تربیت ۲۰۰ حافظ قرآن؛ حاصل تلاش این امام محله و ۷۴ خانواده قرآنی

تربیت ۲۰۰ حافظ قرآن؛ حاصل تلاش این امام محله و ۷۴ خانواده قرآنی
مجتبی عظیمی
0
۲۷ فروردین ۱۴۰۳

زنده دل، امام محله ای است که خانوادگی حافظ قرآن کریم هستند و توانسته هشت برنامه بسیار متنوعی را در مصلای نماز جمعه مسجد جامع خراسان جنوبی اجرا کند.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، زنده دل در گفت و گو با ما اظهار داشت: بنده متولد سال ۶۳ می باشد و اکنون به مدت پنج سال است که در خراسان جنوبی تبلیغ می کنم و از پنج ماه اخیر در مصلی نماز جمعه مسجد جامع همین منطقه فعالیت دارم.
وی با اشاره به پیگیری هشت برنامه قرآنی طی این پنج سال ابراز کرد: بنده و خانواده ام شامل همسر و فرزندانم حافظ کل قرآن هستیم و سال ۱۴۰۱ خانواده برتر قرآنی در کشور معرفی شدیم. با توجه به این، بنده برای خانواده های قرآنی محله خودمان برنامه تنظیم کردیم. این منطقه که هستیم شهر است و وسعت زیادی برای برنامه ریزی دارد. برنامه ریزی ما برای ارائه خانواده قرآنی به جامعه است. خدا را شکر توانستیم نزدیک به ۷۴ خانواده قرآنی را با برنامه خودمان پیش ببریم.
وی بیان داشت: برنامه بعدی طرح ملی حفظ قرآن کریم بود که تاکنون در این منطقه اجرا نشده بود. باتوجه به حافظ کل قرآن بودن خانواده ام، من به همراه خانواده ام در این طرح ورود کردم و الحمدلله توانستیم ۲۰۰ حافظ قرآن، پنج ساله تا ۲۵ سال پرورش دهیم و کار حفظ قرآن کریم را طبق به منویات رهبر معظم انقلاب پیش ببریم.

وی با اشاره به برنامه سوم افزود: در کل سال روزانه ۲ ساعت برای بچه های ۵ تا ۲۵ سال برنامه در مسجد و مسجد محور داریم. برنامه ها شامل برنامه فرهنگی، ورزشی، مسابقات جذاب همراه با جوائز برای بچه ها داریم.
وی عنوان کرد: برنامه چهارم که روزانه اجرا می شود ارائه آیات قرآنی در قالب پاورپوینت، بازی و جوائز قرآنی به بچه ها می باشد. در این جهت دو هیئت در قالب قرآنی راه اندازی کردیم یکی هیئت دختران حاج قاسم و دیگری هیئت پسران قاسم بن الحسن علیه السلام و طبق طرح در این دو هیئت دخترانه و پسرانه برنامه را ارائه می دهیم.
اجرای طرح ملی زندگی با آیه ها
وی با اشاره به طرح ملی زندگی با آیه ها اظهار کرد: از سوی سازمان اوقاف و تبلیغات و دفتر امام جمعه طرح ملی مسطورا به ما ارائه شد و ما آن را جداگانه به بچه ها و عموم مردم ارائه می دهیم. ما روزی یک آیه را در قالب بازی و مسابقات فرهنگی به خورد بچه ها می دهیم. در بخش ارائه عموم، طرح مسطورا با استقبال ۴۰۰، ۵۰۰ نفری با برپایی سفره افطار همراه می باشد.

تفسیر آیه به آیه قرآن و ارائه به خانواده ها
وی درخصوص طرح مسطورا و اثرات مثبت آن بیان کرد: خودم و خانواده ام حدود ۱۰ سال است که طرح مسطورا را اجرا می کردیم البته نه با این عنوان. ما آیه به آیه قرآن را از حفظ موضوعی و از تفاسیر و بیانات علما درمی آوریم و به خانواده ها در یک دفترچه خاص ارائه می دهیم. مثلا خانواده ای دچار وسواس است ما برای حل این مسئله از قرآن استفاده کرده و آیه خاص وسواس را باویکسری توضیحات و روایات به آن خانواده تحویل می دهیم. درخصوص موضوعاتی چون تربیت فررند، اقدام به فرزنداوری، مشکل اقتصادی آیات موضوعی قرآن را درمی آوریم و به خانواده ها تحویل می دهیم.
وی در این باره ادامه داد: اما امسال طرح مسطورا خیلی جامع تر به ما کمک کرد که ما بتوانیم سطر به سطر آیه‌های قرآن را طبق بیانات مقام معظم رهبری در زندگی مردم پیش ببریم. مسطورا طرح خود ما را کامل تر کرد و بسیار طرح عالی است و به من و خانواده ام خیلی کمک کرد. و با رصد خانواده ها دیدیم استقبال خانواده ها از مسطورا بسیار خوب بود زیرا ما طبق این طرح روزی یک آیه را به خورد خانواده ها می دهیم.

