امام محله‌ روستای دیزج لیلی‌خانی:

درب خانه اهالی این روستا در ماه محرم به روی شهرنشینان باز است

درب خانه اهالی این روستا در ماه محرم به روی شهرنشینان باز است
حسین فلاح مراد
0
۱۰ مرداد ۱۴۰۲

حجت‌الاسلام سید صمد موسوی اهل تبریز و ساکن شهر باسمنج، از شهرهای توریستی و زیبا در استان آذربایجان شرقی است که توانسته با جلب اعتماد و مشارکت‌های مردمی، گام‌های مهمی در رفع فقر، مقابله با آسیب‌های اجتماعی و هدفمند کردن مسیر پرداخت زکات در محرومیت‌زدایی بردارد. یکی از رسوم جالب اهالی این روستا، میزبانی از عزاداران حسینی است که از شهر تبریز به آنجا می‌آیند و ۲۰ درصد جمعیت شرکت کنندگان در این مراسم‌ها را تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حاج آقای موسوی ساکن تبریز و شهر باسمنج است و به عنوان امام محله‌ای روستای دیزج لیلی‌خانی فعالیت دارد؛ در سال ۷۵ دیپلم ادبیات و علوم انسانی را اخذ کرد و وارد حوزه علمیه تبریز شد.
وی در سال ۱۳۸۰ معمم و در ۱۳۸۲ نیز وارد حوزه علمیه قم شد و پس از هشت سال ادامه تحصیل به تبریز عزیمت کرد و از طریق سازمان تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی به شهر باسمنج معرفی گردید.
او که شخصیتی منبری و مأنوس با جوانان است در روستای دیزج لیلی‌خانی، به عنوان امام محله ارتباط تنگاتنگی با جوانان دارد به طوری که در کنار حضور گسترده اهالی در نماز، جوانان نیز به صورت پرشور در نماز جماعت شرکت دارند.
حجت‌الاسلام سید صمد موسوی در مدت کوتاهی پس از حضور در روستا، ابتدا در جهت رفع اختلافات میان اهالی، قدم‌های خوبی برداشت و با توجه به وجود اختلافات شدیدی که بین مردم برسر مسائل مختلف بود حوصله به خرج داد و در رفع اختلاف و کشمکش‌ها تلاش کرد تا جایی که امروز در یکی از روستاهای همدل در سطح استان به خدمت می‌پردازد.
وی که بیش از ۱۵ سال در این روستا سکنی دارد رضایتمندی خوبی از همدلی اهالی داشته و هر بار قصد هجرت دارد، اهالی روستا مانع از آن می‌شوند، این محله تنها محلی در استان آذربایجان شرقی به شمار می‌رود که آمار اختلاف‌ها و آمار طلاق پایین است.
این امام محله، فعالیت‌های خود را تنها متمرکز به یک روستا نکرده بلکه در روستاهای دیگر نیز فعالت دارد، یکی از اقدامات مهم این روحانی مردمی، تشکیل هیأت امنایی در جهت جذب کمک‌های نقدی و غیرنقدی مردم است و در جریان زلزله اخیر شهرستان خوی بیش از ۳۰ ماشین کمک‌ها را از پتو گرفته تا مواد غذایی به خوی ارسال کرده است.
وی برخی از این کمک‌ها را از طریق استان تهران، جذب کرده و علاوه بر آن بیش از ۳۰ خانوار تحت پوشش ماهانه دارد و قبوض برق و آب و تلفن و گاز نیازمندان را نیز پرداخت می‌نماید.
جمع‌آوری کمک‌ها در ماه مبارک رمضان برای تأمین معیشت مردم گرفته تا برگزاری مراسم‌های مختلف بخشی از فعالیت این امام محله است، در ماه محرم الحرام تنها روستایی است که از خود تبریز به آنجا مراجعه می‌کنند و بیش از بیست درصد شرکت کنندگان را تشکیل می‌دهند و برای این میهمان‌ها احترام ویژه‌ای قائل هستند و درب خانه‌هایشان به روی آنان باز است.
در این روستا اکثر مردم به شغل کشاورزی و باغبانی مشغولند، با توجه به فعالیت‌های این امام محله، پرداخت زکات یکی از اقدامات خوب اهالی به شمار می‌رود که از سال ۱۳۹۶ به این طرف، بیش از ۳۰ ماشین نیسان از طریق شورای زکات استان پرداخت زکات صورت گرفته است.
همچنین ارتباط تنگاتنگ میان کمیته امداد و شورای زکات، باعث شده بخش زیادی از مشکلات مالی و دارویی اهالی از طریق این امام محله نیز حل و فصل شود.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!