جوانانی که زندگی‌شان در انس با مسجد و امام محله تغییر کرد+فیلم

جوانانی که زندگی‌شان در انس با مسجد و امام محله تغییر کرد+فیلم
مجتبی عظیمی
0
۱۲ دی ۱۴۰۱

امام روستایی در آذربایجان غربی ۱۴ سال سابقه تبلیغی در این روستا دارد. او در ارتباط با اهالی روستا توانسته اثرگذاری خوبی در زندگی‌های آنان داشته باشد. طوری که توانست چهار جوان را از خودکشی منصرف کند.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، امامان جماعت مساجد چند سالی است که با اجرای طرحی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی روحیه امام محله به خود گرفته‌اند و بیشتر به اوضاع احوالات جامعه می‌پردازند. حاج قاسم سلیمانی نیز روزی در خصوص نقش و وظیفه یک امام جماعت مسجد گفته بود: «وقتی از مسجد می‌گوییم، منظور، پیکره مسجد نیست؛ مدیون فردی هستیم که به عنوان امام جماعت یا امام مسجد شناخته می‌شود. یک زمان نگاه ۲۵۰ ـ ۳۰۰ متر محیط مربع داخل مسجد است که همان ۱۵۰ یا ۲۵۰ نفری که می‌آیند و نماز می‌خوانند، شاید حفظ شوند. آقای حجت‌الاسلام! اگر می‌خواهید جامعه را حفظ کنید و همین محدوده داخل مسجد را ارزیابی می‌کنید، اشتباه است و باختید. آقای حجت‌الاسلام! این محیط فرهنگی شماست. طول و عرضش ۱۰ کیلومتر مربع است، نه این ۲۰۰ متر مربع! باید کار کنید.»

سخنرانی حاج قاسم سلیمانی در خصوص وظایف امام جماعت مساجد

در ابتدای ورود مشکلات مردم در محله را شناسایی کردم

یکی از امام محله‌هایی که این روزها توانسته نقش‌آفرینی بسیار خوبی در سطح منطقه خود داشته باشد، حجت الاسلام زیدالله محمودی امام روستای حاجی بابا از توابع شهرستان تکاب در آذربایجان غربی و امام جماعت مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) است. او متولد سال ۶۴ است که ۱۴ سال سابقه فعالیت تبلیغ دین و نشر معارف اهل بیت و خدمت رسانی به مردم روستا را دارد و یک سالی هست که در خدمت مردم روستا به عنوان امام محله به گره‌گشایی از مردم می‌پردازد. او می‌گوید: «در ابتدای ورود به روستا مشکلات مردم را بررسی کردیم و اولویت‌بندی شد. تخصص کاری من امور تربیتی و کارهای فرهنگی است و متمرکز روی این حوزه شدم و با بچه‌ها کار را شروع کردم.»


برگزاری کلاس قرآن برای نوجوانان و اهالی روستا یکی از برنامه‌های تربیتی این امام محله است

معدن طلا در روستا داریم اما جوانان بیکارند

او با ارتباط گیری با برخی از گروه‌های جهادی اقدام به ساخت ۲ خانه برای نیازمندان کرده که یکی از آن‌ها در حال تکمیل است و با پیگیری از طریق نهادها، تعمیر خانه از جمله ایزوگام منزل یکی از اهالی نیازمند نیز انجام شده است. محمودی می‌گوید: «در حوزه‌های خدماتی، عمرانی و اشتغال‌زایی کارهای خدماتی را با محوریت گروه‌های جهادی پیش می‌بریم. من حمایت و تسهیل‌گری می‌کنم و آنان فاز اجرایی را پیش می‌برند. در شهر ما محرومیت اقتصادی بسیاری وجود دارد و این درحالی است که یکی از بزرگترین معادن طلا کشور در روستای ماست اما جوانان بسیاری فاقد شغل هستند. البته در دوره کنونی دولت، مسئولان شهری و استانی و همچنین مدیر این معدن افراد بومی انتخاب شدند که نوید تغییرات اثربخشی را می‌دهد.»


