضور بچه‌ها در مسجد، کارت نماز آنان مُهر می‌شود و سعی داریم کارهایی همچون ساخت کاردستی را به آنان محول کنیم و برایشان امتیاز در نظر بگیریم تا با چنین اقداماتی جذب فعالیت‌های مسجد شوند.

امام جماعت مسجد سید افزود: در هر نوبت حداقل۳۰ دختر و پسر بچه از سه تا ۱۰ سال در مسجد حضور دارند؛ چرا که جذب حداکثری همراه با شور و نشاط سالم و ماندگار در محله، مهمترین دغدغه ما می‌باشد.

وی انسجام و هماهنگی مدیریتی واحد در محله را رمز موفقیت مسجد دانست و تصریح کرد: امام جماعت و هیئت امنا و هیئات مذهبی محل، پایگاه بسیج، کانون فرهنگی و دارالقرآن مسجد و محله با یکدیگر بسیار هماهنگ هستند.

کانونی که مجری وصایای مسجدی امام خمینی(ره) است

حجت الاسلام طباطبایی در پایان خاطرنشان کرد: ما در ابتدا کانون فرهنگی بودیم که بعد یک شعبه دارالقرآن هم راه اندازی کردیم سپس نمایندگی خانه هلال شهرستان و یک فرهنگسرا را هم دریافت کردیم و یک مدیریت واحد فرهنگی ایجاد شد که همه آنان به دست خودمان اداره می‌شوند.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری شبستان

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!