باید به همه آیات قرآن عمل کرد
وی عنوان کرد: در این ایام نوروز و ماه مبارک رمضان به خانواده ها تذکر دادیم که مثلا اگر اقوامی از تهران می آید و مقداری در حجاب مشکل دارند، خداوند در قران می گوید به بعضی از ایات قران عمل می کنید و بعضی آیات را کنار می گذارید. به مزاح به خانواده ها می گویم هروقت آیه قران می گوید کولوا وشربوا، دو دستی که نه دو دست هم قرض می گیرید و چهاردستی می رویم سرسفره و می خوریم تا نفس داریم. اما هر وقت حرف از بعضی قوانین، حجاب و امر به معروف و نهی از منکر ، خمس و پرداخت وجوهات می شود برخی خانواده ها گارد می گیرند. این عمل کردن به برخی آیات و عمل نکردن به بعضی آیات دیگر در شما صدق نکند.
وی با اشاره به جشن های قرآنی ابراز داشت: با توجه به این که بنده در مصلای شهر مستقر هستم خیرین و بانیان زیادی برای برپایی سفره های افطار داریم و همین باعث شد خانواده های بسیاری به همراه بچه هایشان از طریق بنده به مسجد دعوت می شوند و هرروز بعد از افطار خانواده های قرآنی را با حمایت و حضور امام جمعه و مسئولین ذی ربط هر شب دور هم جمع می کنیم و یک طرح ملی خانوادگی قرآن را برپا می کنیم.

وی در این باره ادامه داد: بنده ۵ ماه است که با این خانواده های قرآنی کار می کنم تقریبا در قالب برنامه محفل اعضای هرکدام از خانواده ها بر روی سن قرارگرفته و برنامه قرآنی که انجام دادند را بیان می کنند.

برگزاری جشن های قرآنی بعد از برپایی افطار
وی افزود: جشن های قرآنی را هرشب با حمایت امام جمعه و اهدای جوائز داریم. این برنامه قرآنی و طرح جشن قرآنی را قالب بندی کردیم و در گروه ها اعلام کردیم و خیلی هم موفق بود.
وی اظهار کرد: غیر از طرح مسطورا، هر روز یک آیه از قرآن کریم را برای عموم مردم بیان و آیات و روایات مرتبط با آن را عنوان می کنیم. زنده دل با اشاره به هشتمین برنامه قرآنی تصریح کرد: پویش فرزندآوری و تشویق خانواده ها به فرزندآوری و اقتصاد مقاومتی و علی الخصوص منویات رهبری در سایه سار قرآن، برنامه ای با امام جمعه بستیم که در آن تاریخ تولد بچه ها قرارگرفتیم و هر بچه متولد هر تاریخی است مخصوصا آن ها که در قرآن کار کردند شاگرد اول اند، دانشجو هستند، به همراه امام جمعه هرشب به دو، سه خانواده سرکشی می کنیم و هدیه قرآنی اعطا می‌کنیم و از آن خانواده ها تقدیر و تشکر می کنیم.
وی درخصوص خانواده خود به عنوان خانواده برتر قرآنی افزود: بنده حافظ کل قرآن کریم هستم و همسرم حافظ پنج جز، پسر اولم حافظ ۱۰ جز، پسر دومم حافظ پنج جز، است و فرزند سومم دختر هفت ساله حافظ جز ۳۰ و فرزند چهارمم هم یک پسر کوچولوی ۲ ساله است که کلمه بسم الله الرحمن الرحیم را یاد گرفته است.

ان مع العسر یسرا
وی در پاسخ به این که کدام آیه قرآن را بیشتر علاقه مند هستید، عنوان کرد: آیات زیاد است اما آیه ای که خیلی ورد زبان من است و به مردم می گویم “ان مع العسر یسرا فان مع العسر یسرا” می باشد که خداوند می گوید من اول به بنده ام در دنیا سختی می دهم و پس از آن آسانی. این آیه را مخصوصا با توجه به شرایط اقتصادی و معیشتی مردم و در زمان انتخابات نیز خیلی می گفتم و پس از این آیه، آیات ولایت و امام زمان را علاقه دارم.
وی ابراز کرد: من بومی این منطقه نیستم من بچه مشهد هستم و خانم بنده اهل خراسان جنوبی است و چند سالی است که برای تبلیغ به این جا آمده ایم‌.
وی در پاسخ به این سوال که هدفتان از فعالیت های قرآنی چیست و این دغدغه از کجا می آید که وقتتان را صرف امور قرآنی می کنید، افزود: یکی از آرزوهایی که داشتم دیدار با مقام معظم رهبری بود که در ابتدای سال ۱۴۰۲ همزمان با ماه مبارک رمضان در دیدار با فعالین قرانی بود که محقق شد. تمام فعالیت های بنده در زمینه زندگی تماما منویات مقام معظم رهبری است. در این وضعیت معیشتی از من می پرسند چند فرزند داری می گویم چهار فرزند می گویند ماشاء الله خیلی زیاد است! اما از نظر خودم زیاد نیست. یا در خصوص این که مقام معظم رهبری گفتند ما به ۱۰ میلیون حافظ قران کریم داریم بنده از چندین سال گذشته از خودم و خانواده ام و پس از جامعه قرآنی پیرامونم آغاز کردم تا جایی که بتوانم این قضیه را، ۱۰ میلیون حافظ، پیش ببرم و الحمدلله با دعای رهبر و مردم مقداری موفق بوده ایم.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!