تلاش امام محله برای محوریت مسجد در فعالیت‌های قرآنی و رشد انس با قرآن در خانواده‌ها

تلاش امام محله برای محوریت مسجد در فعالیت‌های قرآنی و رشد انس با قرآن در خانواده‌ها
مجتبی عظیمی
0
۱۹ فروردین ۱۴۰۳

حجت الاسلام هاشمی یکی از فعالان قرآنی در طرح مسطوراست که در کنار برنامه‌های فرهنگی  و طرح‌های قرائت هفتگی، حفظ قرآن، آموزش تلاوت و تجوید را با کمک اساتید خُبره در این روستا دنبال می‌ کند.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام هاشمی  متولد سال ۱۳۴۰ و امام روستای «حاجی‌آباد آقا» در نزدیکی قم است که بیش از چهل‌وسه سال است در روستای «حاجی‌آباد آقا» در هشت کیلومتری قم به فعالیت تبلیغی مشغول می‌باشد.

محل فعالیت ایشان مسجد چهارده معصوم است؛ مسجدی که جزء بناهای تاریخی و مربوط به دوره قاجاریه بوده و با همت این امام محله و اهالی روستا هم اکنون در کنارش مسجد بزرگ‌تری با نام  حضرت خدیجه (س) نیز ساخته شده است. همچنین از اقدامات ایشان در این روستا می‌توان به احیای قبرستان قدیمی روستا، بنای خانه عالم، ساخت آشپزخانه بزرگ صنعتی در کنار مسجد اشاره نمود.

حجت الاسلام هاشمی که اکنون به‌عنوان امام روستا مشغول است و فعالیت‌هایشان نسبت به امام جماعت بودن توسعه‌یافته، بر این باور است که هر فعالیتی جهت نتیجه دادن، شروعش باید از مسجد باشد؛ وی از ویژگی‌های روستای «حاجی‌آباد آقا» انس با قرآن و قرائت قرآن را برمی‌شمرد به گونه‌ای که جلسات متعدد قرائت قرآن در منازل اهالی روستا برگزار می‌گردد.

حجت الاسلام هاشمی در بحث فعالیت‌های قرآنی دوره تربیت حفاظ قرآن را با موفقیت در روستا اجرا نموده و اکنون دوره‌های آموزش و تفسیر را در حال بگزاری دارد و هر سه شنبه شب‌ها در مسجد محل فعالیتشان جلسات محفل قرآنی شامل آموزش و قرائت با شرکت اساتید خبره برپا می‌باشد.

یکی از اقدامات وی برگزاری دوره‌های قرآنی ویژه بانوان است که با کمک مربی قرآن خانم که از بومی‌های روستا هست موفق شده تا کنون بیش از هفت نفر از بانوان روستا دوره‌های تفسیر پیشرفته را طی نمایند.

در مورد برنامه‌های قرآنی ماه رمضان وی می‌گوید: برنامه جزء خوانی قرآن مجید قبل از اذان مغرب در مسجد برگزار می‌گردد؛ وی معتقد است برای اینکه روی مفهوم یک آیه متمرکز شویم نیاز به مخاطب شناسی داریم در این طرح باید میزان آمادگی مخاطب را بسنجیم و سپس به توضیح و تبیین مفهوم آیه بپردازیم زیرا برخی از مخاطبین به مطالب ساده و روان‌تری نیاز دارند که باید حال و شرایط آنها را مدنظر قرار داد.

 

حجت الاسلام هاشمی در ارتباط با تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی تلاش نموده است تمرکز فعالیت‌های قرآنی در مسجد باشد زیرا در این روستا از قبل مرسوم بود که هر شب در یک‌منزل یاهفته‌ای دو شب در منازل اهالی جلسات قرائت قرآن برای آقایان برگزار شود.

وی می‌گوید: کودکان را جهت برنامه‌های قرآنی جذب مسجد می‌نماییم و با کمک اساتید خُبره علاوه بر قرآن، اذان، تجوید، احادیث اهل‌بیت (علیهم‌السلام) و احکام را هم آموزش می‌دهیم.

این امام محله در مورد ایجاد انس با قرآن در کودکان بر این باور است که اولاً باید مقتضیات سن و روحیات بچه‌ها را مدنظر قرار داد و ثانیاً خانواده‌ها تشویق شوند جهت هدایت نمودن بچه‌ها به جلسات قرآن و اینکه در محیط خانواده انس با قرآن و تلاوت آن همواره صورت گیرد تا ثمراتش در مراحل دیگر عمر دیده شود و علت اینکه بعد از مدتی آموزش قرآن، آن را رها می‌سازند عامل اصلی را باید در نهاد خانواده جست، مادرانی که خود اهل قرآن و قرائت آن هستند فرزندانشان هم در انس و قرائت با قرآن مقیدتر می‌باشند.

وی از دیگر فعالیت‌هایش در ماه مبارک رمضان به برنامه نماز جماعت اول وقت و افطار در مسجد اشاره می‌کند که با استقبال بسیار خوب اهالی مواجه شده است و با توجه به اینکه اکثریت ساکنین روستا از اقشار محروم جامعه هستند، توانسته است با کمک خیرین، بسته‌های معیشتی را برای خانواده‌های نیازمند فراهم سازد.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!