هیأت حجه ابن الحسن، مجلس هفتگی که ۱۰ سال تعطیل نشده است

هیأت هفتگی ما ۱۰ سال است که تعطیل نشده

حجت‌الاسلام محمودی هم قاری قرآن است و هم مداحی و دعاخوانی می‌کند. او هیأت هفتگی در روستا راه انداخته است که در مدت ۱۰ سال مستمراً برگزار شده و تعطیل نشده است. اخیراً خانه‌ای نیز برای این هیأت وقف شده است که به حسینیه هیأت تبدیل شده است. او می‌گوید: «برگزاری کلاس‌های آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن در مسجد برای نوجوانان برگزار می‌شود. من سابقه فعالیت‌های قرآنی دارم و دارای مقام استانی در ترتیل خوانی هستم. این کلاس‌ها برای پسران و نوجوانان برگزار می‌شود و حتی افراد میانسال نیز در این جلسات شرکت می‌کنند. هفته ای  ۲ تا ۳ جلسه به صورت تخصصی این برنامه به صورت مستمر برقرار است.»

مجلس عزاداری هیأت هفتگی روستا

جوانانی که زندگی‌شان در انس با مسجد و امام جماعت تغییر کرد

این امام محله توانسته  نوجوان و جوان بسیاری را جذب مسجد کند و با ارائه مشورت‌ها و راهنمایی لازم در ادامه مسیر زندگی آن‌ها نقش آفرینی کند. نوجوانان بسیاری بودند که در سال‌های آخر تحصیل خود برای ورود به دانشگاه با انسی که با این طلبه گرفته بودند، توانستند تمرکز بهتری در تحصیل و انتخاب رشته داشته باشند و امروز در رشته‌های پزشکی تحصیل می‌کند. محمودی می‌گوید: «امروز در مسجد ما جوانانی داریم که درحال تحصیل در رشته‌های خوبی هستند و نمازخوان هستند، آن هم در دروانی که شاهدیم در دیگر شهرها و مناطق جوانان کمتر به مسجد می‌روند.»


نوجوانان بسیاری با برنامه‌های تربیتی و مشاوره‌ای او جذب روستا شدند

در مسجد برنامه جهاد تبیین برای پاسخگویی به سوالات داریم

برگزاری برنامه‌های روشنگری و جهاد تبیین نیز با همت این امام محله برگزار می‌شود و مردم در این برنامه‌ها با مبانی نظام آشناتر شده و به سؤالات آن‌ها پاسخ داده می‌شود. او می‌گوید: «اقلام ورزشی بسیاری از طریق بسیج دریافت کردیم و حتی با هزینه شخصی لوازم ورزشی برای رونق فعالیت‌های جوانان و نوجوانان خریداری کردیم تا بتوانند در مسجد ورزش کنند.»


در عید غدیر او با حضور نوجوانان و اهالی روستا کاروان شادی به راه می‌اندازد

مانع خودکشی ۴ جوان روستایی شدم

این امام محله در مدارس نیز حضور پیدا می‌کند و در برنامه‌های مناسبتی که توسط مدارس دعوت می‌شود به ارائه مطالب تربیتی و دینی به دانش آموزان می‌پردازد. او می‌گوید: «یکی از تجربه‌های شیرینم در طول سال‌های تبلیغی، ارتباط خوب با مردم و جوانان است. زمانی که وارد روستا شدم به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی متوجه حاکم بودن یک روحیه افسردگی میان جوانان شدم. در صحبت‌ها و مشاوره‌ها خبردار شدم که چهار نفر از جوانان بنای خودکشی دارند. یک ماه تمام با آنان بحث و گفت‌وگو کردم و در نهایت موفق شدم آنان را از خودکشی منصرف کنم. آن‌ها به زندگی بازگشتند و الحمدلله امروز با تغییر رویه، زندگی خود را سرو سامان دادند.»


این طلبه با کمک شهرداری و هزینه شخصی لوازم ورزشی برای روستا خرید

اگر محله سقوط کند، امام جماعتش جاذبه نداشته است

به قول حاج قاسم سلیمانی «اگر مسجد، نیروی دست خودش یعنی محیط دور خودش سقوط کند، آن امام جماعت سقوط کرده و خطش شکست خورده است. دشمن وارد خطش شده است، او دیده‌بانی، مراقبت و جاذبه خوبی نداشته است. همت خوبی نداشته است.» یک امام جماعت مسجد باید از حال و اوضاع محله اطراف مسجدش باخبر باشد و با اطلاع از مشکلات و مسائل آن با کمک همان توان مردمی محله برای حل آنان اقدام کند. در این صورت است که محله اسلامی محقق خواهد شد و جامعه نیز در نهایت اصلاح می‌شود.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری فارس

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!