حجت الاسلام فهندژ سعدی از جمله روحانیونی است که با حسن خلق توانسته بسیاری از مشکلات محله خود را مرتفع سازد و بسیاری از جوانان دین گریز و دچار آسیبهای اجتماعی محله را جذب به فعالیتهای مسجد نماید.
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، اخلاق مداری یکی از اصول مهم در روابط اجتماعی است، همانگونه که پیامبر اسلام (ص) با تکیه بر اخلاق کریمانهاش، همه را مجذوب خود و دین اسلام میکردند، روحانیت و ائمه جماعات مساجد هم نقش محوری و مهمی در هدایت و جذب افراد جامعه به دین دارند؛ بنابراین در این امر خطیر و مهم نیز اخلاق خوش حرف اول را میزند.
حجتالاسلام نجف فهندژ سعدی امام جماعت مسجد الزهرای محله سعدی در شیراز است؛ محلهای که در جوار آرامگاه شیخ اجل سعدی شیرازی قرار گرفته است.
او از سال ۸۷ وارد حوزه علمیه شده و در سال ۸۸ فعالیتهای تبلیغیاش را آغاز کرده است که طی این مدت با اخلاق حسنه و انجام کارهای میدانی در محله، نقش بسزایی در جذب جوانان داشته است.
یکی از فعالیتهای میدانی این روحانی جهادی که باعث جذب افرادی شد که هیچ گونه مشارکتی در مراسمات مسجد و هیئت نداشتند، برپایی موکب و دعوت از آنان برای پذیرفتن مسئولیت پذیرایی و کارهای موکب بود؛ موکبی که در آن علاوه بر پذیرایی کارهای فرهنگی بسیاری از جمله برپایی غرفههای احکام و مشاوره خانواده، غرفه نقاشی کودکان و … انجام میشد.
با مدیریت این روحانی تلاشگر گروهی در فضای مجازی تشکیل شد و این همکاریها ادامه یافت؛ همکاریهایی که زمینه ساز برگزاری برنامههای دیگر در مناسبتهای مختلف و برپایی موکب در آرامگاه سعدی، گلزار شهدا و دیگر اماکن عمومی محله شد.
حجت الاسلام فهندژ سعدی در مورد محلهای که در آن فعالیت دارد میگوید: محله سعدی، یکی از محلههای پر جمعیت شهر شیراز است که بالغ بر ۶۰ هزار نفر جمعیت دارد، که ۳۰ درصد آن را افاغنه و اهل سنت تشکیل دادهاند، بنابراین تلاش بسیاری برای پرهیز از نژاد پرستی و ایجاد وحدت بین پیروان شیعه و سنی این منطقه داشتیم.
در این راستا یکی از اقدامات قابل توجه او این است که از افاغنه و اهل سنت محله، جهت شرکت در مراسمات مسجد از جمله برگزاری جلسات قرآن دعوت به حضور کرد که با استقبال آنان مواجه شد، به طوری که خودشان تقاضا داشتند، مسجد را در ماه مبارک رمضان برای برگزاری جلسات قرآن، در اختیارشان قرار دهند تا اینکار بوسیله آنان انجام شود و تداوم یابد.
این روحانی جهادی که خود از اهالی این منطقه است درباره آسیبهای اجتماعی موجود در محله نیز میگوید: محله ما محلهای آسیب پذیر است و معضل اعتیاد و استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی یکی از آسیبهای مهم موجود در محله است، بطوریکه این معضل باعث مرگ بسیاری از جوانان منطقه شده است.
او در زمینه حل معضل اعتیاد در محله، اقدام به برگزاری جلسهای دوستانه در منزل خود کرد و از تعدادی از اهالی محله و خرده فروشان مواد مخدر در منطقه دعوت به حضور کرد و به صحبت با آنان پرداخت تا قبل از مراجعه به مراجع قضایی این مشکل را به صورت دوستانه برطرف کند؛ او توانست با همین اقدامات خود جلوی بخشی از این معضل منطقه را بگیرد و از طرف دیگر هم سعی در جذب جوانان به فعالیتهای ورزشی بویژه در زورخانه محله کرد که این فعالیتها، در مشغولیت آنان به کارهای ورزشی و سالم و پیشگیری از اعتیادشان نقش بسزایی داشت.
این روحانی دغدغه مند، علیرغم فعالیتهای تبلیغی، در حمایت از فقرا و نیازمندان هم مشارکت خوبی دارد، ماهانه تعدادی غذای گرم از سوی حوزه علمیه خواهران شیراز برای نیازمندان آماده میشود، که توسط این روحانی در بین کارتن خوابهای شهرک سعدی و نیازمندان محله توزیع میشود.
او در زمینه کمک به اشتغالزایی جوانان محله هم، از طریق گروههایی که در این زمینه فعالیت دارند و اعلام نیاز به نیرو میکنند، شرایط و اطلاعات نیازمندیها را در گروه محله اعلام و منتشر میکند و با همین کار کمک شایانی به یافتن شغل برای جوانان محله کرده و زمینه اشتغال و کسب درآمد تعدادی از آنان را فراهم کرده است.



